FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 26. lipnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Policija iz Republike Srpske potvrdila je danas nešto prije 12 sati da je na njihovu teritoriju lišen slobode osumnjičeni Dragan Paravinja, koji se u Hrvatskoj dovodi u svezu s nestankom sedamnaestogodišnje Antonije Bilić, potvrdila je Hini Marina Mandić iz Odjela za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Najavila je da tijekom dana očekuju više informacija. Potraga za nestalom Antonijom Bilić i nadalje se nastavlja, priopćila je jutros Policijska uprava šibensko-kninska. Prema do sada prikupljenim obavijestima i znanjima, poduzimaju se daljnje mjere i radnje u cilju njezina pronalaska. Danas će se pretraživati teren na području Obrovca i Brljana, stoji u priopćenju. Završenim vještačenjem tragova koji su izuzeti u kamionu - kojim je upravljao osumnjičeni Dragan Paravinja - potvrđeno je da se nestala maloljetna Antonija Bilić iz Drniša nalazila u tom kamionu, priopćilo je sinoć Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP). "Usporednom metodom te DNA analizom spornih uzoraka iz kamiona (vlas kose) i nespornih uzoraka izuzetih od članova Antonijine obitelji, utvrđeno je da se podudaraju, što potvrđuje da se nestala Antonija Bilić nalazila u kamionu. Točnije analizom vlasi kose izuzete iz kabine kamiona utvrđen je djelomični DNA profil ženske osobe koji se podudara s DNA profilom dobivenim iz krvi majke nestale Antonije Bilić", dodao je MUP. Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić iz Drniša nestala je 7. lipnja dok je stopirala na mostu preko rijeke Čikole. Od tada za njom tragaju policija te brojne ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS-a) kao i mnogi građani.

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor posjetila je danas obitelj Delić Celina, u kojoj živi mlada darovita glazbenica Gabrijela Papec, te joj uručila novčanu pomoć od 20 tisuća kuna za nabavu pijanina. Gabrijela Papec učenica je 2. razreda osnovne škole u zagrebačkom naselju Zapruđe te 2. razreda Osnovne glazbene škole Vatroslav Lisinski. U razgovoru s predsjednicom vlade Jadrankom Kosor obitelj je istaknula kako Gabrijela ubrzo putuje na Brač, gdje će pohađati ljetnu školu. Također su podsjetili kako je obitelj za razvoj njezina glazbenog talenta tražila pomoć na više adresa. Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor nedavno je slušala darovitu glazbenicu te joj odlučila novčano pomoći u nabavi pijanina.

SPLIT- U dvama požarima koji su buknuli u posljednja 24 sata na širem splitskom području izgorjelo je oko 10 hektara maslinika, makije i niskog raslinja, doznaje se danas u splitskoj policiji. U požaru koji je u subotu oko 15 sati buknuo u Segetu Donjem izgorjelo je pet hektara neobrađene poljoprivredne površine i maslinik. Požar je gasio i jedan zračni traktor i zemaljske snage. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je zadobio opekotine i nakon medicinske obradbe je zadržan u splitskoj bolnici. Zbog požara se u vremenu od 16 do 17,45 sati cestom D-8 promet odvijao naizmjenično jednim kolničkim trakom. Drugi požar je zabilježen na Klisu, a u njemu je opožareno oko pet hektara makije i niskog raslinja. Policija je očevidom utvrdila da je uzrok ovog požara također otvoreni plamen ili žar. Dvojici vlasnika, 45-godišnjaku i 44- godišnjaku, ovim je požarom pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 50 tisuća kuna.

ZAGREB - Danas je stanje na bračkim i hvarskim požarištima povoljnije, a zračne snage, jutros upućene na požarišta, povučene su oko 8:00 sati, kao i dio zemaljskih snaga, objavila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Na sanaciji i čuvanju požarišta trenutno je angažirano oko 220 vatrogasaca, stoji u priopćenju. Tijekom jučerašnja tri velika požara na otocima Braču i Hvaru te Grebaštici kod Šibenika bilo je angažirano oko 400 vatrogasaca, 4 canadaera, 4 zračna tractora i 2 helikoptera.

ZAGREB - Požar koji je jučer izbio oko 10.30 sati na području Grebaštice, kod zaseoka Mrdeže te se proširio na područje Primoštena Burnjeg lokaliziran je jutros u 9,00 sati, priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska. U gašenju požara pored zemaljskih snaga sudjelovala su tri kanadera i dva zračna traktora. Trenutno se na terenu nalazi oko 80 vatrogasaca sa 28 vozila, koji nadziru stanje na požarištu. Policija navodi kako je trenutno opožarena površina oko 750 hektara, a izgorjelo je više stabala maslina, vinove loze i borove šume. Policija je utvrdila da je požar izazvao nemarom 56-godišnji muškarac iz Zagreba, koji je ispred svoje vikend kuće u Grebaštici izvodio bravarske radove. Uslijed tih radova došlo je do iskrenja, a potom i požara. Protiv njega će, kako se navodi, biti podnesena kaznena prijava radi dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

ZAGREB - Potraga za nestalom Antonijom Bilić i nadalje se nastavlja, priopćila je jutros Policijska uprava šibensko-kninska. Prema do sada prikupljenim obavijestima i znanjima, poduzimaju se daljnje mjere i radnje u cilju njezina pronalaska. Danas će se pretraživati teren na području Obrovca i Brljana, stoji u priopćenju. Završenim vještačenjem tragova koji su izuzeti u kamionu - kojim je upravljao osumnjičeni Dragan Paravinja - potvrđeno je da se nestala maloljetna Antonija Bilić iz Drniša nalazila u tom kamionu, priopćilo je sinoć Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP). "Usporednom metodom te DNA analizom spornih uzoraka iz kamiona (vlas kose) i nespornih uzoraka izuzetih od članova Antonijine obitelji, utvrđeno je da se podudaraju, što potvrđuje da se nestala Antonija Bilić nalazila u kamionu. Točnije analizom vlasi kose izuzete iz kabine kamiona utvrđen je djelomični DNA profil ženske osobe koji se podudara s DNA profilom dobivenim iz krvi majke nestale Antonije Bilić", dodao je MUP. Za osumnjičenim Draganom Paravinjom raspisana je međunarodna tjeralica. Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić uz Drniša nestala je 7. lipnja dok je stopirala na mostu preko rijeke Čikole. Od tada za njom tragaju policija te brojne ekipe HGSS-a kao i mnogi građani.

ZAGREB- U prometnoj nesreći na cesti Vrsar-Flengi, kod skretanja za športsku zračnu luku u Vrsaru, jedna je osoba smrtno stradala, izvijestila je jutros Državna uprava za spašavanje i zaštitu (DUZS). DUZS navodi kako je ekipa hitne medicinske pomoći iz Poreča dolaskom na mjesto nesreće zatekla osobno vozilo, koje je izletjelo s ceste i prevrnulo se na bok te da je u njemu pronašla jednu smrtno stradalu osobu. Županijski centar 112 istarske županije, nakon što je u 4,46 sati primio dojavu o nesreći, odmah je obavijestio hitnu medicinsku pomoć, javnu vatrogasnu postrojbu i policiju u Poreču, koji su na mjestu događaja zatekli osobno vozilo, koje je izletjelo s ceste i prevrnulo se na bok, a u njemu je bila jedna smrtno stradala osoba.

SPLIT - Pješak starije dobi poginuo je u prometnoj nesreći koja se rano jutros dogodila u Splitu, izvjestila je kratko splitska policija. Po za sada dostupnim informacijama, obaranje pješaka se dogodilo u 6.45 sati u Poljičkoj ulici kod zgrade Montera. Još se ne zna je li muškarca, najvjerojatnije starije životne dobi, udario osobni automobil ili neko drugo prijevozno sredstvo. Pješak je preminuo na mjestu događaja, a na očevid su izašli policija i dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu.

OGULIN - Jedan je mlađi muškarac smrtno stradao, a još su tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći u nedjelju rano ujutro u Ogulinu, objavila je karlovačka policija. Sve su se četiri osobe nalazile u osobnom automobilu koji je iz zasad neutvrđenih razloga izletio s ceste u Lomošćanskoj ulici u Ogulinu oko 4,30 sati ujutro. Jedan je muškarac preminuo, a ostale tri osobe prevezene su u bolnicu i nalaze se na odjelu intenzivnog liječenja.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙