FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 12.30 sati:

SPLIT - U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer kasno popodne na autocesti kod Biskog teško je nastradao vozač BMW-a hrvatski reprezentativac Drago Gabrić (24). Prometna nesreća dogodila se u 18.20 sati, vjerojatno zbog neprilagođene brzine i skliskog kolnika, a Drago Gabrić zadobio je frakturu lubanje, te nagnječenje mozga zbog čega je zadržan u bolnici. Drago Gabrić je sin bivšeg vratara Hajduka Tončija Gabrića. Trenutno igra za turski Ankaragucu, i to kao posuđeni igrač Trabzonspora. Iz Hajduka je u Trabzonspor otišao 2009., a za hrvatsku reprezentaciju ima pet nastupa i jedan zgoditak.

OKLAHOMA CITY - U četvrtoj utakmici finala doigravanja Zapadne konferencije NBA lige košarkaši Dallas Mavericksa su u gostima svladali Oklahomu City Thunder sa 112-105 i to nakon produžetka, pa sada Dallas vodi sa 3-1 u pobjedama i treba mu još jedan trijumf za plasman u veliko finale. Košarkaši Dallasa su tijekom cijelog susreta bili u zaostatku, a pet minuta prije kraja posljednje četvrtine imali su minus od 15 poena (84-99). U tom trenu domaći navijači su već počeli slaviti, no Mavericksi su pokazali "da su od pravog materijala". Uspjeli su se vratiti iz ponora i poravnati na 101-101, a potom su u produžetku sa 11-4 nadjačali mladu i neiskusnu ekipu Oklahome. "Naša mladost ne može biti alibi za poraz, jer u doigravanju vam se ne smije dogoditi da prokockate 15 poena razlike pet minuta prije kraja. Osjećam se užasno loše, kao da sam iznevjerio navijače i sve građane Oklahoma Cityja", izjavio je nakon susreta najbolji igrač domaćina Kevin Durant. Najzaslužniji za pobjedu Dallasa bio je njemački centar Dirk Nowitzki, koji je zabio 40 koševa, a uz njega odlično su odigrala još dvojica iskusnih košarkaša, Jason Kidd je upisao 17 poena i 7 asistencija, a Jason Terry 20 koševa. U redovima Oklahome po običaju najbolji je bio Kevin Durant sa 29 poena i 15 skokova, a Russell Westbrook dodao je 19 koševa te po 8 skokova i asistencija.

BOSTON - Hokejaši Boston Bruinsa pobijedili su u petoj utakmici konferencijskog finala NHL lige momčad Tampa Bay Lightning s 3:1 pa sada u finalnoj seriji Istočne konferencije vode s 3:2. Susreti se igraju do četiri pobjede, a šesta utakmica je na rasporedu u četvrtak u Tampa Bayu.Najzaslužniji za pobjedu Bostona bio je vratar Tim Thomas koji je obranio 33 udarca gostujućih napadača.

MILANO - Napadač AC Milana Alexandre Pato (21) zbog ozljede ramena neće moći igrati za brazilsku reprezentaciju na prvenstvu Južne Amerike, koje se od 1. do 24. srpnja održava u Argentini. Pato se ozlijedio u susretu posljednjeg kola talijanskog prvenstva protiv Udinesea, a klupski liječnik AC Milana izjavio je da će barem mjesec dana imati gips na ramenu. Potom ga očekuje rehabilitacija, te nema šanse da zaigra na Copa Americi. Pato je ovog proljeća igrao u odličnoj formi te je bio jedan od najzaslužnijih što je Milan osvojio domaći naslov prvaka.

MADRID - Španjolska Sevilla dovela je dvojicu iskusnih nogometaša, njemačkog veznjaka Piotra Trochowskog (27) i španjolskog napadača Manua del Morala (27). Trochowski je stigao iz HSV-a, a Manu del Moral iz Getafea, i sa Sevillom su potpisali četverogodišnje ugovore. Još u zimskom prijelaznom roku u Sevillu je iz Schalkea stigao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji se odlično uklopio, te je postao glavni "playmaker" španjolskog prvoligaša.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙