FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB odbacuje optužbe protiv Drmića

Autor: ivuc
OSIJEK, 17. lipnja 2011.(Hina) - Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) danas je najodlučnije odbacio sve optužbe protiv saborskog zastupnika i glavnog tajnika stranke Ivana Drmića, jer drži da je riječ o "nastavku političko-policijskog progona čeliništva HDSSB-a, pod diregentskom palicom još uvijek vladajće stranke", a u režiji HDZ-ova represivnog aparata i glavnoga državnog odjvetnika Mladena Bajića.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas je jednoglasno predložilo Hrvatskom saboru skidanje imuniteta zastupniku Drmiću, na zahtjev Državnog odvjetništva i USKOK-a, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo udruživanja za počinjenje kaznenih djela i kaznenog djela lažnog prijavljivanja.

U priopćenju za javnost, kojeg je uputio predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, uz ostalo, navodi se kako Drmić "nije počinitelj nikakvog kaznenog djela", već je, "vođen željom na svaki način pomoći nevino presuđenom hrvatskom generalu, žrtvi političkog progona i osobnome prijatelju Branimiru Glavašu, Ivan Drmić i sam postao žrtvom besprimjerne prijevare".

Šišljagić navodi da je Drmić, nakon što je shvatio o čemu se radi, cijeli slučaj sam prijavio policiji, ali da policija USKOK i Državno odvjetništvo, "umjesto da rasvijetle prijavaru i kazne njene počinitelje, podižu optužnicu i počinju progon žrtve te iste prijevare".

Dodaje kako se u ovome slučaju "ne radi ni o kakvom pokušaju podmićivanja sudaca Vrhovnog suda RH, već o najobičnijoj montiranoj političkoj optužnici, u već poznatom stilu glavnog državnog odvjetnika, pri čemu i sami suci Vrhovnog suda, negiraju bilo kakav pokušaj podmićivanja".

"Tko bi i zašto pokušavao podmititi suce, nakon što je već bilo objavljeno da je Vrhovni sud već donio presudu Branimiru Glavašu", pita se Šišljagić.

Napominje kako "pokušaji HDZ-a da se, koristeći u tu svrhu, po tko zna koji put i represivni sustav, politički obračuna sa svojim neistomišljenicima", toj stranci neće koristiti u, kako drži, "paničnim pokušajima ostanka na vlasti".

(Hina) ivuc ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙