FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Profesori Pravnog fakulteta podržavaju pravo na Gay Pride

Autor: mbur
ZAGREB, 16. lipnja 2011. (Hina) - U povodu događaja na splitskom Gay Prideu 73 nastavnika i suradnika Pravnoga fakulteta u Zagrebu u današnjoj izjavi za javnost istaknulo je da se zalažu za Hrvatsku u kojoj će biti zajamčena ravnopravnost i onemogućena diskriminacija, izrazivši potporu pravu organizatora i sudionika Povorke ponosa, koja će se održati 18. lipnja u Zagrebu, da neometano održe povorku.

Profesori Pravnog fakulteta drže da RH, u skladu s Ustavom i zakonima, treba zbiljski a ne samo normativno biti država u kojoj će svima djelotvorno biti zajamčena ravnopravnost te onemogućena svaka diskriminacija po političkoj, rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, zavičajnoj, spolnoj, dobnoj, zdravstvenoj i drugoj osnovi, uključujući i po osnovi spolne orijentacije.

Zauzimaju se za Hrvatska u kojoj će svi moći živjeti kao ljudi, oslobođeni svakog straha zbog svoje posebnosti te u kojoj će svakome biti omogućena sloboda govora i javnog izražavanja neometana govorom mržnje, fizičkim napadima, ugrožavanjem sigurnosti i ponižavajućim postupcima.

Nadležnim tijelima Republike Hrvatske izrazili su punu potporu za učinkovito i odgovorno obavljanje njihovih zakonom utvrđenih zadaća u sprječavanju i sankcioniranju ponašanja kojima se ugrožava ravnopravnost te temeljna prava i slobode svih u Republici Hrvatskoj.

Podržali su i predsjednike države i vlade u njihovim nastojanjima da Hrvatska bude zemlja u kojoj će se ozbiljno, odgovorno, dosljedno i bezrezervno osiguravati i živjeti civilizacijske i pravne vrijednosti zajamčene Ustavom i zakonima, za koje se i sami zalažemo i o kojima poučavamo.

Izjavu je jučer sastavio redoviti profesor Pravnog fakulteta zagrebačkog Sveučilišta Mihajlo Dika, a 73 profesora i suradnika Pravnog fakulteta potpisalo ju je u nešto manje od 24 sata.

(Hina) xpp/xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙