FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: prekogranična suradnja u gospodarenju vodama

Autor: ivuc
OSIJEK, 20. lipnja 2011.(Hina) - U Osijeku je danas predstavljen "Dvojezični rječnik zaštite okoliša i leksikon fraza vodnoga gospodarstva", zajednički projekt "Hrvatskih voda" i mađarske Direkcije za vode i zaštitu okoliša južnog prekodunavlja (DDKOVIZIG).

Riječ je o projektu, u okviru IPA "Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013", vrijednu 83.722 eura, od čega 85 posto sufinancira Europska unija.

Direktor osječkog vodno-gospodarskog odjela "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković kazao je kako je dugogodišnja suradnja hrvatskih i mađarskih vodno-gospodarskih ustanova bila poticaj za objavljivanje hrvatsko-mađarskog rječnika izraza i stručnih pojmova, koji će koristiti stručnjacima u budućoj suradnji.

Dodao je kako dvojezični rječnik sadrži često upotrebljavane izraze i definicije iz područja vodnoga gospodarstva i zaštite okoliša, pa će njegova izrada pomoći lakšoj komunikaciji hrvatskih i mađarskih stručnjaka i usklađivanju zajedničkih poslova.

Direktor mađarske direkcije Bela Gyorgy kazao je kako je objavljivanje rječnika dokaz dugogodišnje dobre suradnje hrvatskih i mađarskih stručnjaka, posebice u regulaciji pograničnih voda.

Kako je istaknuto, Hrvatske vode i mađarska direkcija surađuju na ukupno tri prekogranična projekta, vrijedna 3,3 milijuna eura, od čega 85 posto financira Europska unija.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙