FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 12. lipnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

POREČ - U susretu posljednjeg, šestog kola skupine 2 kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo 2012. godine reprezentacija Hrvatske je u Poreču u dvorani Žutika pobijedila Litvu 34:26 (19:13) i okončala kvalifikacije za svih šest pobjeda. Hrvatska je ovom pobjedom samo potvrdila prvu poziciju u skupini i direktan plasman na EP koje će se od 17. do 29. siječnja iduće godine održati u Srbiji. Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Ivan Čupić sa devet golova, dok su Drago Vuković i Domagoj Duvbnjak dodali po osam golova. Vratar Marin Šego sakupio je devet obrana. U suparničkim redovima najbolji su bili Aidenas Malašinskas sa sedam i Augustas Strazdas sa četiri gola.

ROSMALEN - U susretu prvog kola ATP teniskog turnira u Nizozemskom Rosmalenu hrvatski tenisač Ivan Dodig je pobijedio Rumunja Victora Hanescua 6:4, 7:5. Bio je to njihov prvi međusobni susret. U idućem kolu Dodiga očekuje pobjednik susreta između Slovenca Blaža Kavčića i Austrijanca Andreasa Haidera-Maurera. Dodig je jedini hrvatski tenisač koji će nastupati u tjednu uoči Wimbledona. Idućih dana igra se još i turnir u Eastbourneu, no na njemu neće biti hrvatskih igrača. Marin Čilić nakon odustajanja u Londonu ide na terapije, dok Ivan Ljubičić i Ivo Karlović nakon nastupa u Queensu nisu imali namjeru nastupati prije Wimbledona.

LONDON - Finalni susret ATP teniskog turnira u londonskom Queens klubu između Francuza Joa-Wilfrieda Tsonge i Britanca Andya Murraya zbog jake kiše odgođen je za ponedjeljak. Organizatori su se nadali kako će se vrijeme ipak smilovati, međutim u 19 sati su donijeli odluku o odgodi finalnog ogleda. Ovo je tek treći put u povijesti londonskog turnira da će se finale igrati u ponedjeljak. To se dogodilo i 1979. i 1987. godine. Kiša je odgodila za ponedjeljak i finale WTA turnira u Birminghamu između Slovakinje Daniele Hantuchove i Njemice Sabine Lisicki.

SILVERSTONE - Australac Casey Stoner (Honda) u klasi MotoGP i Nijemci Stefan Bradl (Honda) u klasi Moto 2 i Jonas Folger (Aprilia) u klasi 125 ccm pobjednici su Velike Nagrade Velike Britanije u Silverstoneu, šeste utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu. Stoner je u Silverstoneu stigao do četvrte pobjede ove sezone i treće uzastopne. Drugo mjesto je osvojio Talijan Andrea Dovizioso na Hondi sa 15 sekundi zaostatka, dok je treći bio Amerikanac Colin Edwards na Yamahi sa više od 20 sekundi zaostatka. U ukupnom poretku vodi Stoner sa 116 bodova, Lorenzo ima 98, a Dovizioso 83 boda.

Nijemac Bradl također je ostvario četvrtu pobjedu ove sezone u klasi Moto2. Iza njega je ostao Britanac Scott Redding sa sedam sekundi zaostatka, dok je treći bio Talijan Michele Pirro. U ukupnom poretku uvjerljivo vodi Bradl (127) ispred Talijana Simonea Corsia (65) i Japanca Jukia Takahashia (56). U najslabijem razredu, klasi do 125 ccm slavio je Nijemac Jonas Folger (Aprilia) ispred Francuza Johanna Zarcoa (Derbi) i Španjolca Hectora Faubela (Aprilia). Bila je to prva Folgerova pobjeda sezone. U ukupnom poretku vodi Španjolac Nicolasa Terola (128) ispred Folger (93) i Francuza Zarca (83).

KOPENHAEGEN - Prva tenisačica svijeta Caroline Wozniacki pobjednica je WTA teniskog turnira u Kopenhagenu. Wozniacki je u finalnom susretu bez većih problema porazila Čehinju Lucie Safarovu 6-1, 6-4. Za Dankinju je to bila peta turnirska pobjeda ove godine i 17. u karijeri. Ove godine slavila je na i turnirima u Dubaiju, Indian Wellsu, Charlestonu i Bruxellesu.

HALLE - Njemački tenisač Philipp Kohlschreiber pobjednik je ATP turnira u Halleu. Kohlschreiber je do treće turnirske pobjede došao nakon što mu je sunarodnjak Philippa Petzschnera predao meč u drugom setu. Do prekida Kohlschreiber je vodio 7:6 (5), 2:0. Kohlschreiber je prije četiri godine slavio u Munchenu, a 2008. godine u Aucklandu.

BUENOS AIRES - Argentinski boksač Omar Narvaez obranio je naslov prvaka u kategoriji super muha po WBO-u u subotu u Buenos Airesu gdje je na bodove jednoglasnom odlukom sudaca svladao Kolumbijca Williama Urinu. Narvaez (35), koji ima 35 pobjeda (od kojih je 19 nokautom) te dva neriješena meča, branio je jučer naslova prvaka u super muha kategoriji treći put. Već je osam godina "vladar" u kategoriji muha sa 16 naslova, prije nego se počeo boriti u super muha kategoriji. Urina je do sada u svojoj profesionalnoj karijeri imao 17 pobjeda (od kojih 14 nokautom) te dva poraza.

PARIZ - Drugi strijelac ove sezone u Le Championnatu Kevin Gameiro (24) napustio je redove Lorienta i karijeru će nastaviti u Paris Saint-Germainu. Gameiro je potpisao ugovor na četiri godine, a njegov bivši klub će dobiti 11 milijuna eura odštete. "Sretan sam što ću karijeru nastaviti u PSG-u. Rođen sam u Senlisu koji je nadomak Pariza pa ću biti blizu obitelji," kazao je mladi napadač koji je protekle sezone zabio 22 gola, tri manje od najboljeg strijelac francuskog prvenstva Sowa iz prvaka Lillea. Gameiro je za Lorient igrao od 2008. godine, a prije toga je nosio dres Strasbourga. Do sada je odigrao pet utakmica u dresu reprezentacije i zabio jedan gol.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙