FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki HDZ: iza jučerašnjeg izgreda stoji HDSSB

Autor: ivuc
OSIJEK, 12. srpnja 2011.(Hina) - Čelnici osječkoga HDZ-a ustvrdili su danas kako iza jučerašnjeg isticanja natpisa s neprimjerenim sadržajem tijekom posjeta premijerke Jadranke Kosor osječkome prigradskom naselju Višnjevcu stoje HDSSB-a i osječka gradska vlast.

Tijekom jučerašnje svečanosti polaganja temeljnog kamena za izgradnju športske dvorane višnjevačke osnovne škole, uz natpis "Osijek s Jadrankom u EU", pojavili su se i natpisi "S Kosor u propast, a ne u Europu" i "Koji je general sljedeći".

Povjerenik HDZ-a za grad Osijek Tugomir Kuduz rekao je na konferenciji za novinare kako se isticanjem neprimjerenih transparenata pokušao obezvrijediti jučerašnji početak gradnje dviju važnih investicija u toj županiji - mosta na Dravi na autocesti A5 i športske dvorane u Višnjevcu, vrijednih oko 1,2 milijarde kuna.

Odbio je jučerašnju izjavu osječkoga gradonačelnika Krešimira Bubala da je riječ o spontanoj reakciji građana i prozvao saborske zastupnike HDSSB-a, ali i SDP-a, da se u lobiranju za te projekte od njih nije moglo čuti ni riječi iako su im, kako je rekao, "puna usta Slavonije".

Saborski zastupnik HDZ-a Josip Salapić rekao je kako je siguran da se jučerašnji izgred u Višnjevcu dogodio "u režiji HDSSB-a i gradskih vlasti". Istaknuo je da je riječ o primitivizmu i provokaciji HDSSB-a na kakve su se u HDZ-u već naviknuli i kakvih će, s obzirom na približvavanje izbora, biti još više, ali s takvim ponašanjem, dodao je, rade u prilog HDZ-a.

Na novinarsko pitanje kakve je veze s početkom izgradnje športske dvorane imao natpis "Osijek s Jadrankom u EU" Salapić je ustvrdio kako "ne vidi način na koji je transparent koji je nosilo članstvo HDZ-a mogao ugroziti početak tog projekta ili nekog isprovocirati".

Na molbu da komentira navode iz anonimne kaznene prijave, koja je protiv njega upućena DORH-u i USKOK-u, a po kojoj je, među ostalim, u posljednje dvije godine, kao ravnatelj osječkoga Studentskoga centra (SC) zaposlio Salapićeva brata i sestru, Kuduz je rekao kako to povezuje sa skorašnjim postupkom izbora ravnatelja te ustanove i unutarstranačkim izborima u osječkome HDZ-u. Potvrdio je kako se otvaranjem novih uslužnih kapaciteta u proteklih šest godina pokazala potreba za primanje novih djelatnika. Rekao je da su tako zaposlene i osobe spomenute u kaznenoj prijavi te kako "Studentski centar nije dužan provoditi natječaje".

Salapić je odbio navode iz prijave i ustvrdio kako su njegov brat i sestra zaposleni prije pet godina, dok je on bio zaposlenik osječkoga Pravnog fakulteta, a ne državni dužnosnik.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙