FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: macu
ZAGREB, 22. lipnja 2011. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti do 12,30 sati.

SISAK - Polaganjem vijenaca ispred spomenika Prvom sisačkom partizanskom odredu u šumi Brezovica u sisačkoj Posavini počelo je danas središnje obilježavanje 22. lipnja, Dana antifašističke borbe u Hrvatskoj te 70. obljetnica osnutka prve antifašističke postrojbe u okupiranoj Europi u Drugom svjetskom ratu i 66. obljetnica pobjede nad fašizmom. Središnja svečanost, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, predsjednice vlade, Sisačko-moslavačke županije i Saveza antifašističkih boraca Republike Hrvatske počela je polaganjem vijenaca ispred kripte spomenika u Brezovici. Vijence su prvi položili hrvatski predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić te izaslanik predsjednice vlade ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.

DUBROVNIK - U prigodi obilježavanja Dana antifašističke borbe i 70. obljetnice ustanka protiv fašističkih okupatora u Drugom svjetskom ratu danas su na dubrovačkom groblju Boninovo položeni vijenci te održana komemoracija u spomen na poginule borce NOR-a. Vijence su položili predstavnici Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Dubrovačko-neratvanske županije i Dubrovnika, zamjenica župana Marija Vučković te zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić, predstavnici dubrovačke neretvanske Policijske uprave te izaslanstvo HRM-a.

ĐAKOVO - Hrvatski obredni zdrug Jazovka (HOZ) - krilo Đakovo i Hrvatsko društvo političkih zatvorenika (HDPZ) Osječko-baranjske županije - ogranak Đakovo na današnji Dan antifašsitičke borbe priredili su spomen-sjećanje na Jazovku i žrtve komunizma. Kod spomenika žrtvamaa partizanskog i komunisitčkog terora "Glava koja tone", a koju đakovačke žrtvoslovne udruge nazivaju đakovačkom Jazovkom jer je smještena u blizini masvone grobnice žrtava partizanskog terora iz 1945. godine, dvadesetak okupljenih položilo je cvijeće i zapalilo svijeće u spomen na te žrtve.

ŠIBENIK - Vozač kamiona koji je jučer zaustavljen kod tunela sv. Rok, te priveden na ispitivanje u šibensko-kninsku Policijsku upravu ne dovodi se u vezu s slučajem nestale 17-godišnje Antonije Bilić iz Drniša, potvrdila je danas Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske PU. Muškarac je jučer priveden te ispitan u šibenskoj policiji, a njegov kamion pregledali su forenzičari, ali nisu pronađeni tragovi koji bi muškarca ili njegov kamion povezali s nestalom Antonijom. Glasnogovornica kaže da je ispitano više od 400 osoba, da se nijedna zasad ne povezuje s Antonijinim nestankom, a policija za sada nema ni novih tragova.

ZAGREB - Dvadeset i sedmogodišnji motociklist koji se sinoć u 21,40 sati u zagrebačkoj Ulici Dubrava sudario s automobilom nešto poslije ponoći preminuo je u Kliničkoj bolnici Dubrava. Ozlijeđeni motociklist je vozilom Hitne pomoći odvezen u KB Dubravu, gdje je zbog težine ozljeda oko 00,35 sati preminuo. Zbog te nesreće tramvajski promet prema istoku bio je obustavljen od 21,45 do 23,55 sati, a umjesto tramvaja vozili su autobusi.

(Hina) xmc ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙