FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 18. lipnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ROSMALEN - Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije uspio osvojiti naslov pobjednika ATP turnira u Rosmalenu, njega je u finalu svladao iskusni Rus Dmitrij Tursunov sa 6-3, 6-2 nakon sat i 16 minuta igre. Bio je ovo Dodigov drugi nastup u finalu nekog ATP turnira, no u Rosmalenu nije uspio ponoviti uspjeh iz Zagreba s početka ove godine kada je podigao pobjednički pehar.

Ključni trenutak u prvome setu dogodio se pri vodstvu ruskoog igrača od 2-1 kada je uspio ostvariti break" za 3-1. Dodig je vrlo loše odigrao posljednji poen u toj igri dva puta neuspješno pokušavši lobati Tursunova. Odmah u sljedećoj igri Dodig je imao tri prilike za "re-break", što su mu ujedno bile i jedine tri "break-lopte" u susretu, no niti jednu nije uspio realizirati.

Kiša, zbog koje je sam dvoboj i kasnio dva sata, prekinula je susret na sat i pol pri rezultatu 2-2 u drugom setu, a nakon povratka igrača na teren Dodig nije uspio osvojiti niti jedan gem. Tursunov mu je dva puta oduzimao servis i uvjerljivo priveo susret kraju.

Tursunovu je ovo sedmi naslov pobjednika na ATP Touru, a prvi nakon dvije godine kada je bio pobjednikom također na turniru koji se igra na travi u Eastbourneu.

LONDON - Hrvatski tenisač Nikola Mektić nije se uspio kvalificirati za nastup u glavnom ždrijebu najvećeg svjetskog turnira Wimbledona. Bolji od Mektića je u susretu posljednjeg, 3. kola kvalifikacija bio Irac Conor Niland sa 6-3, 7-6 (5), 6-4. Wimbledon počinje u ponedjeljak, a Hrvatska će imati šest predstavnika, Marina Čilića, Ivana Ljubičića, Ivana Dodiga i Ivu Karlovića u muškoj, te Mirjanu Lučić i Petru Martić u ženskoj konkurenciji.

LONDON - Predsjednik engleskog nogometnog prvoligaša Tottenham Hotspura Daniel Levy je u sužbenom priopćenju objavjenom na klupskoj internetskoj stranici (www.tottenhamhotspur.com) u subotu objavio kako nema ni pod koju cijenu ovoga ljeta prodati jednog od najboljih igrača svoga kluba, hrvatskog reprezentativca Luku Modrića usprkos interesu najbogatijih klubova Premier lige, poglavito Chelseaja.

"Želim biti potpuno jasan, kao što sam bio i dosada. Niti jedan od naših ključnih igrača neće biti prodan ovoga ljeta. Gradimo momčad koja će u budućnosti konstantno igrati na najvišoj razini, te je zadržavanje kvalitetnih igrača krucijalno u toj nakani. Kada je riječ o Luki Modriću, nismo ga spremni prodati ni po kojoj cijeni, kako Chelseaju tako i bilo kojem drugom klubu. Svoje smo stajalište u vezi ovog pitanja Chelseaju dali na znanje u pisanom obliku. Oni su to odlučili zanemariti i potom javno iznijeti svoju ponudu. Kako bih izbjegao bilo kakvu dvojbu, dozvolite mi da ponovim kako nećemo ulaziti ni u kakve pregovore u vezi Luke s niti jednim klubom. Odsad ovaj slučaj smatramo zatvorenim", stoji u Levyjevu priopćenju.

Predsjednik Tottenhama je reagirao priopćenjem nakon što je Modrić, koji službeno od kluba nije zatražio transfer, za britanski tabloid "Daily Mail" izjavio kako bi želio napustiti Tottenham, ali i ostati u Londonu.

"Chelsea je veliki klub s ambicioznim vlasnikom. Tamo igraju odlični igrači koji imaju ambicije boriti se za naslov prvaka Engleske i osvajanje Lige prvaka. Želio bih napustiti Tottenham u prijateljskim odnosima, tamo sam proveo lijepe trenutke, ali sada je pravo vrijeme da potražim novi klub. Ne radi se o novcu, već o ambicioznosti. Kada sam dolazio u Englesku, sanjao sam o osvajanju trofeja, a to je i dalje moj cilj. Tottenham je veliki klub s dobrim igračima i dobrim managerom, ali ja se želim boriti za trofeje. S predsjednikom Levyjem sam se, prilikom potpisivanja posljednjeg ugovora, dogovorio kako će razmotriti svaku ponudu za mene koja dođe", rekao je Modrić za "Daily Mail".

Modrić je u Tottenham stigao prije tri godine iz zagrebačkog Dinama za 16.5 milijuna funti, a ugovor sa sadašnjim klubom ga veže do ljeta 2016. godine.

Chelsea je za Modrića ponudio 22 milijuna eura što je manager Tottenhama Harry Redknapp ocijenio "smiješnim".

"Za tolike se novce prodaju igrači koji nisu dostojni niti čistiti Lukine kopačke", rekao je Redknapp.

HAMBURG - Hrvatski veslač Mario Vekić plasirao se u finale samaca na drugoj regati Svjetskog kupa koja se održava u Hamburgu, on je u svojoj polufinalnoj utrci zauzeo treće mjesto koje mu je bilo dovoljno za ulazak među šestoricu najboljih na ovom natjecanju. Vekić je u polufinalu ostvario vrijeme od 6:57.48 minuta, što je bilo samo četiri stotinke sporije od drugoplasiranog Nijemca Karstena Brodowskog, dok je prvo mjesto s vremenom 6:55.36 osvojio još jedan Nijemac Falko Nolte.

Finalna utrka samaca na rasporedu je u nedjelju u 13.51 sati, a u nedjeljnim finalima nastupit će i preostale dvije hrvatske posade koje su otputovale u Hamburg. Sonja Kešerac i Maja Anić će veslati u finalu dvojaca bez kormilara od 10.25 sati, dok će David Šain, Damir Martin, te braća Martin i Valent Sinković veslati u finalu četveraca na pariće od 13.12 sati.

SLAVONSKI BROD - Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u 7. je kolu skupine C Europske lige upisala i sedmi poraz, ovoga puta na domaćem terenu u Slavonskom Brodu od Bjelorusije sa 2-3 (20-25, 20-25, 25-22, 25-23, 11-15). Naše i bjeloruske odbojkašice u nedjelju će odigrati još jedan dvoboj u Slavonskom Brodu.

IZMIR - Nakon prvog dana natjecanja druge jakosne skupine Europskog ekipnog prvenstva u atletici u Izmiru Hrvatska se nalazi na posljednjem, 12. mjestu sa 94 osvojena boda. Naša je reprezentacija u Izmir otputovala bez dvije svoje najbolje članice, europskih prvakinja u skoku u vis Blane Vlašić i bacanju diska Sandre Perković, a prvoga dana najbolji je plasman ostvario Marin Premeru koji je zauzeo treće mjesto u bacanju kugle s hicem od 18,64 metara.

Uoči drugog dana natjecanja Hrvatska za 10. Irskom, koja drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u ovom rangu natjecanja, zaostaje velikih 27 bodova.

Nakon prvoga dana vodi Grčka sa 178 bodova ispred Turske koja ima 173 i Norveške sa 150.

GOLTE - Hrvatski biciklistički reprezentativac Radoslav Rogina, član momčadi Loborika iz Pule, zauzeo je drugo mjesto u drugoj etapi ovogodišnje utrke "Po Sloveniji" vožene od Tržiča do vrha uspona na Golte u dužini od 170.6 kilometara. Brži od Rogine bio je tek Talijan Diego Ulissi (Lampre) koji je ciljem prošao sa 18 sekundi prednosti, dok je treće mjesto sa 30 seundi zaostatka za Ulissijem zauzeo Slovenac Simon Špilak (Lampre).

Odličan je u drugoj etapi bio i Matija Kvasina, još jedan član Loborike, koji je zauzeo osmo mjesto sa 1:50 sekundi zaostatka za Ulissijem, a ciljem je prošao tri sekunde prije bivšeg pobjednika "Tour de Francea" (2008. godine), Španjolca Carlosa Sastrea (Geox).

Rogina je i u ukupnom redoslijedu skočio na drugo mjesto, za vodećim Ulissijem zaostaje 36 sekundi, dok je treći dosadašnji vodeći, Slovenac Robert Vrečer (Perutnina) koji za Roginom zaostaje dvije sekunde.

Utrka završava u nedjelju u Novom mestu.

KIEL - Hrvatski jedriličari odlično su započeli posljednju regati Svjetskog kupa u njemačkom Kielu, u svim klasama naši su predstavnici u samom vrhu, štoviše upisali su i tri pobjede.

Nakon izvrsnog četvrtog mjesta u nizozemskom Medembliku ponovno je sjajan Milan Vujasinović, koji u Laseru nakon tri plova u Kielu zauzima drugo mjesto. Odličan nastup prvog dana imali su i Daniel Mihelića i Aron Lolić, koji su 11. i 13. Vjerojatno bi sličan plasman imao i Luka Radelić da ga diskvalifikacija na startu zadnjeg plova dana nije spustila na 44. mjesto.

Samo korak niže od Vujasinovića, odnosno trećeplasirani u muškom 470 su Šime Fantela i Igor Marenić. Oni ujedno jedre i za postolje u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, no i konkurencija se naoštrila, tako da su im izravni konkurenti za broncu odmah iza njih, dvije grčke posade Panagiotis/Papadopulos i Panagioitis/Kagialis.

Izvrstan plasman ostvarila je i Tina Mihelić u Laser Radialu, zasad je četvrta.

EASTBOURNE - Francuskinja Marion Bartoli pobjednica je WTA turnira u Eastbourneu, one je u finalu svladala Čehinju Petru Kvitovu sa 6-1, 4-6, 7-5. To je šesti naslov za Bartoli u karijeri, a prvi ove godine, te prvi kojega je osvojila na travnatoj podlozi iako je 2007. godine igrala u finalu Wimbledona.

ROSMALEN - Talijanska tenisačica Roberta Vinci pobjednica je WTA turnira u Rosmalenu, ona je do svog petog naslova na WTA Touru, a drugog ove godine stigla zahvaljujući 6-7 (7), 6-3, 7-5 pobjedi protiv Australke Jelene Dokić u finalu.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙