FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 7. lipnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Na današnji dan prije 18 godina u prometnoj nesreći na autocesti pored njemačkog Ingolstadta poginuo je Dražen Petrović, hrvatski košarkaški reprezentativac i jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena.Bio je košarkaši i ljudski uzor, sportski Mozart, no nažalost poginuo je u naponu igračke karijere u svojoj 29. godini. Premda je od tada prošlo 18 godina još uvijek je teško povjerovati kako više nije s nama. "Život leti kapetane"...

Svoju posljednju utakmicu Dražen je odigrao protiv Slovenije u kvalifikacijama za EP u Wroclavu. Bilo je to petog lipnja 1993. godine. Hrvatska reprezentacija iz Poljske se vraćala zrakoplovom, no Dražen je na put krenuo automobilom s djevojkom njemačkom manekenkom Clarom Szalatzy koja je bila za upravljačem. Nažalost, bila je to njegova posljednja vožnja. Odlaskom Dražena otišla je i najljepša epizoda hrvatske košarke koja se do današnjih dana nije oporavila. Dražen je bio jedan od onih koji se rađaju jednom u stotinu godina. Oduševljavao je svojim igrama, ali i odnosom prema sportu. Jednostavan, pomalo samozatajan i skroman za popularnost kakvu je uživao. Živio je za košarku i za sport. Bio je i ostao istinska legenda, nadahnuće generacijama i simbol hrvatskoga sporta.Dražen je dobio svoj Dom košarke i muzej u Zagrebu, a veliko priznanje stiglo je i iz NBA kada je uvršten u 'Kuću slavnih'. Njegov dres s brojem 3 umirovljen je u dvorani Netsa. Hrvatski Olimpijski Odbor je 1995. godine poklonio Olimpijskom muzeju u Lausanni spomenik Draženu Petroviću. Rad kipara Vaska Lipovca postavljen je u parku ispred Olimpijskog muzeja. Nagradu koja nosi njegovo ime HOO je ustanovio 2006. godine, a namijenjena je mladim sportašima, sportašicama, te muškim i ženskim ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj.

LONDON/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivo Karlović poražen je u dvoboju 1. kola travnatog ATP turnira u londonskom Queensu od Južnoafrikanca Kevina Andersona s 6:4, 7:6 (2) nakon sat i pol igre. U dvoboju visokih tenisača i odličnih servera ukupno su bile tek tri "break" lopte, Južnoafrikanac je svoju prvu iskoristio u desetom gemu prvoga seta, dok Karlović nije realizirao svoju jedinu ponuđenu priliku. Anderson je imao 11, a Karlović 18 as-servisa, ali i pet dvostrukih pogrešaka, te samo 38 posto dobijenih poena nakon svog drugoga servisa. Bio je to prvi međusobni dvoboj 207 centimetara visokog Zagrepčanina i samo četiri centimetra nižeg Andersona.

BIRMINGHAM/ZAGREB

Mlada hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović poražena je u dvoboju 1. kola travnatoga WTA turnira u Birminghamu od 42. tenisačice svijeta Japanke Ayumi Morite s 6:3, 3:6, 6:4. Tomljanović (18) je u Birminghamu prošla kvalifikacije, ali je zapela na prvoj prepreci u glavnom turniru.

MELBOURNE

U prijateljskom nogometnom susretu odigranome u Melbourneu reprezentacije Australije i Srbije odigrale su bez zgoditaka, 0:0. Zbog jake kiše dvoboj je odigran pod zatvorenim krovom stadiona Docklands, a obje momčadi su promašili niz prilika. Dvoboj su obilježile i parole podrške srpskih navijača ratnom zločincu Ratku Mladiću.U Yokohami je u zadnjoj utakmici Kirin kupa Japan i Češka odigrali 0:0, te su po prvi puta u povijesti ovog turnira, na kojem je ove godine nastupio i Peru, sve utakmice završile bez pogodaka. Japanci su propustili veliki broj prilika za pobjedu, a junak dvoboja je bio češki vratar Petr Čech.U Jeonjuu su nogometaši Južne Koreje svladali Ganu s 2:1 pogotkom igrača Wolfsburga Koo Ja-Cheola u drugoj minuti sudačke nadoknade. Južna Koreja je povela golom Jia Dong-Wona (12), a izjednačio je Asamoah Gyan (65), koji je u prvom dijelu promašio jedanaesterac. Južna Koreja je prije tri dana istim rezultatom svladala Srbiju.

ZAGREB

Kanađanin Michael Ouzas novi je vratar hokejaša Medveščaka, a u sljedećoj sezoni bit će drugi vratar i zamjena Robertu Kristanu, priopćili su iz zagrebačkoga hokejaškoga kluba. Michael Ouzas (25) je vratar hrvatskih korijena, rođen u gradu Hamiltonu u Kanadi.

"Nakon završetka klupske sezone otišli smo u SAD i Kanadu u potragu za mladim igračima naših, hrvatskih korijena. Trotjedni put isplatio se dovođenjem Michaela Ouzasa. Natjecateljski duh, pobjednički mentalitet i snažna etika rada osobine su koje tražimo te želimo u momčadi za sljedeće sezone", kazao je član uprave KHL Medveščak Markoantonio Belinić. Momčadi KHL Medveščak Zagreb, Michael Ouzas pridružit će se u drugoj polovici srpnja, za kada je zakazano okupljanje momčadi u Zagrebu.

ZAGREB

Novim sponzorskim ugovorom, koji je danas potpisan s Hrvatskim olimpijskim odborom, tvrtka Bauerfeind postaje ekskluzivni dobavljač medicinskih pomagala za hrvatske sportaše na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine te na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine. Bauerfeind je tako postao 20. jubilarni sponzor i to u godini 20. obljetnice HOO-a. Svečano potpisivanje ugovora održano je u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora, a ugovor su potpisali Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora te Karl Schmidt, predsjednik Uprave Bauerfeinda. Osim medicinske opreme kojom će opremati sve hrvatske sportaše koji sudjeluju na međunarodnim natjecanjima, dio sponzorskog ugovora odnosi se i na financijska sredstva.

"Sa zadovoljstvom moram istaknuti da je ovo jubilarni trenutak s obzirom da je ovo 20. sponzor u 20. obljetnici HOO-a. Zadovoljni smo što smo dobili partnera koji se kvalitetom nalazi u samom svjetskom vrhu, a ujedno i potpora na OI u Londonu. Svojim medicinskim pomagalima Bauerfeind će našim olimpijcima osigurati svu skrb potrebnu za postizanje najvećih sportskih dostignuća", rekao je Mateša.

LONDON

Nizozemski nogometni stručnjak Martin Jol (55) novi je menadžer engleskog premierligaša Fulhama.Jol i Fulham potpisali su dvogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka suradnje na još jednu godinu, a na klupi londonskog kluba naslijedit će Marka Hughesa."Sretan sam što se vraćam u Premiership. Fulham je klub sjajne tradicije, odlično posložen s velikom bazom navijača," kazao je Nizozemac.Bit će to drugi Jolov angažman na "Otoku" nakon što je od 2004. do 2007. godine vodio Tottenham. Trenersku karijeru započeo je u ADO Den Haagu, a trenirao je i Rodu, Waalwijk, HSV i Ajax.

SPLIT

Hrvatski nogometni reprezentativac Drago Gabrić, koji je u prometnoj nesreći 23. svibnja ove godine zadobio ozljede opasne po život, danas je napustio splitski Klinički bolnički centar (KBC) i vozilom Hitne pomoći odvezen na oporavak u Krapinske toplice.Gabrić je u Krapinu otputovao oko sedam sati, a s njim su majka Milena i sestra blizanka Paškvalina. Gabrić je prometnu nesreću doživio na autocesti nedaleko mjesta Bisko izgubivši kontrolu nad svojim BMW X6. Probio je ogradu te sletio u provaliju. Zadobio je teške i po život opasne ozljede - prijelom nosa, udarac u lijevo oko, te u zatiljak što je uzrokovalo pojavljivanje hematoma zbog čega su ga liječnici držali u induciranoj komi. Dva dana kasnije liječnici su počli buditi mladog nogometaša, a 27. svibnja je počeo dolaziti k svijesti.

Prema mišljenju liječnika Hajduka i reprezentacije Jurice Rakića trebat će nekoliko mjeseci kako bi se mladi nogometaš oporavio.

NYON

Europski nogometni savez (UEFA) pokrenula je i službenu istragu koja bi mogla završiti kaznom za Rumunjski nogometni savez, a sve zbog ispada navijača koji su na izlučno utakmici EURA Rumunjska - BiH u Bukureštu isticali transparente podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću. Tijekom dvoboja odigranog u petak Rumunji su pjevali pjesme podrške Mladiću, a na stadionu je istaknut veliki napis "Sloboda za Mladića", koji je uklonjen tek na inizistiranje vodstva selekcije BiH.Saslušanje dužnosnika Rumunjskog nogometnog saveza bit će 16. lipnja.

ZAGREB

Pregled teniskih turnira:

ATP QUEENS LONDON (694,250 eura), 1.kolo:

Kevin Anderson (JA/15) - Ivo Karlović (HRV) 6:4, 7:6(2)

Xavier Malisse (Bel) - Matthias Bachinger (Njem) 6:4, 6:4;

Juan Del Potro (Arg/12) - Denis Istomin (Uzb) 6:4, 6:2;

Michael Russell (USA) - Denis Gremelmayr (Njem) 6:3, 7:5;

Matthew Ebden (Aus) - Somdev Devvarman (Ind) 7:5, 6:3;

Janko Tipsarević (Srb/14) - Bla Kavčič (Slo) 6:4, 6:4;

Adrian Mannarino (Fra) - Ernests Gulbis (Lat) 6:3, 6:3;;

Radek Štepanek (Češ) - Go Soeda (Jap) 6:1, 6:3;

David Nalbandian (Arg/9) - Ilja Marčenko (Ukr) 6:3, 6:4;

2.kolo

Sam Querrey (USA/13) - Rainer Schüttler (Njem) 7:6 (6), 5:7, 6:3;

Andy Roddick (USA/3) - Feliciano Lopez (Špa) 7:6 (2),6:7 (5),6:4;

ATP HALLE (750.000 eura), 1.kolo:

Philipp Petzschner (Njem) - Dominik Meffert (Njem) 6:2, 7:6 (5);

Viktor Troicki (Srb/5) - Mischa Zverev (Njem) 6:2, 6:3;

Daniel Gimeno (Špa) - Andrey Golubev (Kaz) 1:6, 7:6 (5), 6:2;

Milos Raonic (Kan/8) - Pablo Andujar (Špa) 6:3, 6:1;

Florian Mayer (Njem/6) - Dustin Brown (Njem) 7:6 (6), 2:6, 6:3;

Andreas Seppi (Ita) - Tommy Haas (Njem) 6:2, 6:7 (6), 6:3;

WTA BIRMINGHAM, (220.000 USD), 1.kolo:

Misaki Doi (Jap) - Edina Gallovits-Hall (Rum) 6:4,6:2;

Naomi Broady (VB) - Caroline Garcia (Fra) 6:2, 6:7 (5), 6:4;

Jaroslava Švedova (Kaz/11) - Zheng Jie (Kina) 6:2, 7:5;

Casey Dellacqua (Aus) - Sandra Zahlavova (Češ) 7:5, 7:6 (5);

Andrea Hlavačkova (Češ) - Jill Craybas (USA) 6:3, 6:1;

Ajumi Morita (Jap/9) - Ajla Tomljanović (Hrv) 6:3, 3:6, 6:4;

Misaki Doi (Jap) - Edina Gallovits-Hall (Rum) 6:4,6:2;

2.kolo:

Magdalena Ribarikova (Slk/14) - Coco Vandeweghe (USA) 6:2, 6:1;

WTA KOPENHAGEN (220.000 USD), 1.kolo:

Barbora Zahlavova Strycova (Slk/5) - Sofia Arvidsson (Šve) 6:2,6:1;

Johanna Larsson (Šve) - Vesna Dolonc (Rus) 6:3, 6:3;

Mona Barthel (Njem) - Alexa Glatch (USA) 6:2,7:5.

Michaella Krajicek (Niz) - Melanie Oudin (USA) 6:1, 7:5;

Lucie Safarova (Češ/4) - Johanna Konta (Aus) 4:6, 7:5, 6:3;

Simona Halep (Rum) - Anastasija Sevastova (Lat/6) 6:7 (5), 7:6 (4),6:0;

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙