FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iskorak, Domine i Kontra pozivaju na subotnji Zagreb Pride

Autor: sobr
ZAGREB, 15. lipnja 2011. (Hina) - Udruge Iskorak, Domine i Kontra smatraju da je Zagreb Pride prilika da snažnije nego ikad pokažu da ne pristaju na nasilje, diskriminaciju i govor rulje kojoj je, kako kažu, kamen u glavu jedini "argument" koji znaju pokazati.

Stoga su danas pozvale, kako navode sve "pedere i lezbijke, transrodne i transeksualne osobe" da u subotu, 18. lipnja, dođu na jubilarni deseti Zagreb Pride i tako pokažu hrabrost i zainteresiranost za svoje neotuđivo ljudsko dostojanstvo.

Udruge pozivaju i sve javne osobe, intelektualce, pisce, novinare, političare, estradne zvijezde i druge građane kojima su jednakost i ravnopravnost pred zakonom svih građana istinske društvene vrjednote, a ne tek puke poštapalice, da se pridruže povorci u znak solidarnosti i tako na konkretan način pokažu da im je Ustav važniji od društvenog konformizma i dnevnopolitičkih kalkulacija.

Podsjećaju da će se Zagreb Pride održati tjedan dana nakon "sramotnoga, masovnog, javnog linča nad povorkom ponosa u Splitu". Kažu da se u Splitu vidjelo da je njihovo dostojanstvo ozbiljno ugroženo, ali i da su pokazali kako je ono neotuđivo.

"Uza stravične slike najsirovije mržnje koje su obišle svijet, ipak, bio je to dan istinske pobjede! Pobjede hrabrosti pojedinca nad kukavičlukom gomile, ljubavi nad mržnjom, prava nad nepravdom jer zastave duginih boja ipak su se zavijorile na splitskoj rivi", stoji u priopćenju triju udruga.

"Pokažimo svima da Hrvatska ne pripada ubojicama Luke Ritza, da ne pripada hordama koje haraju ulicama, vračevima i čarobnjacima, starozavjetnim zakonicima kamena, lomača i spaljivanja vještica", navodi se, među ostalim, u pozivu za subotnju zagrebačku povorku.

(Hina) pp/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙