FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: macu
ZAGREB, 23. lipnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati.

KOPRIVNICA - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) priopćila je danas da je ogorčena izjavom hrvatskog predsjednika na središnjoj svečanosti proslave Dana antifašističke borbe kad je među ostalim rekao da se u Hrvatskoj nije dopuštalo obnavljanje partizanskih spomenika i nije se poštivala saborska Deklaracija o antifašizmu, te se založio za obnavljanje spomenika antifašističkoj borbi. "Činjenica je da smo 1991., pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, krenuli u obranu hrvatske države protiv srpsko-jugoslavenskog agresora, odnosno JNA i da smo tom prigodom uz iznimno velike žrtve pobijedili agresora, ali i komunističku Jugoslaviju, na čijem je čelu bio Josip Broz. Vodeći ljudi JNA još nisu privedeni pravdi, a kamoli osuđeni. Međutim, sve se to prešućuje, marginalizira i falsificira, te se odaje priznanje onima koji nisu ni sudjelovali u obrani i stvaranju Hrvatske, već su od prvih dana bili i protiv njezine samostalnosti", kaže predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković. Po njegovim riječima ako u Hrvatskoj treba spomenika, onda bi predsjednik Republike Hrvatske morao znati da ih treba prije svega podići onima koji su u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata dali krv i živote za obranu Vukovara, Škabrnje, Zagreba, Voćina, Pakraca, Karlovca, Saborskog, Benkovca, Lipika, Zadra, Kijeva, Dubrovnika, Vinkovaca i mnogih drugih mjesta i gradova.

ŠIBENIK - Policija poduzima i dalje intezivne mjere traganja za nestalom maloljetnicom Antonijom Bilić. Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor rekla je kako će policija danas opet pretraživati teren oko dviju kuća u naselju Bilišani pored Obrovca te područje između Drniša i Splita. Vozač koji je vozio zaplijenjeni kamion u vrijeme nestanka djevojke, kako se doznaje, policiji još nije dostupan. Glasnogovornica kaže da prije no što budu gotovi nalazi vještačenja pronađenih dokaza u kamionu, policija ne može govoriti o osumnjičenima u ovom slučaju.

VUKOVAR - Biciklistička karavana "Put prijateljstva Vukovar - Ljubljana", koju u povodu Dana državnosti Hrvatske i Slovenije 25. lipnja organizira Savez hrvatskih društava u Sloveniji, krenula je jutros s Trga Republike Hrvatske, u središtu Vukovara. Na put dug 500 kilometara krenulo je 35 biciklista, među kojima su i dvojica iz Vukovara i Osijeka koji će put od Vukovara do Ljubljane voziti u tri etape: Vukovar-Virovitica (170 kilometara), Virovitica - Sveta Nedelja (190 kilometara) i Sveta Nedelja - Ljubljana (140 kilometara). Uoči starta karavane sudionici su položili vijenac i zapalili svijeće kod križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav.

SPLIT - Istražni sudac splitskoga Županijskog suda produljio je pritvor šestorici osoba zbog sudjelovanja u međunarodnom krijumčarenju 368 kilograma kokaina, a četvorica su još u bijegu, rekao je danas glasnogovornik Županijskog suda Neven Cambi. Osumnjičenici su "pali" u međunarodnoj policijskoj akciji nazvanoj "Dogma" tijekom koje je razbijen međunarodni lanac preprodaje droge i zaplijenjeno 368 kilograma kokaina podrijetlom iz Brazila. Policija je deset osumnjičenika, među kojima šest hrvatskih državljana, pratila nekoliko mjeseci i utvrdila da su povezani s međunarodnim narkolancem.

BJELOVAR - Maloljetni Josip R. (1994.) smrtno je stradao prilikom baliranja sijena na livadi u Gornjem Križu na predjelu zvanom Singerica. Po podatcima policije maloljetnik je jučer smrtno stradao, nakon što se u balirki prekinuo špag te on zavukao ruku u bubanj koji ga je povukao. Jedan 23-godišnjak koji se nalazio u blizini traktora to je primjetio i isključio motor traktora te uz pomoć mještana izvukao maloljetnika iz bubnja balirke. Uslijed zadobivenih ozljeda Josip je preminuo na mjestu nesreće.

(Hina) xmc ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙