FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 10. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - U 19 sati zatvoreno je 3730 biračkih mjesta na kojima su pripadnici nacionalnih manjina danas birali 311 vijeća u 187 jedinica lokalne samouprave i 227 predstavnika u 129 jedinica lokalne samouprave. Po podacima Državnog izbornog povjerenstva izbori su protekli mirno, a do 16 sati na razini čitave Hrvatske odazvalo se tek oko osam posto birača. U Zagrebu je do 16 sati odaziv bio 5,31 posto, dok je 2007. do 16 sati odaziv bio 6,58 posto. Iako je odaziv do 16 sati bio lošiji nego prije četiri godine, u DIP-u smatraju da je moguće da će konačan odaziv dostići razinu izlaznosti iz 2007. godine, kada je glasovalo ukupno oko 12 posto pripadnika nacionalnih manjina. Podaci o konačnom odazivu birača po županijama, gradovima i općinama kao i rezultati izbora bit će poznati sutra, kažu u DIP-u. Vijeća i predstavnici nacionalnih manjina biraju se radi ostvarivanja prava na sudjelovanje pripadnika nacionalnih manjina u javnom životu i zastupanju svojih interesa u jedinicama samouprave.

SMILJAN - Izložba "Nikola Tesla - život i djelo" otvorena je u Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu u povodom 155. obljetnice rođenja toga znanstvenika svjetskog glasa. Izloženi radovi nastali su na Međunarodnoj likovnoj koloniji u Karlobagu 2006. godine održanoj u organizaciji udruge "Otvoreni atelier" i pod vodstvom Marine Mihić i Sergija Mihića, priopćio je voditelj Memorijalnog centar Nikola Tesla Mile Čorak. Izložbu je otvorila zamjenica gradončelnika Gospića Marta Grgurić. Svi posjetitelji popodne su mogli sudjelovati u snimanju milenijske fotografije istaknutoga hrvatskog footografa Šime Strikomana.

ZAGREB - Požar koji se s teritorija Bosne i Hercegovine proširio na teritorij Hrvatske kod Vrgorca na predjelu brda Orah u 16, 40 sati ponovno se aktivirao, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Požar na nepristupačnom terenu gasi 48 vatrogasaca sa osam vozila iz splitske Javne vatrogasne postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vrgorca, Lovreča i Zagvozda. Na požarište su poslana i dva "air tractora". Vatra je u prvom požaru, koji je bio lokaliziran prijepodne, zahvatila oko stotinu hektara borove šume i makije na području Republike Hrvatske.

RIJEKA - Policija i dalje traga za napadačima koji su sinoć u središtu Rijeke teško ranili nožem 43-godišnjeg taksista tvrtke Taxi Cammeo, nakon što su mu odbili platiti vožnju, doznaje se u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi. Najmanje četiri osobe vozile su se taksijem, a kad su trebali platiti račun pobjegli su iz vozila. Taksist je potrčao za njima i dostigao ih u Ciottinoj ulici, no tamo ga je netko od njih dvaput ubo nožem, u trbuh i ruku. U riječkom KBC-u je ozlijeđeni taksist operiran i nije u životnoj opasnosti.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙