FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB/PARIZ

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se danas u drugo kolo grand slam turnira u Roland Garrosu, pobijedivši nakon dva sata igre Indijca Somdeva Devvarmana sa 6-4, 6-3, 6-4. Ljubičić je uvjerljivo odigrao protiv 66. igrača na ATP listi, a posebice je bio nemilosrdan na drugi servis svog protivnika, što mu je omogućilo da lako dolazi do prilika za "break". Ljubičić će u sljedećem kolu igrati protiv pobjednika dvoboja između Amerikanca Querreyja i Nijemca Kohlschreibera. Nakon ispadanja Marina Čilića, Ivana Dodiga i Ive Karlovića, Ljubičić je tek drugi hrvatski tenisač koji je uspio proći prvo kolo ovogodišnjeg Roland Garrosa. Jučer je to uspjelo Antoniju Veiću, koji je izbacio Urugvajca Pabla Cuevasa. Veić u drugom kolu ide na Rusa Nikolaja Davidenka, koji je u Roland Garrosu dva puta bio u polufinalu.

ZAGREB

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić zaustavljena je u prvom kolu grand slam turnira u Roland Garrosu, izgubivši od sedme nositeljice Ruskinje Marije Šarapove sa 3-6, 0-6. U meču koji je trajao tek 56 minuta Mirjana Lučić je na svoj servis osvojila samo 19 poena, i to najbolje pokazuje koliko je bila nemoćna protiv Šarapove, koja je u karijeri osvojila tri grand slam turnira (Wimbledon 2004, US Open 2006. i Australian Open 2008.). Šarapova u sljedećem kolu ide na Francuskinju Caroline Garciju.

ZAGREB/BENIDORM

Hrvatski pikadisti na briljantan su način započeli nastup na Svjetskom prvenstvu u elektoničkom pikadu, koje se ovog tjedna održava u španjolskom mjestu Benidorm, i već su u prvoj disciplini SP-a, Cricketu, osvojili tri od ukupno šest medalja.

U muškoj konkurenciji igralo se hrvatsko finale u kojemu je Zagrepčanin Boris Krčmar pobijedio Zdravka Antunovića iz Županje i postao svjetski prvak u disciplini Cricket, a uspjeh naših zaokružila je u konkurenciji dama Splićanka Đurđica Delić osvojivši brončano odličje. Krčmar, inače aktualni svjetski prvak u elitnoj disciplini 501 DI/DO, tako je na najbolji mogući način najavio još jedan dominantan nastup nakon što je 2009. u Zadru osvojio čak četiri zlata u ukupno šest disciplina."Posebno sam sretan što se igralo hrvatsko finale u kojem je Antunović stvarno igrao vrhunski. To je dobra stvar pred sutrašnje momčadske nastupe u kojima bi također mogli uloviti neku medalju iako je konkurencija jača nego u Zadru prije dvije godine", kazao je Krčmar.

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić izbacio je zbog izgreda u Donjem Miholjcu Domagoja Vide, a umjesto njega i nastradalog Drage Gabrića, pozive za kvalifikacijski susret s Gruzijom u Splitu 3. lipnja dobili su Ivan Tomečak i Mladen Bartulović, stoji na web-stranici HNS-a.Vida je u pijanom stanju prije dva dana sudjelovao u tučnjavi u Donjem Miholjcu, a izbornik ga je odmah sankcionirao izbacivanjem iz momčadi. "Vida će zbog neprimjerenog ponašanja propustiti ovo okupljanje. Hrvatski reprezentativac mora biti primjer na terenu i izvan njega i bez obzira na okolnosti, takvo je ponašanje nedopustivo. Ovo je vrlo ozbiljna opomena, ne samo Domagoju, nego svima, i igračima i članovima stožera. Mi imamo rijetku čast predstavljati našu zemlju, to je najveća privilegija za jednog sportaša ali istovremeno je i najveća obaveza. Zato ne smije biti popusta prema nikome", izjavio je izbornik Bilić. Zbog situacije s Vidom i teške prometne nesreće u kojoj je nastradao Drago Gabrić, Slaven Bilić je danas uručio pozive 21-godišnjem veznjaku zagrebačkog Dinama Ivanu Tomečaku i 24-godišnjem braniču ukrajinskog Dnjipra na posudbi u Kryvbasu Mladenu Bartuloviću. Bartulović će "pokriti" bekovsku poziciju Domagoja Vide, dok je Ivan Tomečak pozvan u vezni red kao alternacija Dragi Gabriću. Okupljanje reprezentacije je predviđeno za čevrtak u 12 sati, u hotelu Le Meridien, u Podstrani kraj Splita.

RIM

Španjolski biciklist Alberto Contador pobijedio je na 15. etapi Gira, voženoj na kronometar u dužini od 12.7 kilometara od Belluna do Nevegala, te je napravio veliki korak prema naslovu. Brdski kronometar Contador je odradio superiorno i stigao na cilj s 35 sekndi bržim vremenom od Talijana Vincenza Nibalia i Michelea Scarponia. Contador je vodstvo preuzeo u 9. etapi i usponu na vulkan Etnu, a sada pet etapa prije kraja ima skoro pet minuta prednosti ispred Scarponia. Odličan rezultat napravio je i hrvatski vozač Vladimir Miholjević, koji je na kronometru bio deseti s 1.04 minuta sporijim vremenom od Contadora, pa je u ukupnom poretku napredovao na 31. mjesto (+14.45). Robert Kišerlovski etapu je završio kao 45. s zaostatkom od 2.43 minuta, a ukupno je 47. (+1:09.10 sati).

ZAGREB

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić i službeno će karijeru nastaviti u njemačkom prvaku Borussiji Dortmund, tvrdi ugledni njemački list Bild. Vijest je potvrdio i Perišić na službenoj stranici svog sada već bivšega kluba Club Bruggea."Sretan sam što odlazim iz Bruggea na lijep način, kao prvi strijelac Belgijske lige. Igranje za Club Brugge ostat će mi u najboljem sjećanju", kazao je 22-godišnji Omišanin, koji je ove sezone osvojio nagradu za najboljeg igrača i najboljeg strijelca Belgijske lige. Iz Borussie Dortmund još nisu potvrdili vijest o Perišićevu prijelazu, pa nisu poznati ni financijski uvjeti prijelaza. Borussia je već najavila da će uzeti Perišića kao zamjenu za Turčina Nurija Sahina, koji je otišao u Real Madrid. Perišić je karijeru započeo u Hajduku, odakle je 2006. otišao u Sochaux. Godine 2009. je posuđen belgijskom Rooselareu, a u dvije godine igranja za Club Brugge skupio je 56 utakmica i postigao 25 zgoditaka. Za reprezentaciju Hrvatske je Perišić dosad odigrao dva susreta, a pozvan je i za utakmicu s Gruzijom u Splitu.

PARIZ

Prvi igrač svijeta Rafael Nadal morao je igrati pet setova za pobjedu nad Amerikancem Johnom Isnerom u 1. kolu Roland Garrosa. Nadal je čak gubio s 2:1 u setovima, ali je nakraju ipak slavio s 6:4, 6:7, 6:7, 6:2, 6:4, te ostao u igri za šesti naslov u Garrosu, čime bi izjednačio rekord Bjoerna Borga. Gorostasni, 2.06 metara visoki Isner, najpoznatiji je po najdužem meču u povijesti tenisa, u kojem je nakon 11 sati slavio protiv Francuza Nicolasa Mahuta lani u Wimbledonu. Nadal u 2. kolu igra sa Španjolcem Pablom Andujarom.

BARCELONA

Nogometaši Barcelone odlučili su na put u London na finale Lige prvaka ići dan ranije od predviđenog zbog straha da će erupcija islandskog vulkana otkazati zrakoplovne letove prema Britaniji. Barcelona tako putuje već u utorak navečer zrakoplovom, a u klubu priznaju da su razmatrali više opcija. "Erupcija vulkana Grimsvotn primorala nas je da na finale putujemo ranije. Razmišljali smo o putu zrakoplovom prema Parizu, pa vlakom u srijedu prema Londonu ili čak vlakom preko Pariza izravno prema otoku. Radi se o utakmici koja nam donosi naslov europskog prvaka i ne smijemo ništa prepustiti slučaju", kazao je glasnogovornik Barcelone Toni Freixa. U Barceloni su odlučili da nipošto ne ponove prošlogodišnji slučaj, kada su također zbog erupcije, ali jednog drugog islandskog vulkana, bili primorani na prvu utakmicu polufinala Lige prvaka putovati autobusom u Milano. Tada su od Intera izgubili 3:1 i nakraju ispali.

PARIZ

Rezultati sa Grand Slam turnira Roland Garros:

TENISAČICE, 1. kolo:

Marija Šarapova (Rus/7) - Mirjana Lučić (Hrv) 6:3, 6:0;

Jarmila Gajdosova (Aus/24) - Virginie Razzano (Fra) 6:3, 6:1;

Caroline Garcia (Fra) - Zuzana Ondraškova (Češ) 6:3, 6:4;

Li Na (Kina/6) - Barbora Zahlavova Strycova (Češ) 6:3, 6:7 (6), 6:3;

Silvia Solar-Espinosa (Špa) - Jelena Vesnina (Rus) 4:6, 6:3, 6:4;

Ajumi Morita (Jap) - Kristina Mladenović (Fra) 2:6, 6:4, 7:5;

Jekaterina Makarova (Rus) - Romina Oprandi (Ita) 6:4, 3:6, 6:0;

Anabel Medina Garrigues (Špa) - Corinna Dentoni (Ita) 7:5, 7:5;

Johanna Larsson (Šve) - Ana Ivanović (Srb) 7:6 (3), 0:6, 6:2;

TENISAČI, 1. kolo:

Aleksander Dolgopolov ml. (Ukr/21) - Rainer Schüttler (Njem) 6:3, 6:3,6:1;

Andy Murray (VB/4) - Eric Prodon (Fra) 6:4, 6:1, 6:3;

Ivan Ljubičić (Hrv) - Somdev Devvarman (Ind) 6:4, 6:3, 6:4;

Andreas Haider-Maurer (Aut) - Ryan Sweeting (USA) 6:1, 6:7 (5), 6:2,6:0;

Florian Mayer (Njem) - Igor Kunicin (Rus) 6:3, 4:6, 6:4, 6:3.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙