FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalmacijavino s gubitkom od 32,3 milijuna kuna

Autor: dduk
ZAGREB, 22. srpnja 2011. (Hina) - Gubitak Dalmacijavina u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 32,3 milijuna kuna, što je 4,4 milijuna kuna odnosno 16 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, izvijestila je uprava Dalmacijavina putem Zagrebačke burze.

Ukupni prihodi tvrtke smanjeni su u prvom polugodištu na godišnjoj razini za 28 posto, na 15,3 milijuna kuna, a ukupni rashodi manji su za tri posto i iznosili su 47,6 milijuna kuna.

Dalmacijavino duže vrijeme očekuje privatizaciju koju otežavaju imovinsko pravna pitanja vezana uz nekretnine tvrtke. Napredak je postignut sredinom lipnja kad je zgrada u splitskoj trajektnoj luci predana u posjed Lučkoj upravi koja je preuzela nekretninu u ime Državnog odvjetništva.

No nakon toga radnici Dalmacijavina 'zauzeli' su zgradu zbog neisplate plaća i neuspjele privatizacije, premda su je prethodno napustili. Radnici su plaće tražili i prosvjednom šetnjom preko obilježenog pješačkog prijelaza onemogućavajući vozilima ulaz i izlaz iz trajektne luke.

U lipnju je neuspješno okončan treći krug privatizacije jer je pristigla samo ponuda radnika koja je odbijena kao nepotpuna. Dogovoren je dodatni rok od dva mjeseca za pronalaženje primjerenog strateškog partnera pa je moguće raspisivanje četvrtog privatizacijskog kruga.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙