FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić podupro Gay Pride

Autor: tkol
ZAGREB, 16. lipnja 2011. (Hina) - Izražavam potporu svima onima koji žele na miran i dostojanstven način izražavati svoja stajališta, izjavio je danas predsjednik Sabora Luka Bebić odgovarajući na novinarsko pitanje o tome podupire li homoseksualnu Paradu ponosa nakon sastanka s članovima odbora Europskog parlamenta za prava žena i ravnopravnost spolova.

"Ja ću s uživanjem gledati bilo koju demonstraciju koja nije nasilje, dakle nemam ništa protiv", dodao je Bebić.

Upitan jesu li istospolne zajednice u Hrvatskoj te Gay Pride bili temom sastanka s europskim izaslanstvom, Bebić je rekao kako o tome nije bilo posebnog govora, nego je on "spomenuo da Hrvatska ima zakon protiv diskriminacije, zakon koji regulira pitanje mržnje prema onima koji su različiti".

"Želimo biti tolerantni", rekao je Bebić, dodajući kako nasilje neće biti prihvaćeno. Splitski je slučaj, kako je rekao, bio "iznimka, a ne pravilo".

To će se nažalost događati, rekao je Bebić, ali "ćemo se boriti protiv toga". "Sprečavat ćemo nasilje, poštujemo svakoga i sva uvjerenja", poručio je.

Govoreći o pitanju prava žena i ravnopravnosti spolova, Bebić je rekao da je Hrvatska "više-manje u europskom prosjeku, ali to ne znači da ne želimo bolje". Europsko izaslanstvo izvijestio je o sudjelovanju žena u hrvatskom političkom životu, Saboru, Ustavnom sudu i vladi.

(Hina) xkt/xbdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙