FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 10. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - U Hrvatskoj će se danas održati izbori za članove vijeća nacionalnih manjina i za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i regionalne samouprave na kojima, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), pravo glasa ima ukupno 362.317 birača. Vijeća i predstavnici nacionalnih manjina, kao specifične institucije, biraju se radi ostvarivanja prava na sudjelovanje pripadnika nacionalnih manjina u javnom životu i zastupanju svojih interesa u jedinicama samouprave. Izbori se provode od 7 do 19 sati na 3730 biračkih mjesta širom Hrvatske. Tijekom dana DIP će na svojim internetskim stranicama u 12 i u 17 sati objaviti podatke o odazivu birača, dok će rezultati izbora biti objavljeni odmah nakon što ih utvrde nadležna izborna tijela.

OSIJIEK - Zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske generalu Mladenu Kruljcu i još petorici suokrivljenika koje USKOK tereti da su brojnim malverzacijama s građevinskim zemljištima oštetili općinu Sibinj i državni proračun za višemilijunske iznose istražni sudac Županijskog suda u Osijeku sinoć je odredio jednomjesečni istražni zatvor. Riječ je o zemljištu, površine oko 365.000 četvornih metara i vrijednom oko 16,5 milijuna kuna, koje je vlada 2007. darovala općini Sibinj za izgradnju zone malog gospodarstva. Na prijedlog USKOK-a istražni zatvor određen je Kruljcu, načelniku općine Sibinj Ivici Batiniću, nekadašnjem članu poglavarstva Ivanu Miškoviću, poduzetniku Ivanu Rimcu, autoprijevozniku Željku Gariću i čelniku brodsko-posavskog HDZ-a Zdravku Sočkoviću. Sudac istrage Anto Rašić svim je okrivljenicima odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke, a četvorici od njih - Batiniću, Miškoviću, Rimcu i Gariću - i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Odluku o određivanju istražnog zatvora rekao je novinarima sudac istrage nakon više od četiri sata razmatranja slučaja, u kojem se okrivljenike tereti zbog zlouporabe položaja i ovlasti ili zbog poticanja i pomaganja u tim kaznenim djelima.

ZAGREB - Glumačka družina Histrion sinoć je na prepunoj Opatovini premijerno izvela predstavu Nine Škrabe "Idu svati, mlade ni" u režiji Georgija Para kojom glumac Ljubomir Kerekeš obilježava 30. obljetnicu umjetničkoga rada. Prije početka predstave zastavu Histrionskog ljeta zajedno su podignuli gradonačelnik Milan Bandić, osnivač Histriona Zlatko Vitez i slavljenik Kerekeš. Predstava "Idu svati, mlade ni", ispunjena slatko-gorkim humorom, govori o tranziciji, tajkunizaciji, osiromašenju, odnosu prema braniteljima i drugim problemima hrvatske stvarnosti. Glumački počeci Ljubomira Kerekeša (1960., Varaždin) vezani su uz angažman u varaždinskom HNK i nakratko u satiričkom kazalištu "Kerempuh". Od 1996. član je ansambla i prvak drame HNK u Zagrebu. Do sada je odigrao više od 90 kazališnih premijera i ostvario više od 100 kazališnih uloga. Uz glumu bavi se i autorskim kazalištem, a za svoj umjetnički rad i glumačka ostvarenja dobio je, među ostalima, Nagradu Vladimira Nazora, Nagradu Orlando Dubrovačkih ljetnih igara te Nagradu hrvatskog glumišta, a publika ga je nakon sinoćnje premijere nagradila dugotrajnim pljeskom.

SPLIT - U splitskom Foto klubu sinoć je otvorena izložba pod nazivom "Hvala ti Gorane! - 10 godina poslije" na kojoj je predstavljeno stotinjak fotografija s dočeka tenisača Gorana Ivaniševića u Splitu nakon što je na današnji dan 2001. godine osvojio Wimbledon. Na izložbi, koja će biti otvorena do 16. srpnja, predstavljene su fotografije 14 fotoreportera koje prikazuju Ivaniševićev dolazak u splitsku zračnu luku dan nakon osvajanja tog prestižnog teniskog trofeja, plovidbu brodom u pratnji drugih brodova od Kaštela do splitske Rive i doček mnoštva njegovih sugrađana. Izložba u čast Ivaniševićevog osvajanja Wimbledona bila je postavljena u splitskom Fotoklubu i 2001. godine neposredno nakon njegova dočeka u Splitu. Tada je nosila naziv "Hvala ti Gorane!", a sada joj je naslov proširen na "Hvala ti Gorane! - 10 godina poslije".

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙