FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 11. lipnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KOPENHAGEN/ZAGREB

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Kopenhagenu nakon što je poražena u od Čehinje Lucije Šafarove s 1:6, 6:4, 6:2. Dvadesetogodišnja Dućanka sjajno je započela meč dobivši prvi set s 6:1 i bila je na pragu svojeg prvog WTA finala u karijeri. No, iskusnija Čehinja je dobila neizvjesni drugi set, a u odlučujućem trećem kod 2:2 napravila ključni "break" i potom s još tri osvojena gema prošla u finale nakon dva sata igre. Martić je u dvoboju izdao servis, imala je pet aseva, ali i osam dvostrukih pogrešaka, dok je od čak 15 prilika za obrat na svoje servis sačuvala devet. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom u Budimpešti Martić je slavila nad 38. igračicom svijeta, koja je 2007. bila 22. na svijetu. Unatoč porazu, Martić može biti zadovoljna nastupom u Kopenhagenu gdje je ušla u drugo polufinale u karijeri, ali i zapravo po prvi puta igrala polufinale jer je u Bogoti predala bez borbe zbog bolesti.

MONTREAL

Svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel u bolidu Red Bulla ostvario je najbrže vrijeme kvalifiakcija na Velikoj nagradi Kanade, sedmoj utrci SP-a Formule 1 u Montrealu. Vettel je ove sezone pobijedio u šest od sedam kvalifikacijskih utrka. Drugo najbrže vrijeme imao je Španjolac Fernando Alonso u Ferrariju, dok će u drugom redu biti Brazilac Felipe Massa (Ferrari) i Australac Mark Webber (Red Bull).VN Kanade na programu je u nedjelju u 19 sati.

LISABON/ZAGREB

Hrvatska judašica Marijana Mišković osvojila je srebrno odličje na Svjetskom kupu u Lisabonu, te se dodatno približila odlasku na Olimpijske igre u Londonu. Mišković, članica splitskog Studenta, do srebra je u kategoriji do 63 kilograma došla pobjedama nad Kanađankom Tremblay, Brazilkom Silvom, Španjolkom Aguirre i Britankom Clark, da bi u finalu izgubila od Alice Schlesinger iz Izraela. Ponajbolja hrvatska judašica je ovim plasmanom osvojila 60 bodova na IJF ranking ljestvici, o kojoj će ovisiti plasman na OI 2012.

KRAGUJEVAC/ZAGREB

Hrvatske rukometašice osigurale su plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu iako su u uzvratu kvalifikacija izgubile u Kragujevcu od Srbije s 31:30 (15:15). U prvoj utakmici u Varaždinu Hrvatska je slavila s 36:25, te s ukupnih 66:56 ide na SP koje će se koncem ove godine održati u Brazilu. Najbolja hrvatska igračica u Kragujevcu bila je Andreja Penezić s sedam zgoditaka, dok su Miranda Tatari i Lidija Horvat postigle po pet.

HALLE

Rezultati polufinalnih mečeva s ATP turnira u njemačkom Halleu:

Philipp Petzschner (Njem) -Tomas Berdych (Češ/2) 7:6(7), 2:6, 6:3

Philipp Kohlschreiber (Njem) -Gael Monfils (Fra/3) 6:3, 6:3

BIRMINGHAM

Rezultati polufinalnih dvoboja s WTA turnira u Birminghamu:

Sabine Lisicki (Njem) -Peng Shuai (Kina/3) 6:3, 6:1

Daniela Hantuchova (Slk/4) -Ana Ivanović (Srb/2) 6:7(2), 6:3, 6:2

KOPENHAGEN

Rezultati polufinalnih dvoboja s WTA turnira u Kopenhagenu:

Caroline Wozniacki (DAN/1) - Mona Barthel (NJEM) 6-1, 6-2

Lucie Šafarova (ČEŠ/4) - PETRA MARTIĆ (CRO) 1-6, 6-4, 6-2

LONDON

U finalu ATP turnira na travnatim terenima londonskoga Queensa igrat će Britanac Andy Murray i Francuz Jo Wilfried Tsonga.

Rezultati polufinala:

Jo-Wilfried Tsonga (FRA/5) - James Ward (VB) 6-3, 7-6 (9/7)

Andy Murray (VB/2) - Andy Roddick (USA/3) 6-3, 6-1

WEYMOUTH/ZAGREB

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić osvojio je brončanu medalju u klasi finn na Svjetskom kupu u britanskom Weymouthu, budućem poprištu Olimpijskih igara 2012. U vrlo uzbudljivom finalu za deset najboljih Ivan je odlično iskoristio dvoboj Britanaca - prvoplasiranog Bena Ainslisa i drugoplasiranog Gilesa Scotta, koji su zaokupljeni vlastitim dvobojem jedrili skroz na začelju flote. U zadnjoj stranici Ivan je u jednom trenutku imao i srebrnu medalju u ruci, no Giles Scott se uspio iščupati sa zadnjeg mjesta u floti, ušao je deveti u cilj, a Ivan četvrti, što znači da je Britanac osvojio srebro sa samo jednim bodom manje od Kljakovića Gašpića. Da je Scott ušao posljednji, gdje se i nalazio veći dio plova za odličja, Ivanu Kljakoviću Gašpiću pripalo bi srebro."Nije bilo lako svakako, vjetar nam je kao i sve ove dane zadao glavobolju, ali dobrim jedrenjem i jedrenjem maksimalno do zadnje sekunde uspio sam sačuvati broncu, a isto tako bio sam jako blizu srebra. Mogu stvarno reći da sam jako zadovoljan, dobar rezultat. Sad malo zasluženog odmora, nakon skoro mjesec dana idem kući, jedva čekam vidjeti obitelj i moju dvomjesečnu bebu Miu, a onda maksimalna koncentracija na Europsko prvenstvo u Helsinkiju početkom srpnja, koje nam je i prva od dvije regate koje se boduju za Olimpijske igre", kazao je Ivan, poznatiji pod nadimkom Bambi.Podsjećamo, Ivan Kljaković Gašpić otvorio je sezonu na Svjetskom kupu u Francuskoj u travnju s petim mjestom. Krajem svibnja na Svjetskom kupu u Nizozemskoj osvojio je srebro. U Weymouthu, na regatnom polju idućih Olimpijskih igara, danas se okitio broncom, pa mu je u tri regate najlošiji plasman peto mjesto.

ZAGREB/AUGSBURG

Prvog natjecateljskog dana na Svjetskom prvenstvu u sprint utrkama kajaka i kanua na divljim vodama, koje se od 11. do 13. lipnja održava u njemačkom Augsburgu, naši reprezentativci nisu uspjeli osvojiti odličja u utrkama kanua jednosjeda (C-1) jer je Igor Gojić bio je četvrti, Emil Milihram šesti, a Tomislav Lepan sedmi. Svjetski prvak postao je Francuz Guiellme Alzingre, a srebrno odličje osvojio je njegov sunarodnjak Yann Claudepierre, dok je bronca pripala Čehu Ondreju Rolencu.Natjecanje se nastavlja sutra pojedinačnim vožnjama kajaka jednosjeda (K-1) u kojima nastupa i naš kajakaš Matej Herkov te kanua dvosjeda (C-2) u kojoj će nas zastupati posada Elvis Sanjković- Siniša Martinčević.Prvenstvo završava u ponedjeljak, 13. lipnja, kada će se voziti ekipne utrke u svim kategorijama, a naše će ekipa nastupiti u utrkama 3xC-1 i 3xC2.

RIJEKA

Jedrilica JGL-E1 s austrijskim kormilarom Agydom Penggom pobjednica je 12. izdanja riječke regate Fiumanke, koja je okupila zavidna 164 plovila.

JGL-E1 je rutu duljine 18 nautičkih milja između Rijeke i Omišlja po idealnom maestralu prejedrio za 1 sat i 32 minute, a ova jedrilica je pobijedila na Fiumanki i prošle godine.Drugi je kroz cilj prošao Shining Umago iz Umaga sa skiperom Željkom Perovićem, dok je treća bila jedrilica Aquila iz Austrije.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙