FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 27. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 12.30 sati:

RIM - Najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić pobijedila je sinoć na natjecanju Dijamantne lige u Rimu preskočivši 195 cm, pa sada s Bugarkom Venelinom Venevom ima vodeći skok sezone u svijetu. Blanki je to nakon Šangaja druga pobjeda ove sezone u Dijamantnoj ligi, a do nje je došla uvjerljivo jer su sve njezine suparnice otpale na 195 cm. Splićanka je iz prve preskakala 185 i 189, a pobjednički skok preko 195 cm napravila je u drugom pokušaju. Pokušavala je po prvi puta ove godine otići preko dva metra, ali očito umorna od napornih priprema na samom početku sezone niti jednom nije bila ni blizu. Blanka je po prvi puta u karijeri ove sezone preskočila dvoransku sezonu, a dosad je, prije Rima, nastupila jedino u Šangaju, gdje je pobijedila sa 194 cm. Drugo mjesto u Rimu osvojila je Levern Spencer sa Santa Lucije, a treća je bila Francuskinja Melanie Melfort, koje su preskočile 192 cm. U Rimu je slavila i Sandra Perković u bacanju diska sa hicem 65.56 metara, pa hrvatska atletika nakon Šangaja opet ima dvije pobjednice. Perković je pobjednički hitac bacila u drugoj seriji, a imala je još tri ispravna hica - 64.06, 63.87 i 63.72 metara. Drugo mjesto zauzela je Kubanka Yarelis Barrios (64.18), a treće Nijemica Nadine Mueller (63.17). Ovo je za Perković druga pobjeda u Dijamantnoj ligi, jer je slavila prije desetak dana u Šangaju hicem dva centimetra dužim negoli u Rimu.

RIM - Najveća atletska zvijezda današnjice Jamajćanin Usain Bolt pobijedio je na mitingu Dijamantne lige na 100 metara s rezultatom od 9.91 sekundi. Boltu je to bila prva utrka na 100 metara nakon osam mjeseci, a trostruki olimpijski prvak imao je povoljan vjetar u leđa od 0.6 metara u sekundi. Jamajćanin je samo jednu stotinku sekunde bio sporiji od trenutno najboljeg rezultata sezone kojeg drži njegov sunarodnjak Steve Mullings (9.90), a drugo mjesto u Rimu osvojio je još jedan trkač s Jamajke Asafa Powell (9.93). "Velika bijela nada" 20-godišnji Francuz Christophe Lemaitre stigao je na cilj treći u vremenu od 10 sekundi.

CHICAGO - U ovogodišnjem finalu NBA lige igrat će košarkaši Miami Heata i Dallas Mavericksa, a prva utakmica igrat će se već u utorak u Miamiju. Plasman u finale Miami je izborio nakon što je jutros u Chicagu pobijedio Chicago Bullse sa 83:80 i tako u finalnoj seriji Istočne konferencije slavio sa 4:1 u pobjedama. Chicago je u zadnjoj četvrtini vodio sa 12 koševa prednosti, ali je Miami na krilima svojih zvijezda LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea napravio seriju od 18:3. James je postigao 28 koševa i 11 skokova, a Wade 21 koš. Njima se pridružio i centar Chris Bosh sa 20 koševa i 10 skokova. U momčadi Chicaga najbolji je bio Derrick Rose sa 25 koševa, ali sa lošim šutom iz igre od 9-29. Dallas i Miami igrali su u NBA finalu 2006., i tada je Dallas poveo sa 2-0 u pobjedama, ali je na kraju izgubio 2-4.

MONTEVIDEO - Peterostruki prvaci Južne Amerike nogometaši urugvajskog Penarola noćas su na domaćem terenu pobijedili argentinski Velez Sarsfield sa 1-0 u prvoj utakmici polufinala Libertadores kupa. Pobjednički gol na legendarnom stadionu Centenario u Montevideu zabio je Dario Rodriguez u 45. minuti. Dan ranije u prvom polufinalnom dvoboju brazilski Santos je kod kuće pobijedio paragvajski Cerro Porteno sa 1-0, a strijelac je bio Edu Dracena u 44. minuti na asistenciju 19-godišnjeg Neymara, koji je bio najbolji igrač susreta. Uzvratne utakmice oba polufinalna para na rasporedu su 2. lipnja.

MOSKVA - Ruski hokejaški savez otpustio je izbornika reprezentacije Vjačeslava Bikova, a kao glavni razlog za rastanak naveden je loš plasman na nedavnom SP u Slovačkoj, kada je Rusija završila na četvrtom mjestu. Kao nasljednik Bikova na izborničkoj klupi spominje se Sinetula Biljaletdinov, koji vodi Kazan. Bikov je postao izbornik ruske reprezentacije 2006. i sa Rusijom je osvojio dva naslova svjetskih prvaka, 2008. i 2009. godine. No, na ZOI 2010. u Vancouveru Rusija je poražena od Kanade u četvrtfinalu, i već tada su ruski mediji tražili ostavku Bikova.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙