FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 17. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

STRASBOURG/ZAGREB

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić prošla je prvo kolo WTA turnira u Strasbourgu pobjedom nad Amerikankom Christinom McHale 7:5, 7:6 (7). Lučić je u glavni turnir došla kroz kvalifikacije, a protiv McHale je do danas izgubila oba međusobna dvoboja. U 2. kolu Lučić ide na još jednu veteranku, Australku rođenu u Osijeku Jelenu Dokić. Inače, davne 1997. Lučić je također iz kvalifikacija stigla do finala Strasbourga gdje je izgubila od Steffi Graf.

PARIZ

Hrvatski tenisači Franko Škugor i Antonio Veić uspješno su započeli kvalifikacije druga Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa u Parizu. Šibenčanin Škugor je u 1. kolu svladao Slovaka Mareka Semjana, 6:3, 7:5, te će u drugom koku igrati s boljim iz dvoboja Nizozemca Huta Galunga i Srbina Ćirića. Veić je na startu kvalifikacija iznenadio pobjedom nad 97. tenisačem svijeta Argentincem Horaciom Zeballosom u dva "tie-breaka" - 7:6 (6), 7:6 (12). U 2. kolu Lošinjanin ide na Argentinca Bagnisa.

ZAGREB

Hrvatski jedriličari Daniel Mihelić i Ivan Taritaš ostvarili su odlične rezultate na regati druge kategorije na jezeru Garda u Italiji. U konkurenciji 60ak Lasera Mihelić je pobijedio, dok je Taritaš bio drugi.Eurolymp na Gardi ove je godine okupio 320 natjecatelja iz 41 zemlje. U četiri dana jedrenja održani su svi predviđeni plovovi, što nije neobično s obzirom na sjajne uvjete za jedrenje na ovom redovito vjetrovitom jezeru. Mihelić i Taritaš od prvog su dana odlično jedrili, nakon drugog dana bili su među prva tri, a u zaključnom plovu za odličja njihov je međusobni dvoboj odlučivao o pobjedniku regate. S drugim mjestom u plovu za odličja pobjeda je pripala Danielu, sa samo dva boda prednosti ispred Ivana. Također u Laseru 26. mjesto je zauzeo Filip Matika, a 33. mjesto Marko Pereša.Hrvatski jedriličari nastupili su još u klasama Zvijezda, Laser Radial i muški RS:X. Marin Lovrović i Siniša Mikuličić zauzeli su vrlo dobro 12. mjesto u klasi Zvijezda, Ana Sandrić je bila 19. u Laser Radialu, a Mihovil Fantela i Dominik Bačić 21. i 23. u RS:X.

LIEGE

Vrataru njemačkog nogometnog bundesligaša Borussie Moenchengladbach Belgijancu Loganu Baillyju (25) prijeti šest mjeseci zatvora zbog fizičkog napada na jednog navijača tijekom proslave naslova prvaka koju je njegov tadašnji klub Standard osvojio 2008.Pored Borussijina vratara na optuženičkoj klupi se našao i njegov brat Arnaud (27) koji je također sudjelovao u fizičkom napadu u kojem je navijaču slomljen nos. Belgijsko tužiteljstvo za Logana traži šest mjeseci, a za Arnauda dvije godine zatvora."Zahtjev tužiteljstva je šokantan. Moj brat i ja nismo uradili ništa loše," kazao je Logan Bailly kojeg u četvrtak očekuje prva utakmica kvalifikacija za ostanak u Bundesligi protiv Bochuma.

PARIZ

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić bit će jedan od 12 tenisača koji će nastupiti na teniskoj egzibiciji u Parizu uoči početka drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa. Osim Ljubičića na trećem izdanju "Masters Guinot Mary Cohra" nastupit će i drugi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković, Britanac Andy Murray, Australac Leyton Hewitt, Španjolac Fernando Verdasco, Švicarac Stanislas Wawrinka, te Francuzi Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils, Jérémy Chardy, Gilles Simon i Michaël Llodra.Na turniru nastupaju dvije momčadi Guinot i Mary Cohr, a u svakoj po šest tenisača. U tri dana se igra šest mečeva nakon čega će biti proglašen pobjednik. U dosadašnja dva izdanja turnira slavila je ekipa Guinota za koju ove godine nastupa i Ljubičić, a očekuje ga susret protiv Gillesa Simona.

EKIPA GUINOT: Tsonga, Chardy, Đoković, Ljubičić, Llodra, Gasquet

EKIPA MARY COHR: Wawrinka, Monfils, Hewitt, Murray, Simon, Verdasco

BUENOS AIRES

Reprezentacija Kostarike zamijenit će Japan na nogometnom prvenstvu Južne Americe - Copa Americi - koje će se u srpnju održati u Argentini. Japan je po drugi puta odustao, prvo zbog razornog potresa, a potom i zbog nepuštanja igrača od strane europskih klubova, pa je druga "pozivnica" pripala Kostariki, obznanio je Južnoamerički nogometni savez (Conmebol), a time su prestala nagađanja da bi na Copa Americi nastupio i svjetski prvak Španjolska. Kostarika je već triput igrala na Copa Americi i to 1997. u Boliviji, 2001 u Kolumbiji i 2004. u Peruu.Južna Amerika je jedina koja na svoja nogometna prvenstva poziva i reprezentacije s drugih kontinenata, a osim Kostarike, u Argentini će igrati i Meksiko.

TERAMO

Britanski biciklist Mark Cavendish (HTC) pobijedio je u 10. etapi Gira vože u dužini od 159 kilometara od Tremolija do Terama, dok je u ukupnom poretku Španjolac Alberto Contador ostao vodeći, a Robert Kišerlovski 18. Cavendish je do pobjede došao u sprintu ispred Španjolca Francisca Ventosa i Talijana Alessandra Petacchi. Britancu je to 24. etapna pobjeda na tri najjače utrke svijeta - ovo mu je šesta na Giru, a ima čak 15 pobjeda na Touru i tri na Vuelti. Kišerlovski je etapu završio kao 50., ali u vremenu pobjednika, kao i Vladimir Miholjević, koji je ciljem prošao kao 69. U ukupnom poretku Contador vodi s 59 sekundi boljim vremenom od Bjelorusa Kanstancina Sivcova, dok trećeplasirani Francuz Christophe Le Mevel zaostaje 1:19 minuta. Kišerlovski je 18. s zaostatkom od 3.15 minuta, a Miholjević 40. (+15.35). U srijedu se vozi 11. etapa u dužini od 144 kilometra od Tortoreto Lida do Castelfidarda.

NICA

Pregled teniskih turnira:

ATP Nica (450.000 eura), 1.kolo:

Carlos Berlocq (Arg) - Andreas Haider-Maurer (Aut) 5:7, 6:3, 6:0;

Robin Haase (Niz) - Lu Yen-Hsun (Tajv) 6:3, 6:4;

Sergej Stahovski (Ukr/7) - Teimuraz Gabašvili (Rus) 7:6 (5), 6:3;

Ernests Gulbis (Lat) - Fabio Fognini (Ita/8) 3:6, 6:3, 6:3;

WTA Bruxelles (618.000 USD), 1.kolo:

Alexandra Dulgheru (Rum/7) - Polona Hercog (Slo) 2:6, 6:4, 6:2;

Alison Van Uytvanck (Bel) - Patty Schnyder (Švi) 6:3, 2:6, 6:2;

Irina Falconi (USA) - Zuzana Ondraskova (Češ) 7:5, 6:3;

Ajumi Morita (Jap) - Jie Zheng (Kina) 6:4, 4:6, 6:1;

Shuai Peng (Kina/8) - Kirsten Flipkens (Bel) 6:0, 1:6, 6:3;

Abigail Spears (USA) - Chanelle Scheepers (JA) 6:3, 6:1;

Jelena Janković (Srb/4) - Anastasia Rodionova (Aus) 6:2, 6:3;

Galina Voskobojeva (Kaz) - Agnes Szavay (Mađ) 5:2 predaja;

Francesca Schiavone (Ita/3) - Svetlana Pironkova (Bug) 6:2, 7:5;

WTA Strasbourg (220.000 USD), 1.kolo:

Marion Bartoli (Fra/1) - Kimiko Date Krumm (Jap) 6:2, 6:1;

Andrea Petkovic (Njem/2) - Anna-Lena Grönefeld (Njem) 6:3, 6:1;

Lucie Hradecka (Češ/8) - Ahsha Rolle (USA) 6:3, 6:4;

Zhang Shuai (Kina) - Pauline Parmentier (Fra) 6:2, 6:4;

Stephanie Foretz (Fra) - Alona Bondarenko (Ukr) 6:4, 6:1;

Mirjana Lučić (Hrv) - Christina McHale (USA) 7:5, 7:6 (7);

Alize Cornet (Fra) - Sania Mirza (Ind) 6:4, 4:6, 6:1;

Elena Baltacha (VB) - Magdalena Ribarikova (Slk) 6:3, predaja;

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙