FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 21. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BARCELONA

Australski vozač u bolidu Red Bulla Mark Weber ostvario je najbrže vrijeme kvalifikacija Velike nagrade Španjolske, pete utrke SP-a Formule 1 što se u nedjelju vozi na stazi Catalunya pokraj Barcelone. Australcu je to sedmo osvajanje kvalifikacija u karijeri, a zadnji puta mu je to uspjelo u kolovozu prošle godine. Webberu će društvo u prvom redu praviti svjetski prvak i momčadski kolega Sebastiana Vettela, a ovo je prvi puta ove sezone da Nijemac ne osvaja "pole-position". Treće vrijeme imao je Britanac Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), a četvrto domaća uzdanica Fernando Alonso (Ferrari). Utrka za VN Španjolske vozi se u nedjelju u 14 sati.

BERLIN

Njemačka atletičarka Betty Heidler oborila je na mitingu u Halleu svjetski rekord u bacanju kladiva s daljinom od 79.42 metra. Heidler (27) je za više od metra poboljšala stari rekord koji je držala Poljakinja Anita Wlodarczyk lani iz Bydgoszcza (78.30), te se na malo više od pola metra pribiližila "magičnoj granici" od 80 metara. U Halleu je Heidler već u prvom hicu srušila njemački rekord (77.17), a u trećem hicu je srušila svjetski rekord. Heidler u karijeri ima svjetski naslov iz 2007. i europski iz 2010.

STRASBOURG

Njemačka tenisačica Andrea Petkovic osvojila je WTA turnir u Strasbourgu nakon što joj je prva nositeljica Francuskinja Marion Bartoli predala zbog ozljede kod rezultata 6:1, 1:0 za Nijemicu rođenu u Tuzli. Bartoli se tijekom cijelog dvoboja žalila na butni mišić, pa je Petković predajom došla do drugoga turnirskoga naslova u karijeri. Premijerni je osvojila u Bad Gadsteinu 2009. Andrea Petković (Njem/2) - Marion Bartoli (Fra/1) 6:4, 1:0 predaja.

TORINO

Trener Juventusa Luigi Del Neri objavio je da nije dobio poverenje uprave torinskog kluba, te da sigurno dolazi iz Juventusa. "Uprava mi je kazala da prekidaju suradnju", kazao je Del Neri, koji jes Juventusom imao neuspješnu sezonu jer je Juve tek sedmi i ima samo teoretske šanse da se domogne mjesta koje vodi u Europsku ligu. Del Neri je za trenera Juventusa imenovan prošlog ljeta, a zadnja utakmica na klupi najtrofejnijeg talijanskog kluba imat će u nedjelju protiv Napolija u Torinu. Talijanski mediji navode da će novi trener biti Antonio Conte, sadašnji trener novoga prvoligaša Siene i bivši igrač Juventusa.

GLASGOW

Nogometaši Celtica osvojili su Škotski kup svladavši u finalu Motherwell s 3:0, a to je "zelenima" iz Glasgowa 35. osvojeni kup u povijesti, ali prvi u zadnje četiri godine. Celticu su Kup donijeli pogoci Ki Sung-yuenga (32), Stephena Craigana (75ag) i Charliea Mulgrewa (88). Motherwell je ostao na dva naslova u kupu, do kojih su došli 1952. i 1991. godine.

NICA

Španjolski tenisač Nicolas Almagro pobjednik je ATP turnira u Nici nakon što je u finalu svladao Rumunja Victora Hanescua s 6:7 (5), 6:3, 6:3. Almagro (25) je za pobjedu dobio 72.600 eeura i 250 bodova, a u Nici je Španjolac proslavio svoj jubilarni deseti ATP turnir u karijeri. Nicolas Almagro (Špa/3) - Victor Hanescu (Rum) 6:7 (5), 6:3, 6:3.

BRUXELLES

Prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki osvojila je WTA turnir u Bruxellesu pobjedom u finalu nad Kineskinjom Peng Shuai s 2:6, 6:3, 6:3.Za Caroline Wozniacki to je 16. osvojeni turnir u karijeri.

RIM

Španjolski biciklist Igor Anton (Euskaltel) pobijedio je u današnjoj 14. etapi utrke Giro d'Italia, koja je vožena od Lienza do Monte Zoncolana u dužini od 210 kilometara. Kraljevsku brdsku etapu, čiji završni uspon ima prosječni nagib od 11 posto, a u pojedinim dijelovima čak i 22 posto, pripao je kapetanu Euskaltela, koji je tako potvrdio da je, uz Contadora i Nibalija, glavni kandidat za ukupnu pobjedu. Drugo mjesto u današnjoj etapi pripalo je najboljem biciklistu današnjice Španjolcu Albertu Contadoru (Saxo Bank), koji je zaostao 33 sekunde, a treći je bio Talijan Vincenzo Nibali (Liquigas) sa zaostatkom od 40 skeundi. U ukupnom poretku i dalje vodi Contador, a slijede Nibali (+3:20 minute), te Igor Anton (+3:21).

Od hrvatskih predstavnika Vladimir Miholjević je danas završio na 28. mjestu (+5:27), a Robert Kišerlovski na 49. poziciji (+10:08). Miholjević je u ukupnom poretku na 31. mjestu, a Kišerlovski na 50. poziciji. U nedjelju je na rasporedu još jedna brdska etapa (Conegliano - Val di Fassa, 229 km), a zatim slijedi dan odmora. Biciklisti nastavljaju natjecanje u utorak kada se vozi kronometar (Belluno - Nevegal 12.7 km),

BARCELONA

Nogometaši Barcelone potvrdili su naslov Primere svladavši u okrnjenom sastavu u gostima Malagu s 3:1. Malaga je povela zgoditkom Sebastiana Fernandeza (31), a Barcelona je uzvratila preko Bojana Krkića (44pen), Ibrahima Afellaya (76) i Marca Bartre (84). Barca u subotu igra finale Lige prvaka, pa u Malagi nisu igrali Victor Valdes, Lionel Messi, Xavi i Andres Iniesta.Barcelona je tako prvenstvo završila s 96 bodova i 95 postignutih zgoditaka.

BUKUREŠT

Nogometaši Otelul Galatija osvojili su svoj prvi naslov prvaka Rumunjske u povijesti svladavši u zadnjem kolu u gostima Astru Ploešti s 1:0. Otelulu je dosad najbolji rezultat u povijesti bilo četvrto mjesto u prvenstvu, a imali su u finale Kupa iz 2004., a sada će predstavljati Rumunjsku u Ligi prvaka. Drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka osigurao je Temišvar, a u Europsku ligu će Vaslui, Rapid Bukurešt i Steaua. Iz prve lige ispadaju Universitatea Craiova, Victoria Branesti, Unirea Urziceni i Sportul Studentesc.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙