FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 11. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

DUBROVNIK - Svečanim ceremonijalom ispred Crkve Svetoga Vlaha, podizanjem festivalske zastave na Orlandov stup i uz zvuke Gotovčeve Himne slobodi u Dubrovniku su sinoć otvorene 62. dubrovačke ljetne igre. Svečanom otvaranju Igara nazočili su hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović te drugi brojni uzvanici, Dubrovčani i njihovi gosti. Po tradiciji Igre je otvorenima proglasio dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić. Scenarij i režiju ovogodišnje ceremonije otvaranja, koja se odvijala pod krilaticom Dostojevskog "Svi smo mi izašli ispod Gogoljeve kabanice", potpisuje Dora Ruždjak, autor glazbe je Frano Đurović, a kostimograf Danica Dedijer. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Zagrebačkom filharmonijom i trima hrvatskim zborovima ravnao je maestro Ivan Repušić. Uz festivalski dramski ansambl u programu su sudjelovali i studenti Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba. Dubrovačke ljetne igre, koje se po tradiciji održavaju do 25. kolovoza, okupit će više od 2000 umjetnika iz cijeloga svijeta, a tijekom 47 festivalskih dana na desetak scenskih i ambijentalnih lokacija bit će održano više od 80 dramskih, plesnih, glazbenih, likovnih i opernih izvedbi.

UMAG - Predstava Slovenskoga ljudskog gledališča iz Celja "Jaz vas ljubim" dobitnik je ovogodišnjeg Grand prixa 12. izdanja međunarodnoga festivala komornoga teatra "Zlatni lav" koji je sinoć završen u Umagu. Predstava "Jaz vas ljubim" je ujedno dobitnica nagrade publike, a redatelj predstave Nikola Zavišić osvojio je "Zlatnog lava" za režiju. Nagradu "Zlatni lav" dobili su i Hana Hegedušić te Robert Plemić koji u predstavi "Ljepotica iz Leenanea" Hrvatskoga narodnog kazališta iz Varaždina. "Zlatnog lava" osvojio je i Vladimir Jokanović, doajen bosansko-hercegovačkog glumišta za dojmljivo glumačko ostvarenje uloge Solomona Singera u predstavi prema tekstu Danila Kiša "Drveni sanduk Tomasa Vulfa". Na festivalu je u proteklih deset dana prikazano je 15 predstava, a zajednička je tema selektiranih predstava bila "potraga za srećom".

VRGORAC - Požar koji se s teritorija Bosne i Hercegovine jučer u popodnevnim satima ponovno proširio na teritorij Hrvatske kod Vrgorca - na predjelu brda Orah - lokaliziran je u večernjim satima, a noćas su na dežurstvu ostali vatrogasci vrgoračkoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD), izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Požar je na nepristupačnom terenu gasilo 48 vatrogasaca sa osam vozila iz splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP), iz DVD-a Vrgorac, Lovreć i Zagvozd, te po dva "canadeira" i "air tractora". Ovo je jučer bio drugi put da se požar s teritorija BiH proširio na teritorij Hrvatske kod Vrgorca, a u prvom je opožareno stotinu hektara borove šume i makije.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙