FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 18. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati.

ZADAR

Košarkaši Zagreb CO-a slavili su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige za prvaka u gostima kod Zadra s 98:79 (42:38), te u seriji na dvije pobjede poveli s 1:0. U vrlo uzbudljivom susretu u Višnjiku Zagrepčani su već u prvoj četvrtini došli do ogromne prednosti od +22 koša, u 11. minuti i +24, da bi u drugoj četvrti Zadrani napravili veliki preokret, te su na poluvremenu zaostajali svega četiri poena (38:42). Umjesto potpunog preokreta, već na početku treće četvrtine Zagrepčani su ponovno zaigrali sjajno, te u 30. minuti došli do prednosti od 11 poena, koju su dokraja u utakmici bez obrana i povećali na konačnih 19 razlike (98:79). U redovima Zagreba briljirala su četiri košarkaša - Žorić (29, 14 skokova), Heytvelt (25, 6 trica), Simon (19, 8 skokova) i Mulaomerović (16), dok su Zadrane predvodili Car (21), Ivanov (16) i Brown (15). Druga utakmica polufinala igra se u subotu u Zagrebu, dok u srijedu prvu polufinalnu utakmicu igraju Cedevita i Cibona.

ZAGREB

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je 10. na svijetu na najnovijoj rang-ljestvici Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), iako u zadnjih mjesec dana nije odigrala nijedan susret. Ovu godinu izabranici Slavena Bilića su započeli kao deveta reprezentacija svijeta, u ožujku su bili čak osmi, a zadnja dva mjeseca drže deseto mjesto. Kako je od prošle liste odigran vrlo mali broj utakmica, nije došlo do nikakvih promjena na samom vrhu. Vodi i dalje svjetski i europski prvak Španjolska ispred Nizozemske i Brazila, dok su u TOP 10 još Njemačka, Argentina, Engleska, Urugvaj, Portugal i Italija. Gana je na 14. mjestu najbolja afrička reprezentacija, a Japan na 15. mjestu prva azijska. Najveći skok na listi napravila je reprezentacija Afganistana, koja je pobjedom nad Šri Lankom skočila na 164. mjesto. Nogometaši Afganistana su ove godine zabilježili već tri međunarodne pobjede, a toliko su imali ukupno od 1948.

DALLAS

U prvoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA Dallas Mavericksi su u svojoj dvorani svladali Oklahoma City Thunder s 121:112 i poveli s 1:0 u seriji na četiri pobjede.odmor od čak devet dana, nakon što su s 4:0 "pomeli" prvake Lakerse, Dallasu očito nije štetio, a pogotovu njihovu najboljemu igraču Nijemcu Dirku Nowitzkom koji je Okalhomi ubacio čak 48 koševa. Nowitzki je na utakmici pogodio 23 od 23 slobodna bacanja, te postavio novi rekord playoffa, jer jer prestigao učinak 21:21 Paula Piercea iz Bostona 2003. Nije Nijemac briljirao samo s linije slobodnih bacanja, već i šutu za dva poena jer je od 15 šuteva promašio samo tri. Uz Nowitzkog za Dallas je sjajnu utakmicu odigrao pričuva Jason Terry (24), te Portorikanac Jose Juan Barea (21). Oklahomi nije pomoglo niti 40 koševa Kevina Duranta dok je Russell Westbrook dao 20.Sljedeća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka također u Dalasu.

BRUXELLES

Nogometaši Racing Genka novi su prvaci Belgije, a u zadnjem kolu su po dva zgoditka postigli hrvatski igrači Ivan Perišić i Ivan Leko. Genk je kod kuće odigrao 1:1 s jedinim suparnikom Standardom, pa su oba kluba Ligu za prvaka završili s po 51 bodom, ali je Racing postao prvak zbog boljeg bodovnog omjera u regularnom dijelu prvenstva. Standardu je igrala samo pobjeda i poveli su u 45. minuti zgoditkom Francuza Mangale, da bi u 79. minuti zgoditak vrijedan naslova za domaće postigao Nigerijac Kennedy Nwanganga. Genku je to treći naslov u povijesti nakon 1999. i 2002. U ostalim utakmicama Perišić je zabio dva zgoditka u pobjedi Club Brugesa nad Gentom (3:0), a Splićaninu su to možda i posljednji zgodici za belgijski klub jer je već obznanio da odlazi. Lokeren je iznenadio u gostima Anderlecht s 4:3, a dva je zgoditka postigao bivši igrač Hajduka Ivan Leko.

LONDON

Nogometaši Manchester City pobijedili su kod kuće u pretposljednjem kolu Premijerlige Stoke s 3:0, te osigurali nastup u Ligi prvaka. U subotu su City i Stoke igrali finale FA kupa u kojem su "građani" slavili s 1:0, a tri dana kasnije Manchester City je slavio su uvjerljivih 3:0 pogocima Carlosa Teveza (14, 65) i Jolean Lescott (53). Prije zadnjega kola City je treći s bodom više od Arsenala, a ako ostane treći u Ligu prvaka će ući izravno i neće morati u kvalifikacije. Tevezu sada ima 21 zgoditak u prvenstvu i izjednačio se na vrhu s Dmitrom Berbatovim.

NEW YORK

U drugoj utakmici finala Istočne konferencije NHL lige hokejaši Boston Bruinsa su na svom ledu porazili Tampa Bay Lightning s 6:5 i u seriji na četiri pobjede izjednačili omjer na 1:1.Gledatelji u Bostonu uživali su u čak 11 zgoditaka, ali i pobjedi svoje momčadi, te pogotovo u drugoj trećini koju je Boston dobio s čak 5:1. Junak dvoboja bio je Tylera Seguin s po dva zgoditka i asistencije. Sljedeća utakmica igra se u četvrtak u Tampi.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙