FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 15. lipnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

LONDON - Hrvatski tenisač Marin Čilić postavljen je za 27. nositelja trećeg Grand Slam turnira sezone Wimbledona koji počinje u ponedjeljak na terenima All England Lawn Tennis and Croquet Cluba. Bit će to Čilićev peti nastup na Wimbledonu, a u dosadašnja četiri najbolji plasman je ostvario 2008. godine kada je stigao do osmine finala. Prvi nositelj turnira je Španjolac Rafael Nadal, drugi je Srbin Novak Đoković, a treći Švicarac Roger Federer. U ženskom dijelu ždrijeba nema hrvatskih tenisačica među nositeljicama. Prva nositeljica je Dankinja Caroline Wozniacki, druga je Ruskinja Vera Zvonareva, a treća Kineskinja Li Na.

SANKT PETERBURG - Portugalski reprezentativac Miguel Danny produljio je svoj ugovor s ruskim prvoligašem Zenitom iz Sankt Peterburga na još četiri godine, objavio je u srijedu ruski prvak. Nisu otkriveni financijski detalji produljenja ugovora, ali, prema različitim izvorima, godišnja plaća za 27-godišnjeg Portugalca iznosila bi oko 4,2 milijuna eura. Danny je u Zenit stigao 2008. iz moskovskog Dinama. Ove je godine s klubom osvojio rusko prvenstvo i proglašen je najboljim igračem prvenstva.

LONDON - Druga tenisačica svijeta Belgijanka Kim Clijsters (28) otkazala je nastup na trećem Grand Slam turniru sezone Wimbledonu zbog ozljede gležnja. Vlasnica četiri Grand Slam titule ozlijedila se u travnju plešući na vjenčanju svog bratića, a potom je ozljednu obnovila ovoga tjedna na WTA turniru u nizozemskom Rosmalenu. "Tužna sam i frustrirana što neću igrati u Wimbledonu. Uvijek sam obožavala atmosferu na tom turniru. Nažalost, ozljeda me zaustavila i sada me očekuje nekoliko tjedana pauze," kazala je bivša najbolja tenisačica svijeta.

Kim Clijsters je tri puta slavila na US Openu (2002, 2003, 2010), te jednom na Australian Openu (2011). Na Wimbledonu je dva puta stigla do polufinala (2003, 2006), no oba puta je izgubila. Prvi put od Amerikanke Venus Williams, a drugi put od sunarodnjakinje Justine Henin-Hardenne.

MILAN - Brazilski nogometni stručnjak Leonardo na izlaznim je vratima Intera, a umjesto njega milanski klub bi mogao preuzeti Argentinac Marcelo Bielsa, najavio je predsjednik kluba Massimo Moratti. "Leonardo je sa velikom strašću vodio klub, međutim njegovi planovi za budućnost su se promijenili. Leonardo je promijenio mišljenje nakon čega smo obavili prve razgovore s Bielsom," kazao je Moratti. Prema pisanju talijanskog tiska Leonardo se nalazi na odmoru u Dohi gjde pregovara sa novim vlasnicima PSG-a koji mu nude da preuzme momčad ili postane sportski direktor. PSG je nedavno kupila katarska kompanija Qatar Investment Authority Colony Capital koja na Parku Prinčeva slaže pobjedničku momčad. Pregovori su u završnoj fazi, a očekuje se da Leonardo do kraja tjedna prihvati posao. Leonardo je u prosincu prošle godine preuzeo Inter, a sa milanskim klubom osvojio je Kup Italije. Marcelo Bielsa je trenutačno bez posla nakon što je predvodio Čile do osmine finala World Cupa u Južnoj Africi. Nakon što je došlo do promjene na predsjedničkoj poziciji u Čileanskom nogometnom savezu podnio je ostavku.

ZAGREB - Hrvatska će na EP rukometaša koji će se u siječnju 2012. igrati u Srbiji igrati u skupini sa Slovenijom, Islandom i Norveškom odlučeno je na ždrijebu koji je u srijedu održan u Beogradu. Hrvatska će utakmice u svojoj skupini igrati u Vršcu, a susrete drugog kruga u Novom Sadu. Europsko rukometno prvenstvo igrat će se u četiri srpska grada - Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Nišu - od 15. do 29. siječnja.

BUENOS AIRES - Nogometaš talijanskog Napolija Argentinac Hugo Campagnaro (30) morat će na sudu odgovarati zbog smrti tri osobe, koje je prouzročio nesavjesnom vožnjom automobilom u svojoj domovini. Nogometaš, koji je trenutačno s reprezentacijom na pripremama u domovini, prošli je tjedan izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj su poginula dva putnika iz drugog automobila - policajka i zatvorski čuvar - i njegov prijatelj Alvaro Castelli. On je sam bio lakše ozlijeđen. Sudac tereti nogometaša za "ubojstvo iz nemara te traži jamčevinu u visini od pol milijuna dolara.

BARCELONA - Košarkaški klub Barcelona je u utorak navečer postala novi španjolski prvak svladavši Bizkaiu iz Bilbaoa 64:55. Barcelona je baskijsku ekipu svladala u tri utakmice doigravanja (74:64, 74:67 i 64:55)- Katalonskom klubu je to 16. naslov, a ujedno je to druga ekipa u Španjolskoj s najvećim brojem naslova, nakon Real Madrida koji ih broji 30. Barcelona tako završava još jednu uspješnu sezonu bogatu trofejima, nakon pobjeda u nogometnom prvenstvu Španjolske, te u Ligi prvaka i u rukometnoj Ligi prvaka.

VIBORG - U susretu drugog kola B skupine europskog nogometnog U-21 prvenstva koje se održava u Danskoj reprezentacija Španjolske je pobijedila Češku 2:0, a oba gola je zabio Adrian (27, 47). U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Engleska i Ukrajina. Na ljestvici vodi Španjolska sa četiri boda, Češka ima tri, Engleska jedan, a Ukrajina je bez bodova.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙