FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio projekt jačanja stručnog kapaciteta HALMED-a

Autor: agrb
ZAGREB, 20. lipnja 2011. (Hina) - Twinning light projekt "Jačanje stručnog kapaciteta hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode u implementaciji europskog zakonodavstva za lijekove" svečano je zatvoren danas u Informacijskom centru Europske unije, u organizaciji hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Delegacije EU u Republici Hrvatskoj.

Cilj tog projekta, koji je pružio potporu daljnjem razvoju i jačanju operativnog kapaciteta HALMED-a te doprinio kontinuiranom usvajanju europskih standarda, bio je ojačati ocjenu i provjeru kakvoće lijekova za ljudsku uporabu u skladu s europskim standardima, priopćila je danas ta agencija.

Ističe se kako su ostvareni očekivani rezultati projekta, poboljšanje vještina djelatnika HALMED-a u području analitičkih postupaka prilikom laboratorijskog ispitivanja lijekova, usklađivanje postupka ocjene lijekova hrvatskih stručnjaka s ocjenom EU stručnjaka prilikom odobravanja lijekova i poboljšanje Standardnih operativnih postupaka u toj agenciji.

Institucija partner iz države članice Europske unije bila je španjolska Agencija za lijekove i medicinske proizvode, projekt je s proračunom od 250 tisuća eura financirala EU, a njegove aktivnosti su implementirane u razdoblju od proteklih šest mjeseci.

(Hina) xpp/xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙