FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ladonja o projektu "Brijuni rivijera"

Autor: dspo
PULA, 28. lipnja 2011.(Hina) - Član udruge Ladonje Bruno Nefat na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli, sazvanoj u povodu davanja uvjetne suglasnosti Županijske skupštine na prijedlog ugovora o provedbi razvojnog projekta "Brijuni rivijera", ustvrdio kako je taj projekt jedan od ključnih razvojnih projekata Istre, ali, kako je rekao, "lista negativnih elemenata u prijedlogu ugovora o njegovoj provedbi mnogo je veća od liste pozitivnih elemenata".

Kao pozitivne elemente, istaknuo je "objedinjavanje zemljišta u vlasništvu države i lokalne samouprave, aktiviranje resursa, obvezu angažmana domaćih izvođača pri gradnji objekata te smanjenje roka koncesije na 50 godina".

Ladonja i dalje podupire razradu tog projekta, ali je, nažalost, lista loših i dvojbenih uvjeta koje ugovor sadržava bitno duža, istaknuo je Nefat, dodajući kako smatraju da je nužna njegova dorada, a ponajprije kvalitetna javna prezentacija i rasprava kao uvjet za daljnje pregovore s državom kao većinskim vlasnikom tvrtke 'Brijuni rivijera' d.o.o.

Ladonja zato predlaže najmanje jednu javnu prezentaciju budućeg ugovora na području koje će obuhvatiti projekt: Pule, mjesnog odbora Štinjana te Vodnjana i Fažane, te najmanje 30-dnevnu javnu raspravu s mogućnošću davanja prijedloga i primjedaba, donošenje odluke u vijećima u dva čitanja i nedvojbeno očitovanje o razlozima tako nepovoljnih ugovornih odredaba. Izostanak komunikacije s građanima, smatra Nefat, zapravo je prijevara građana.

Po Nefatovim riječima, u ugovor treba ugraditi i odredbe o plaćanju komunalnog doprinosa, plaćanju kazne u slučaju izostanka održavanja objekata, prednosti izvođača iz Istre te prava veta jedinica lokalne samouprave u politici zapošljavanja.

Na pitanje novinara smatra li povećanje aktivnosti oko 'Brijuna rivijere' predizbornim potezom, predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin je odgovorio je kako "vrijeme donošenja ugovora, izostanak razgovora s oporbom i građanima te nedorađenost detalja ugovora" upućuju na to da je riječ o "politički motiviranom potezu".

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙