FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 13. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIM/ZAGREB

U četvrtfinalu ATP turnira u Rimu Marin Čilić je izgubio od prvoga tenisača svijeta Rafaela Nadala s 6:1, 6:3 za sat i 25 minuta igre. Bio je to treći međusobni dvoboj Čilića i Nadala, a Španjolac sada vodi s 2:1.

ZAPREŠIĆ

U susretu 29. kola Prve HNL u Zaprešiću su nogometaši Intera i Rijeke igrali 1:1 (0:0). Pred 400 gledatelja na stadionu ŠRC Zaprešić sudio je Frković iz Gospića. Strijelci: 0:1 Čulina (54), 1:1 Trajkovski (59)

ZAGREB

U susretu 29. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Lokomotive svladali vinkovačku Cibaliju s 2:0 (1:0). Pred 200 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Bebek iz Rijeke. Strijelci: 1:0 Samateh (10), 2:0 Dodo (69).

MOSKVA/ZAGREB

Robert Seligman, Marijo Možnik i Filip Ude plasirali su se u finale po spravama na Svjetskom gimnastičkom kupu u Moskvi. Seligman i Ude ušli su u finale konja s hvataljkama, Seligman kao treći, a Ude kao četvrti. U finalu su samo četvorica najboljih vježbača, pa će hrvatska gimnastika na ovoj spravi imati barem jedno odličje. Možnik je kao drugi ušao u finale preče, a ispred njega je u kvalifikacijama bio samo Nizozemac Zonderland.

ZAGREB

Hrvatski nogometni sudac Bruno Marić podigao je na Općinskom sudu u Bjelovaru tužbu kojom od Europske nogometne organizacije (UEFA) traži 7,5 milijuna, izjavio je danas na konferenciji za novinare njegov odvjetnik Vladimir Gredelj.

"Odlučili smo se za sud u Bjelovaru, jer je to jedan od najučinkovitijih hrvatskih sudova u kojem bi prvo ročište mogli očekivati već za mjesec dana, a paralelno smo i pred zagrebačkim sudom pokrenuli tužbu protiv Hrvatskog nogometnog saveza koji nam ni nakon nekoliko usmenih i pismenih upozorenja nije dostavio traženu dokumentaciju o svojoj ulozi u nezakonitom ispitivanju Brune Marića od strane UEFA-ina istražitelja Robina Bokšića", kazao je Gredelj.Marićev odvjetnik je otkrio kako se u više navrata dopisivao s Uefom iz koje su mu potvrdili da su Robina Bokšića poslali u Hrvatsku na zahtjev HNS-a. "To se kosi s izjavom Vlatka Markovića koji je kazao da bi Bokšića izbacio iz Kuće nogometa da je tada bio u Zagrebu," rekao je Gredelj.

Marić se prošle godine našao u središtu kladioničarske afere u kojoj je bio osumnjičen za namještanje prve utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa iz 2009. godine. Tijekom istrage ga je ispitao kontroverzni Uefin istražitelj Robin Bokšić koji je kasnije dobio otkaz, dok je šef Uefine Disciplinske komisije Peter Limacher podnio ostavku.

ZAGREB

Na današnji dan obilježava se 22-godišnjica nikada odigrane utakmice između Dinama i Crvene zvezde koju mnogi Dinamovi navijači doživljavaju kao dan kada je zapravo počeo Domovinski rat. Utakmica između Dinama i Crvene zvezde trebala se igrati 13. svibnja 1990. godine, no umjesto nogometnog spektakla došlo je do divljanja gostujućih navijača nakon čega su Bad Blue Boysi probili ogradu na sjevernoj tribini stadiona i sukobili se s policijom jer je štitila divljanje Delija. Izgredi su započeli kada su srpski huligani pod vodstvom ratnog zločinca Željka Ražnjatovića - Arkana počeli uništavati južnu tribina, a potom i napali gledatelje. Tadašnja milicija nije reagirala, pa su Bad Blue Boysi srušili ogradu i utrčali na travnjak gdje je nastao kaos. Milicija je uzvratila upotrijebivši pendreke, suzavac, te vodeni top. U sveopćem metežu, dok se većina igrača oba sastava povukla u svlačionice, tadašnji kapetan Dinama, Zvonimir Boban je krenuo braniti navijače. Kada ga je jedan od 'plavaca' udario pendrekom, Zvone mu je uzvratio skočivši mu nogama u trbuh. Zbog toga je Boban kažnjen s devet mjeseci neigranja, a izbornik Ivica Osim nije ga vodio na Svjetsko prvenstvo u Italiji. Utakmica nikada nije odigrana, a neredima je ozlijeđeno oko 200 osoba, no srećom nije bilo mrtvih.Tadašnji milicajac Refik Ahmetović koji je udario Bobana u razgovoru za Hrvatski radio otkrio je kako su ga kolege nagovarale da ubije Bobana."Kad sam se digao, tad su me moje kolege koje su bile blizu mene nagovarale da mu pucam u leđa. Da ga ubijem. Ja to nisam učinio. Nagovarali su me cijelo vrijeme dok je on tu bio na stazi. Njega je Kuže odveo prema svlačionici. Ja sam rekao 'Ako vi hoćete pucati, imate svoj pištolj i pucajte. Ja neću pucati'," kazao je Ahmetović.Predstavnici Udruge navijača Dinama godišnjicu su danas obilježili polaganje vijenaca na spomenik poginulim Bad Blue Boysima u Domovinskom ratu podno zapadne tribine maksimirskog stadiona.

RIM

Belgijski biciklist Bart de Clercq (Omega Pharma) pobjednik je sedme etape Gira, na kojoj je Robert Kišerlovski bio 25. s istim vremenom kao i pobjednik, dok je Vladimir Miholjević bio 69. De Clerq je bio najbrži u sprintu 110 kilometara duge etape od Maddalonia do Montevergina di Mercogliana ispred Talijana Michelea Scarponia i Čeha Olivera Kreuzigera.Kišerlovski je došao na cilj u vremenu pobjednika, a MIholjević je zaostao 2:50 minuta. U ukupnom poretku i dalje vodi Nizozemac Pieter Weening (Rabobank) s dvije sekunde prednosti ispred Bjelorusa Kanstantsin Siutsoua i Talijana Marca Pinottia. Kišerlovski je u ukupnom poretku odličan 15. s 44 sekunde zaostatka, dok je Miholjević 45. (+7.34).

BRATISLAVA

Švedski hokejaši prvi su finaoisti Svjetskog prvestva nakon što su u polufinalu u Bratislavi nadigrali branitelje naslova Češku s 5:2 (0:0, 2:1, 3:1).

Šveđani su u finale ušli preko aktulanih prvaka Čeha, do danas jedine neporažene momčadi, koja je imala i veliku podršku navijača u Orange Areni u kojoj se okupilo 9500 gledatelja. Nakon prve trećine u kojoj nije bilo zgoditaka, u drugoj su prvi pogodak postigli česi, ali su potom primili četiri zaredom i odluka o finalisti je bila već poznata. Dva je zgoditka za Čehe dao Mickael Berglund, a oba za Čehe Patrik Eliaš.

Šveđani dosad imaju osam naslova prvaka, a zadnji su puta bili zlatni 2006. u Latviji. Na prošla dva prvenstva su bili brončani, a sada su učinili korak više. U drugom polufinalu večeras igraju Finska i Rusija.

RIM

Rezultati susreta s WTA i ATP turnira u Rimu:

ATP (2.75 milijuna USD), četvrtfinale:

Andy Murray (VB/4) - Florian Mayer (Njem) 1:6, 6:1, 6:1;

Rafael Nadal (Špa/1) - MARIN ČILIĆ 6:1, 6:3;

WTA (2.05 milijuna USD), četvrtfinale:

Caroline Wozniacki (Dan/1) - Jelena Janković (Srb/5) 6:3, 1:6, 6:3;

Li Na (Kina/4) - Greta Arn (Mađ) 6:3, 6:1;

Samantha Stosur (Aus/6) - Francesca Schiavone (Ita/2) 6:2, 6:4;

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙