FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ured za ravnopravnost spolova podržao Zagreb Pride

Autor: ista
ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Vladin Ured za ravnopravnost spolova podržao je danas Zagreb Pride 2011., navodeći da je riječ o važnoj manifestaciji zagovaranja ravnopravnosti i dostojanstva LGBTIQ osoba.

Ured je organizatorima i organizatoricama čestitao na obljetnici desete Zagreb Pride povorke.

"Nadamo se da će deseta po redu Povorka ponosa LGBTIQ osoba Zagreb Pride proći u ozračju mira i tolerancije i da će time građani i građanke Zagreba potvrditi svoju demokratsku zrelost", priopćio je Ured, koji je potvrdio dolazak predstavnice Ureda za ravnopravnost spolova na sutrašnji Zagreb Pride.

Ured podsjeća da su Zagreb Pride podržavali svih prijašnjih godina, polazeći od uvjerenja da svatko ima pravo na život bez diskriminacije bez obzira na spol, spolnu orijentaciju i rodni identitet.

Pritom je osudio nedavnu eskalaciju homofobnog nasilja i govora mržnje na splitskom gay prideu i grubog kršenja Ustavom zajamčene nepovredivosti temeljnih ljudskih prava i sloboda.

Ured je pozvao hrvatsku javnost na poštivanje Zakona o ravnopravnosti spolova kao i Zakona o suzbijanju diskriminacije koji zabranjuju svaki oblik diskriminacije na osnovi spolne orijentacije i rodnog identiteta.

Podsjeća da je Hrvatska ta uvjerenja potvrdila i pristupanjem demokratskoj grupi zemalja koja je kosponzorirala predlaganje Deklaracije o ljudskim pravima, seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu na Općoj skupštini UN-a 2008. godine.

(Hina) xpp/xmvr yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙