FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 16. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 94. km, između tunela Mala Kapela i čvora Ogulin u smjeru Zagreba, vozi se otežano, a zbog velike gustoće prometa stvaraju se kolone. Starom cestom preko Jospidola promet teče bez poteškoća, izvijestio je HAK u podne. Otežano se vozi dionicom autoceste A1 Otočac- odmorište Ličko Lešće u smjeru Splita, prometne nesreće u tunelu Plasina. Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici, kolona od 5 km se kreće od naplate Zaprešić prema čvoru Jankomir te dalje prema naplati Lučko, pojačano je na autocestama A 1 i A 6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera, osobito u od Zagreba prema Bosiljevu gdje se vozi u koloni. Na NP Lučko čeka se na ulazu na autocestu, a na izlazu je kolona od 3,5 km.

HAK moli vozače da koriste izlaz Demerje gdje se cestarina može platiti kreditnim, debitnim karticama i ENC uređajem. Promet je gust na autocesti A 2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, na A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba. Zastoji su i na naplati Rupa na autocesti A7 prema Zagrebu. Na naplati Vrgorac, na izlazu s autoceste A1 kolona je 3 km. Privremeno je zatvorena dionica Ravča- Vrgorac te se promet preusmjerava na izlaz Ravča. Povremeno se stvaraju gužve i na izlazu Oštrovica na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Krka i Crikvenice, a promet je pojačan i na Krčkom mostu, te na riječkoj obilaznici osobito na čvoru Sveti Kuzam prema Bakru.

SPLIT - Na Braču je zbog požara isključen 35-kilovoltni dalekovod. "Za sada se neće uključivati jer bi to dovelo u opasnost vatrogasce koji gase požar na zemlji", izvijestio je danas zapovjednik požarišta na Braču Tonči Mikuličić. Zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika Tomislav Vuko izjavio je kako je trenutačno na Braču angažirano oko 300 vatrogasaca, ali se tijekom dana očekuje pojačanje te će ih popodne biti oko 400. Vuko je kazao kako se danas posebice pažnja vatrogasaca usredotočije na istočnu stranu požarišta gdje se u popodnevnim satima očekuje maestral ili tramontana koji bi mogli zaprijetiti razbuktavanjem i širenjem vatre. "Do sada smo zašititli sve kuće i ljude, a jučer su vatrogasci izvukli jednu osobu koja je skupljala ovce i spasili je da ne na strada od požara", kazao je Vuko.

OSIJEK - Drago Tadić, većinski vlasnik građevinske tvrtke Osijek-Koteks, priveden je jutros i nalazi se u osječkoj policiji. Prema neslužbenim informacijama, priveden je zbog poslovnih malverzacija. Poduzetnik Drago Tadić prvi put je uhićen u listopadu prošle godine zbog sumnji da je zajedno sa saborskim zastupnikom Ivanom Drmićem, urednicom u Glasu Slavonije Sanjom Marketić, splitskim poduzetnikom Srećkom Jurišićem i svojom suprugom Božicom, sudjelovao u akciji pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi promijenili presudu Branimiru Glavašu, osuđenom za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991. godine.

ZAGREB - Tijelo nestalog kupača, nizozemskog državljanina W. B. (1954.), na osam metara dubine pronašli su sinoć ronioci iz ronilačkog centra „Valdaliso“ oko 200 metara od lukobrana kod turističkog naselja „Amarin“ nedaleko Rovinja, izvijestila je jutros Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje. Policijski djelatnici izvukli su tijelo stradalog iz mora sinoć oko 23.10, a njegova supruga je potvrdila identitet. Nizozemski državljanin jučer je, uslijed nevremena koje je zahvatilo zapadnu obalu Istre, nestao u moru kod autokampa „Amarin“ kod Rovinja. U potrazi su sudjelovali brodica Lučke ispostave Poreč, dvije policijske brodice i ronioci. Nestalog kupača upozorio je dežurni spasioc plaže da je plaža zatvorena za kupanje. Zbog velikih valova bila je dignuta crvena zastava, međutim on nije poslušao naredbu, već je ušao u more, preplivao preko brane, odnosno psihološke linije ograde s morske strane i zadnji je put viđen u moru bočno izvan lukobrana na obali plaže, stoji u priopćenju.

KARLOVAC - U prometnoj je nesreći na autocesti kod tunela Mala Kapela jutros oko 9 sati poginula je jedna osoba, a troje ih je ozlijeđeno, priopćila je policija. Prema prvim informacijama na 94. kilometru autoceste A1 u smjeru unutrašnjosti automobil zagrebačkih registarskih oznaka sletio je s kolnika neposredno nakon izlaza iz tunela Mala Kapela. Promet se odvija samo zaustavniom trakom, a očekuje se početak policijskog očevida radi utvrđivanja uzroka nesreće.

ZAGREB - Kipar i keramičar Hanibal Salvaro izlaže na 3. međunarodnom triennalu umjetnosti silikata (KITSA), koji će se održati u mađarskom gradu Kecskemetu od 7. kolovoza do 18. rujna 2011. Međunarodni žiri s članovima iz Njemačke, Francuske, Norveške i Mađarske od prijavljenih 190 za izložbu je odabrao 86 radova. Triennale u Kecskemetu je jedina međunarodna izložba skulptura i skulpturalnih objekata izvednih u silikatima (keramika, staklo i beton) ili u nihovoj kombinaciji. Salvaro će izložiti biptih „Njih dvoje“izrađen od aluminjskog cementa te korištenjem porculana, stakla i granita kao agregata. Hanibal Salvaro studirao je građevinu u Zagrebu, a 1958. počeo se baviti keramikom. Ostvario je niz raznovrsnih ciklusa keramike u kojima iskazuje jaku umjetničku nadarenost, originalnost i osebujnost. Imao je niz samostalnih i skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu, a radove mu objavljuju u brojnim monografijama i stručnim časopisima. Utemeljitelj je Svjetskog triennala male keramike u Zagrebu, jedne od najznačajnijih likovnih izložba u Hrvatskoj.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙