FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 10. lipnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

LONDON/ZAGREB

Marin Čilić je predao bez borbe četvrtfinale ATP turnira u londonskome Queensu Britancu Andyu Murrayu zbog ozljede gležnja. Čilić je meč predao samo desetak minuta prije početka dvoboja, a zasad se ne zna da li se ozlijedio na zagrijavanju. U polufinalu će Murray ići na pobjednika dvoboja Fernanda Verdasca i Andyja Roddicka.

ZAGREB

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u polufinale WTA turnira u Kopenhagenu, dok je Mirjana Lučić zaustavljena u četvrtfinalu Birminghama. Petra Martić je nakon dva sata igre pobijedila Ukrajinku Alonu Bondarenko sa 6-4, 3-6, 6-3, te će u polufinalu igrati protiv Čehinje Lucije Safarove. Mirjana Lučić nije uspjela izboriti polufinale turnira u Birminghamu, jer je poražena od druge nositeljice Srpkinje Ane Ivanović sa 3-6, 4-6.

SPLIT

Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić će 24. lipnja ove godine skakati na Rivi na petom međunarodnom mitingu Slobodne Dalmacije na kojem će za tu namjenu biti postavljeno skakalište za skok u vis na raskrižju Rive i Marmontove ulice, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare organizatora mitinga."Ove godine smo se odlučili organizirati miting na Rivi jer pravimo priču za naš grad i svijet, a i Blanka na ovakav način želi nastupiti u svojem Splitu i počastiti sugrađane ovakvim događajem", rekao je Ivan Veštić, predsjednik Atletskog splitskog kluba (ASK), organizatora ovog ovog mitinga.Prioćena je i Blankina poruka iz New Yorka, gdje se nalazi uoči strašnjeg nastupa u tom gradu. Ona je rekla kako je usredotočena na sebe te da ne razmišlja o suparnicama ove sezone."Nastojat ću napraviti iskorak u odnosu na dosadašnji dio ovogodišnje sezone, a sva ova gungula ne čini me sretnom jer to nije moj uobičajen ritam", kazala je Blanka.Joško Vlašić je istaknuo kako Blanki nedostaju dva skoka od dva metra kako bi ih bilo 100 u njenoj karijeri. "Jedan dvometarski skok Blanka bi mogla napraviti sutra u New Yorku, a stoti na atletskom mitingu na splitskoj Rivi", kazao je Vlašić.Na konferenciji za novinare je rečeno kako se uz Blanku na mitingu na Rivi očekuju i nastupi Eme Green, Svetlane Školine, Antonete Di Martino i Veneline Veneve.

ZAGREB

Nakon pet dana nadmetanja u vjetrovitom Weymouthu, budućem poprištu OI 2012., Ivan Kljaković Gašpić kao treći ulazi u boj za medalju u klasi Finn, dok su Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 završili su natjecanje na 13. mjestu. Ivan Kljaković Gašpić ulazi u plov za odličja kao treći, s 11 bodova zaostatka za drugoplasiranim Britancem Gillesom Scottom i 12 bodova prednosti ispred četvrtoplasiranog Britanca Eda Wrighta, što znači da će Ivanu teško izmaći postolje regate Svjetskog kupa. Domaća publika s velikim uzbuđenjem pratila je nastup Bena Ainslia, vlasnika četiri olimpijske medalje, od toga tri zlatne, odnosno njegov dvoboj s Gilesom Scottom i Edom Wrightom, koji se pokušavaju izboriti pokraj Bena za prolaz na Olimpijske igre. Međutim, kako zasad to izgleda na regatnom polju Ainslie je nepobjediv i prvi je sa 16 bodova prednosti. Na samo sedam bodova do finala ostali su Šime Fantela i Igor Marenić u muškom 470. Dobro 13. mjesto u konačnici za njih, zaključno sa odličnim sedmim ulazom u cilj u zadnjem plovu danas. Šime i Igor zabilježili su nešto slabiji nastup nego na prošle dvije regate Svjetskog kupa. U 49er-u Pavle Kostov i Petar Cupać završili su natjecanje na 23. mjestu, što je najvažnije u zlatnoj skupini u koju je ušlo samo 13 nacija. Na Svjetskom prvenstvu u Perthu u prosincu dijeli se 15 olimpijskih ulaznica, što znači da bi plasman u zlatnu skupinu bila riješena olimpijska norma za ovaj hrvatski dvojac, jedini u ovoj klasi.

Od tri hrvatske posade klase Zvijezda, kojima se ova regata boduje za nacionalnu olimpijsku izbornu ljestvicu, najbolje su se plasirali Marin Lovrović i Siniša Mikuličić. U ovoj klasi danas je bilo puno obrata, s nestabilnim vjetrom koji je potpuno preokrenuo rezultate prvog plova dana. Naše tri posade u konačnici su zauzele slijedeće pozicije - na 23. mjestu su Marin Lovrović i Siniša Mikuličić, 27. su Mate Arapov i Ante Šitić, a 34. Dan Lovrović i Marin Lovrović st. Tim redom su, dakle, osvojili i bodove za nacionalnu izbornu olimpijsku ljestvicu.

Enia Ninčević i Romana Župan su zauzele 28. mjesto u ženskom 470, dok je Luka Mratović na dasci regatu završio na 41. mjestu.

MONTREAL

Svjetski prvak i vodeći vozač SP-a Nijemac Sebastian Vettel izletio je sa staze i zabio se zid na slobodnom treningu uoči Velike nagrade Kanade u Montrealu, a najbrže vrijeme prvoga treninga ostvario je Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu. Vettel je na treningu izgubio kontrrolu nad bolidom i udario u čuveni "Zid prvaka", mjesto gdje su na samo jednoj utrci 1999. završila čak trojica bivših svjetskih prvaka Michael Schumacher, Damon Hill i Jacques Villeneuve. Vettel nije ozlijeđen, ali je bolid Red Bulla prilično oštećen. Drugo najbrže vrijeme treninga imao je Španjolac Fernando Alonso (Ferrari), a treće njegov momčadski kolega Michael Schumacher. Kvalifikacije za VN Kanade u Montrealu voze se u subotu, a utrka je u nedjelju u 19 sati.

ZAGREB

Vodstvo Barcelone nada se da će uspjeti dovesti talentiranog napadača Boca Juniorsa 19-godišnjeg Sergija Arauja, za kojeg se interesira i Real Madrid. Real je još 2006. prilikom dovođenja Fernanda Gaga sklopio sporazum sa Boca Juniorsima koji mu daje prednost kad su u pitanju transferi igrača iz poznatog argentinskog kluba. No, Barcelona je već dala ponudu za Sergija Arauja, koji je član mlade argentinske reprezentacije, i u katalonskom klubu se nadaju pozitivnom ishodu. Barca želi dovesti još jednog mladog igrača, 17-godišnjeg ekvadorskog veznjaka Joela Valenciju, koji je ponikao u omladinskoj školi Real Zaragoze, i taj je posao blizu zaključenja.

LONDON

Pregled teniskih turnira:

WTA Kopenhagen (220.000 USD), četvrtfinale:

PETRA MARTIĆ (Hrv) - Aljona Bondarenko (Ukr) 6:4, 3:6, 6:3

Lucie Šafarova (Češ/4) - Zhang Shuai (Kina) 4:6, 6:0, 7:6 (5);

ATP Halle (750.000 eura), četvrtfinale:

Philipp Petzschner (Njem) - Miloš Raonic (Kan/8) 6:3, 6:7 (6), 6:3;

Philipp Kohlschreiber (Njem) - Lleyton Hewitt (Avs) 7:6 (4), 6:3;

Tomaš Berdych (Češ/2) - Victor Troicki (Srb/5) 7:6 (3), 6:1;

ATP London/Queens (694.250 eura): osmina finala:

James Ward (VB) - Sam Querrey (USA/13) 3:6, 6:3, 6:4;

četvrtfinale:

Andy Murray (VB/2) - MARIN ČILIĆ (Hrv/8) predaja bez borbe

Andy Roddick (USA/3) - Fernando Verdasco (Špa/7) 6:2, 6:2;

WTA Birmingham (220.000 USD), četvrtfinale:

Ana Ivanović (Srb/2) - Mirjana Lučić (Hrv) 6:3, 6:4;

Peng Shuai (Kina/3) - Marina Erakovic (NZ) 6:4, 4:6, 6:3;

Daniela Hantuchova (Slk/4) - Alison Riske (USA) 6:2, 6:4;

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙