FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ROSMALEN - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u finale ATP turnira na travnatim terenima u nizozemskom Rosmalenu, pobijedivši danas u polufinalu drugog nositelja Cipranina Marcosa Baghdatisa sa 7-6 (4), 6-1.

U meču koji je trajao sat i pol Baghdatis je bio ravnopravan protivnik samo u prvom setu, kojeg je Dodig dobio u "tie-breaku". U drugom setu Dodig je odlično vraćao servise, pa je iskusni Cipranin na svoj početni udarac osvojo samo 12 poena. S druge strane, Dodig je imao tri prilike za "break", i iskoristio je sve tri.

Tako je Dodig pokvario rođendan Marcosu Baghdatisu, a sebi je priskrbio drugo ATP finale u karijeri. U prvom, početkom ove godine u Zagrebu, bio je uspješan, a u sutrašnjem finalu igrat će protiv Rusa Dmitrija Tursunova, koji je izbacio Xaviera Malissea sa 6-3, 7-6 (1).

ROSMALEN - Rezultati susreta s teniskih ATP i WTA turnira u Rosmalenu igranih u petak:

TENISAČI,

ČETVRTFINALE:

Dmitrij Tursunov (Rus) - Santiago Giraldo (Kol) 6-3, 4-6, 6-4

Xavier Malisse (Bel/3) - Alex Bogomolov (SAD) 6-2, 6-4

Marcos Baghdatis (Cip/2) - Denis Gremelmayr (Njem) 6-1, 6-0

POLUFINALE:

Dmitrij Tursunov (Rus) - Xavier Malisse (Bel/3) 6-3, 7-6 (1)

IVAN DODIG (HRV/4) - Marcos Baghdatis (Cip/2) 7-6 (4), 6-1

TENISAČICE,

ČETVRTFINALE:

Dominika Cibulkova (Svk/5) - Svetlana Kuznjecova (Rus/2) 7-5, 4-6, 6-2

POLUFINALE:

Jelena Dokić (Aus) - Romina Oprandi (Ita) 6-4, 2-0 - predaja

Roberta Vinci (Ita/7) - Dominika Cibulkova (Svk/5) 7-5, 6-1

LONDON - Dva najbolja hrvatska tenisača Marin Čilić i Ivan Ljubičić suočit će se već u prvom kolu Wimbledona, trećeg Grand slam turnira godine, objavljeno je na ždrijebu u petak. Ivan Dodig, 42. tenisač svijeta, igrat će u prvom kolu protiv kvalifikanta, dok Ivu Karlovića, koji je 143. na ATP listi, čeka srpski tenisač Janko Tipsarević, 23. nositelj. Karlović je do sada jednom igrao protiv Tipsarevića i srpski je tenisač bio bolji.

U jedinom dosadašnjem međusobnom ogledu između dvojice najboljih hrvatskih tenisača u Indian Wellsu 2008., Ljubičić je odnio pobjedu.

ZAGREB - UEFA je odlučila kazniti Hrvatski nogometni savez kaznom u iznosu od 80.000 eura zbog propusta u organizaciji utakmice Hrvatska- Gruzija u Splitu, objavljeno je u petak na službenim stranicama HNS-a.

"Kontrolno-disciplinsko tijelo UEFA-e donijelo je odluku kojom se Hrvatski nogometni savez kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 80.000 Eura", stoji na službenim stranicama HNS-a.

HNS dodaje da UEFA ni ovoga puta nije odlučila kazniti HNS igranjem pred praznim stadionom te da će službeno priopćenje iz Nyona na adresu Saveza stići početkom sljedećeg tjedna.

HAMBURG - Sve tri hrvatske posade koje nastupaju na drugoj regati Svjetskog veslačkog kupa u Hamburgu bile su uspješne u svojim prvim nastupima. Svjetski prvaci u četvercu na pariće David Šain, Damir Martin, te braća Martin i Valent Sinković, te ženski dvojac bez kormilara u sastavu Sonja Kešerac i Maja Anić plasirali su se u A finala koja su na rasporedu u nedjelju, dok je Mario Vekić u samcu izborio nastup u polufinalu u subotu.

Naš četverac na pariće je u kvalifikacijskoj utrci zauzeo drugo mjesto iza njemačke posade, ali kako se u Hamburgu pojavilo samo šest posada sve su se plasirale u finale.

Kešerac i Anić su u svojoj polufinalnoj utrci zauzele također drugo mjesto, brže od njih bile su domaće predstavnice, što im je bilo dovoljno za prolazak u finale u koje su ulazile po prve tri posade.

Mario Vekić je u svojoj kvalifikacijskoj skupini ciljem prošao kao drugi, iza Amerikanca Kennetha Jurkowskog, a u polufinale su se plasirala po trojica najboljih iz svake skupine.

NOVA GORICA - Talijan Elia Viviani (Liquigas) pobjednik je prve etape 18. biciklističke utrke "Po Sloveniji" vožene od Kopera do Nove Gorice u dužini od 189.6 kilometara. Viviani je bio najbrži u završnom sprintu, ispred Slovenca Grege Bolea (Lampre) i sunarodnjaka Giovannija Viscontija (Farnese Vini).

Najbolje plasirani hrvatski vozač bio je Radoslav Rogina (Loborika) koji je bio 10., a u vremenu pobjednika ciljem su prošli i Matija Kvasina (Loborika) na 24. mjestu, Vladimir Miholjević (Acqua e Sapone) na 27., Emanuel Kišerlovski (Loborika) na 43., Hrvoje Miholjević (Loborika) na 46. mjestu...

U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao pobjednik prologa, Slovenac Robert Vrečer (Perutnina) koji ima tri sekunde prednosti ispred drugog Viscontija, te četiri ispred trećeg sunardonjaka Kristjana Korena (Liquigas). Od hrvatskih vozača najbolji u ukupnom redoslijedu je Rogina na 26. mjestu sa 23 sekunde zaostatka, Vladimir Miholjević je 28. sa 24 sekunde slabijim vremenom, a Kvasina 40. sa 29 sekundi zaostatka.

SERFAUS - Belgijanac Thomas De Gendt (Vacansoleil) pobjednik je šeste etape biciklističke utrke "Kroz Švicarsku", četvrte najveće etapne utrke u kalendaru, vožene od Vaduza u Lihtenštajnu do Serfausa u Austriji u dužini od 222.8 kilometara. De Gendt je zadanu dionicu svladao za 5:38:42 sata, 35 sekundi zaostao je drugoplasirani Luksemburžanin Andy Schleck (Leopard), a 48 treći Španjolac Jose Joaquin Rojas (Movistar).

Dvije etape prije završetka utrke vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je Talijan Damiano Cunego (Lampre) sa 1:23 minute prednosti ispred drugog Nizozemca Baukea Molleme (Rabobank) i 1:36 ispred još jednog Nizozemca Stevena Kruijswijka (Rabobank) na trećem mjestu.

MADRID - Španjolski košarkaš Ricky Rubio napušta svoj matični klub Barcelonu kako bi iduće sezone igrao u NBA, objavljeno je u petak.

"Konačno sam odlučio otići u NBA. Imam san koji konačno može postati stvarnost", izjavio je Rubio na konferenciji za novinare.

Dvadesetogodišnjeg španjolskog reprezentativca kao petog na draftu izabrali su Minnesota Timberwolvesi još u lipnju 2009., no Rubio je odlučio ostati u Španjolskoj još dvije godine.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙