FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 18. lipnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

MILANO - Nakon što je brazilski nogometni stručnjak Leonardo najavio odlazak iz Intera u PSG, vodstvo 'Nerazzurra' krenulo je u potragu za novim trenerom. Prvi na listi želja predsjednika kluba Massima Morattija bio je Argentinac Marcelo Bielsa, međutim on je udijelio 'košaricu' milanskom klubu. Na San Siro ne želi niti Marcello Lippi, a Interovu klupu je odbio i Carlo Ancelotti. Moratti sada pokušava privoliti engleskog izbornika Fabia Capella. "Nemam pojma o Interovoj ponudi. Na odmoru sam u Marbelli, uživam s unucima i ne pratim novine i televiziju. Jedino gledam crtane filmove," kazao je Capello za Sky Italia. Međutim, izvor iz Intera tvrdi kako je Moratti obavio već nekoliko razgovora sa Capellom koji ozbiljno razmišlja o povratku kući. Capello je veći dio trenerske karijere proveo u Serie A trenirajući Milan, Romu i Juventus. Od 2007. godine sjedi za kormilom engleske vrste, a u dva navrata je vodio i Real Madrid. "Bilo bi neozbiljno preko medija raspravljati o kandidatima za Interovu klubu. Jedino mogu priznati da smo željeli Bielsu, ali on nas je odbio. Imamo u planu nekoliko imena i vrlo brzo ćemo donijeti odluku," poručio je Moratti.

LONDON - Jedan od najtraženijih nogometaša današnjice Luka Modrić otkrio je u razgovoru za Daily Mail kako želi karijeru nastaviti u redovima Chelsea. U engleskom tabloidu, drugom najprodavanijem na Otoku nakon 'The Suna', razgovor s Modrićem su nazvali 'bombom' uvjereni kako će hrvatski veznjak vrlo brzo preseliti na Stamford Bridge. Chelsea je za Modrića početkom ovog tjedna ponudio 25 milijuna eura, no Spursi su odbili posao. Nagađa se kako će u drugom pokušaju Bluesi ponuditi između 30 i 35 milijuna eura što bi moglo zadovoljiti vodstvo Tottenhama. Premda Lukin potez sasvim sigurno neće obradovati čelnike i navijače Tottenhama, hrvatski reprezentativac je pojasnio razloge zbog kojih razmišlja o odlasku s White Hart Lanea. "Želim se s Tottenhamom rastati na prijateljski način. Uživao sam ovdje, no došlo je vrijeme da potražim novi klub," kazao je Modrić, te dodao: "Imam dogovor s predsjednikom kluba da će razmisliti o ponudi drugog kluba."

Modrić je u Tottenham stigao 2008. godine iz zagrebačkog Dinama i ubrzo se prometnuo u jednog od najboljih veznjaka u Premiershipu. Što i potvrđuje činjenica da se Manchester United i Chelsea tuku za njegove usluge. "Želim ostati u Londonu. Volim ovaj grad, baš kao i moja obitelj," kazao je Modrić naglasivši kako njegova želja za prelaskom u tabor 'Bluesa' nema veze s novcima. "Novac nije presudan, već ambicija. Kada sam stigao u Englesku sanjao sam o osvajanju naslova prvaka, a to još uvijek želim," rekao je Modrić, te poručio: "Ne želim svađu s Tottenhamom. Navijači su uvijek bili dobri prema meni, no u nogometu je normalna stvar mijenjati klubove."

LONDON - Prema pisanju britanskih i talijanskih listova na pomolu je veliki transfer između Intera i Manchester Cityja. Interov predsjednik Massimo Moratti ponudio je Englezima kamerunskog napadača Samuela Eto'oa (30) i nešto 'keša' za Argentinca Carlosa Teveza (27). Navodno, oba igrača nemaju ništa protiv promjene sredine i ukoliko se klubovi dogovore transfer bi se mogao realizirati do konca ovoga mjeseca. Tevez već duže vrijeme tvrdi kako je nesretan u Cityju i kako želi napustiti Otok, a novi izazov traži i Eto'o kojem je velik želja igrati u Premiershipu. "Imam 30 godina i želio bi se okušati u Engleskoj. Moram pažljivo odlučiti o nastavku karijere jer je ispred mene možda i posljednji ugovor," kazao je Eto'o koji je prošle sezone u dresu 'Nerazzurra' zabio čak 37 golova i upisao 15 asistencija. Eto'o je Interov član od 2009. godine, a prije toga je igrao za Barcelonu, Mallorcu, Espanyol, Leganes i Real Madrid. Tevez nosi dres 'Građana' od 2009. godine, a prošle sezone je bio prvi strijelac engleskog prvenstva sa 21 golom.

ATENA - Norvežanin Petter Solberg (Citroen DS3) nalazi se u vodstvu nakon prvog dana relija Akropolis u Grčkoj koji se boduje u poretku za svjetsko prvenstvo. Solberg nakon šest brzinskih ispita vodi sa 51 sekundom prednosti pred Francuzom Sebastienom Loebom (Citroen DS3), dok je treći sa 55 sekundi zaostatka Finac Mikko Hirvonen (Ford Fiesta RS).

NEWCASTLE - Senegalski nogometni reprezentativac Demba Ba (26) novi je član engleskog prvoligaša Newcastle Uniteda s kojim je potpisao ugovor na tri godine. Ba je u proljetnom dijelu prošle sezone postigao sedam pogodaka u 13 nastupa za West Ham United, ali to nije bilo dovoljno da londonski klub ostane u Premier ligi. "Demba je ostavio odličan dojam igrajući za West Ham prošle sezone, te se radi o odličnom pojačanju za naš klub. Brz je, ima odličnu tehniku i dobar je u igri glavom", rekao je manager Newcastlea Alan Pardew. Ranije ovoga tjedna Newcastle je West Hamu prodao napadača Kevina Nolana.

BERLIN - Bivši kapetan njemačke nogometne reprezentacije, 34-godišnji Michael Ballack odbio je ponudu Njemačkog nogometnog saveza prema kojoj je prijateljska utakmica između Njemačke i Brazila, koja će se igrati 10. kolovoza u Stuttgartu, trebala biti njegov oproštaj od igranja u reprezentativnom dresu, te je tu ponudu proglasio "farsičnom". "Nazvati davno ranije ugovorenu prijateljsku utakmicu oproštajnim susretom je farsa. Znam da svojim navijačima dugujem oproštajnu utakmicu, ali ovu ponudu ne mogu prihvatiti", stoji u Ballackovu priopćenju. "Jučer sam za vrijeme svog boravka na odmoru saznao za odluku izbornika Loewa kako više ne računa na mene. Stil i sadržaj Loewova priopćenja nažalost su jednaki načinu na koji se odnosio prema meni nakon što sam zadobio tešku ozljedu prošloga ljeta", dodao je Ballack. Ballack je tijekom svoje reprezentativne karijere, koja je započela još 1999. godine, sakupio 98 nastupa i 42 pogotka za "elf", a posljednji je put za reprezentaciju zaigrao još u ožujku prošle godine nakon čega je zadobio ozljedu gležnja zbog koje je morao propustiti Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙