FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na europskim burzama vlada oprez

Autor: neba
LONDON, 5. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama vlada oprez na početku današnjeg trgovanja jer se čekaju nove vijesti koje bi mogle znatnije pokrenuti tržište.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u minusu 0,1 posto, na 1.119 bodova, nakon što je jučer ojačao 0,2 posto.

Frankfurtski DAX i londonski FTSE indeks bili su u 9,30 sati u plusu oko 0,2 posto, dok je pariški CAC za toliko bio u minusu.

Nakon snažnog rasta prošloga tjedna, na europskim se burzama posljednjih dana trguje oprezno kako zbog nedostatka vijesti koje bi znatnije pokrenule tržište, tako i usmjerenja s Wall Streeta, gdje se jučer zbog blagdana nije radilo.

„Prošlotjedni snažan rast cijena djelomice se zahvaljuje i boljim nego što se očekivalo američkim makroekonomskim podacima. Ulagači bi htjeli vidjeti hoće li se nastaviti niz pozitivnih izvješća kako bi procijenili je li faza usporavanja rasta gospodarstva SAD-a pri kraju“, kaže Jeremy Batstone-Carr, strateg u tvrtki Charles Stanley.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,1 posto, na 9.972 boda, najvišu razinu u 7 tjedana.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙