FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDS osudio izgred Cuccurina s novinarom

Autor: dspo
PULA, 13. lipnja 2011.(Hina) - IDS je u današnjem priopćenju za javnost osudio izgred vođe Ladonje Plinija Cuccurina s novinarom "Glasa Istre" ističući kako je neprihvatljivo prijetiti i fizički se obračunavati s političkim neistomišljenicima, a pogotovo s nekim samo zato što je htio savjesno i odgovorno obaviti svoj posao.

Predsjednik udruge Ladonja Plinio Cuccurin u petak navečer uoči skupštine te udruge u pulskoj Zajednici Talijana verbalno je napao novinara dnevnika "Glas Istre" Cristiana Bruna Galića te je u jednom trenutku počelo i naguravanje. "Ako se ne makneš od mene, tako ću te odalamiti", rekao je Cuccurin novinaru pošto ga je on uoči skupštine zamolio za izjavu.

Predsjednik Ladonje iste se večeri, nakon skupštine, javno ispričao zbog "neprimjerene riječi izrečene novinaru 'Glasa Istre'".

IDS u priopćenju podsjeća kako je Cuccurin potpisnik i županijske povelje o nenansilju kojom potpisinici izražavaju nultu stopu tolerancije prema nasilju.

"Stoga izražavamo zabrinutost zbog iskrenosti njegovih namjera prilikom potpisivanja iste kad niti šest mjeseci nakon potpisivanja te povelje poseže upravo za nasilnim metodama u ostvarivanju svojih političkih interesa i ciljeva", kaže sem uz ostalo, u priopćenju za javnost IDS-a i dodaje kako je "politika djelatnost u kojoj se suprotstavljaju različite ideje".

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙