FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet u 4,30 sati

Autor: dduk
ZAGREB, 3. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta u 4,30 sati:

TORINO - Više od 180 policajaca i prosvjednika u nedjelju je ozlijeđeno tijekom prosvjeda protiv gradnje tunela za prugu vlakova velikih brzina koja treba povezati Italiju i Francusku. Prvotno mirnoj prosvjednoj povorci u području Val di Suse kod Torina pridružilo se oko 6000 ljudi. Sukobi su izbili kod mjesta gradnje gdje su prosvjednici bacali kamenje i petarde a policija odgovorila suzavcem. Stanovnici se snažno protive projektu vrijednom 15 milijardi eura koji podržavaju vlada i lokalne vlasti i tvrde da će naštetiti okolišu i narušiti krajolik. Pokret protiv gradnje željezničke veze prerastao je lokalne okvire i pridobio potporu od anarhističkih do katoličkih skupina.

BENGAZI - Turska je obećala 200 milijuna dolara pomoći Prijelaznom nacionalnom vijeću libijskih pobunjenika i poručila da je vrijeme da Moamer Gadafi napusti Libiju. "Na zahtjeve javnosti za reformama treba se odgovoriti, Gadafi treba otići i Libija ne bi smjela biti podijeljena", rekao je turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu tijekom posjeta Bengaziju, pobunjeničkom uporištu na istoku Libije. Najavljena pomoć je dodatak na 100 milijuna dolara za libijske pobunjenike koje je Turska najavila u lipnju.

CARACAS - Pristalice venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza okupili su se u nedjelju i molili za brz oporavak njihovog vođe čija je bolest uzdrmala zemlju kojom upravlja više do desetljeća. Na dan na koji se obično pratilo Chavezov tjedni televizijski show "Alo Presidente" njegove su pristaše održale katoličku misu i marširale za svog vođu koji je obolio od karcinoma. Deseci su uzvikivali "Mi volimo Chaveza" na misi u Petareu, najvećoj sirotinjskoj četvrti prijestolnice. Na trgu u središtu grada tisuće podržavatelja u crvenim majicama su plesale, pjevale, mahale zastavama i nosile lutke sa Chavezovim likom živo iskazujuću svoju podršku. "Vidim vas, čujem vas, živim kroz vas!", odgovorio je Chavez putem Tweetera iz Havane na Kubi gdje se liječi nakon operacije karcinoma.

(Hina) xduk yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙