FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: macu
ZAGREB, 20. lipnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

ŠIBENIK - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je jučer za posjeta Šibeniku kako vjeruje da će referendum o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji završiti uvjerljivom potporom građana. "Najmanje što očekujem je prva brojka šest ili sedam, dakle, preko 60 pa i preko 70 posto podrške na referendumu", rekao je hrvatski predsjednik. Izrazio je uvjerenost da se dobrim pristupom i informiranjem građana o EU može takav rezultat i ostvariti. "Važno je da rezultat ne bude minimalan nego uvjerljiv, jer to znači nastavak reformi i borbe za bolju i europsku Hrvatsku", izjavio je Josipović. Hrvatski predsjednik jučer ujutro posjetio je benediktinski samostan sv. Luce u centru Šibenika. Razgledajući crkvicu sv. Luce, primijetio je nedavno obnovljene povijesne orgulje nepoznatog graditelja iz 17. stoljeća te je sjeo za njih i sestrama benediktinkama zasvirao.

VARAŽDIN - Programom Akro grupe Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva "Krila Oluje" i simulacijom bombardiranja zrakoplovom mete na tlu završio je jučer 4. Croatian International Airshow Varaždin. Riječ je o najvećem aeromitingu u Hrvatskoj, koji se u subotu i nedjelju održavao na varaždinskom aerodromu. Na aeromitingu su nastupili mnogi vrhunski piloti te je predstavljeno oko 70 civilnih, vojnih i akrobatskih letjelica iz Hrvatske, Madžarske, Francuske, Slovenije, Italije, Srbije, Crne Gore i Švedske. Okupljeni su, među ostalim, mogli uživati u preletima zrakoplova, skokovima padobranaca iz helikoptera i zrakoplovnim akrobacijama. Prvi su put u Hrvatskoj izvedene simulacije bombardiranja zrakoplovom mete na tlu, uz atraktivne pirotehničke efekte. Po procjenama organizatora aeromiting je tijekom dva dana posjetilo desetak tisuća posjetitelja.

ŠIBENIK - Načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić pozvao je jučer građane da ako imaju informacije o tome tko bi mogao biti muškarac, između 50 i 60 godina, sijede kose i suhe koštunjave građe, koji je 7. lipnja stopirao na mostu preko Čikole, na istom mjestu gdje i Antonija Bilić prije no što se ukrcala u tegljač i nestala, neka se javi u najbližu policijsku postaju ili na broj 192. Najmasovnija organizirana potraga u povijesti Hrvatske u kojoj su sudjelovali pripadnici policije, HGSS-a i dobrovoljci, ni danas nije dala konkretne rezultate koji bi razjasnili nestanak 17-godišnje Antonije Bilić. Kostanić je pozvao nepoznatog muškarca da se javi policiji, jer bi mogao imati informacije ključne za pronalazak nestale djevojke.

ZAGREB - Državnu Nagradu Vladimir Nazor - koja se dodjeljuje kao godišnja i nagrada za životno djelo za najbolja umjetnička ostvarenja u Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma - jučer je dobitnicima uručio ministar kulture Jasen Mesić na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom državnom arhivu. U području književnosti, nagrada za životno djelo pripala je književniku Ivanu Aralici, a godišnja nagrada Nadi Gašić. Nagradu za životno djelo u području glazbe dobio je skladatelj Ruben Radica, a godišnju nagradu Ljerka Očić. Glumica Božidarka Frait dobitnica je nagrade za životno djelo u području filmske umjetnosti, dok je godišnja nagrada pripala Danilu Šerbedžiji. Na području likovne i primjenjene umjetnosti nagradu za životno djelo dobio je kipar Šime Vulas, godišnju nagradu dobio je Ivan Faktor. Glumac i kulturni djelatnik Zlatko Vitez nagrađen je nagradom za životno djelo u području kazališne umjetnosti, a Jagoda Kralj Novak dobitnica je godišnje nagrade. Nagradu za životno djelo u području arhitekture i urbanizma dobio je arhitekt Dinko Kovačić, dok je godišnja nagrada pripala Nikoli Bašiću. Čestitajući nagrađenima, ministar Mesić je naglasio kako Nagrada Vladimir Nazor i ovaj put ponovno ističe najbolje i najvrjednije u hrvatskoj kulturi, ono što nas je držalo ukorijenjenim u europski i svjetski kulturni krug.

ZAGREB - Najbolja predstava na sinoć završenim 35. danima satire je "Revizor", nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Vilim Matula a najbolja glumica je Hana Selimović. Posebno priznanje dobio je poshumno Fadil Hadžić za sveukupni doprinos satiri, kazalištu "Kerempuh" i "Danima satire". Ovogodišnja manifestacija koja okuplja najbolja komediografska i satirička djela hrvatske i inozemne kazališne produkcije bila je posvećena Fadilu Hadžiću (1922. - 2011.). Tijekom Dana satire 16 domaćih i inozemnih kazališta izvelo je 13 predstava različitoga humornog karaktera.

(Hina) xmc ymvr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙