FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mlinarić (HDZ): tko ne glasa za Ustavni zakon ne voli Hrvatsku

Autor: trub
ZAGREB, 6. srpnja 2011.(Hina) - Onaj tko ne digne ruku za Ustavni zakon, ne voli i ne želi Hrvatsku, izjavio je danas HDZ-ov zastupnik Petar Mlinarić na stranačkoj konferenciji za novinare u Saboru, s koje je HDZ apelirao na oporbu da promijeni mišljenje te udovolji zahtjevu braniteljskih udruga da se braniteljska prava urede ustavnim zakonom.

"Da su bili malo bliže nama, da nisu bili u Muenchenu, digli bi ruke za zakon", poručio je Mlinarić, koji je kao vukovarski branitelj bio zatočen u logorima u Srbiji.

Njegov stranački kolega Josip Đakić naglasio je da su uzdizanje braniteljskih prava na ustavnu kategoriju predložili sami branitelji, njihove 42 udruge, a čiji je prijedlog potom podržala vlada.

Upitan zašto takva inicijativa za promjenu Ustava nije pokrenuta ranije, primjerice za prošlogodišnjeg lipnja kada je mijenjan Ustav, a kako bi se izbjegla nagađanja da se sada sve radi u predizborne svrhe, Đakić je odgovorio kaku su tu inicijativu branitelji pokrenuli nakon uhićenja Tihomora Purde i Veljka Marića.

Degutantnima je ocijenio oporbene prozivke, naglasivši da branitelji, zbog svega što su učinili u obrani i stvaranju Hrvatske, "zaslužuju ruke u zrak za njihova stalna i trajna prava".

Istaknuo je da je, kada je u sabornici govorio da nisu svi jednaki u Hrvatskoj, mislio isključivo na sudjelovanje u Domovinskom ratu, "posebno onih koji sjede u sabornici, a bili su u Americi, Muenchenu, podrumima, kada su mogli braniti Hrvatsku".

Đakić je rekao i kako su predstavnici braniteljskih udruga danas na najbolji mogući način mogli vidjeti "pravo lice svih opcija u Saboru".

Đakić je osudio opetovane uvrede HDSSB-ovca Dinka Burića na račun HDZ-a, posebno njegova potpredsjednika Vladimira Šeksa, rekavši kako bi Burić, iako je i sam liječnik, trebao potražiti liječničku pomoć.

"Njegovi grijesi sasvim su druge prirode i ne mogu se zamijeniti nikakvim vrijeđanjima Šeksa, koji je autor prvog Ustava, zakona, koji je stupio u obranu Osijeka dok su drugi pobjegli ili bili u Pokretu za Jugoslaviju, a kumovi su im bili četnički vojvode", poručio je.

(Hina) xtr yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙