FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: indeksi pod pritiskom zbog odgođenog IPO-a

Autor: scvi
NEW YORK, 10. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oslabili nakon što je zaustavljena velika inicijalna ponuda dionica (IPO), a analitičari smatraju da bi trgovanje na Wall Streetu moglo biti vrlo volatilno.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je u minusu 33 boda, a tehnološki Nasdaq 4,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks oslabio je 2,8 bodova i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Ally Financial, kreditor specijaliziran za hipotekarne i automobilske zajmove u većinskom vlasništvu američke države, danas je odgodio 6 milijardi dolara vrijednu inicijalnu ponudu dionica.

Investitore su razočarali i najnoviji podaci iz Kine o usporavanju rasta izvoza u svibnju. To je povećalo neizvjesnost u vezi globalnih gospodarskih izgleda, pogotovo nakon nedavnih lošijih od očekivanja američkih pokazatelja.

„To ukazuje da je usporila svjetska potražnja za kineskim proizvodima, a to ujedno pothranjuje strah investitora da i američko gospodarstvo usporava“, kaže Jack de Gan iz Harbor Advisory Corp.

Još jedna negativna vijest za američko tržište dionica pristigla je s deviznih tržišta. Tečaj eura pao je prema dolaru na 1,4469 dolara, jer su zabrinutosti oko grčke dužničke krize zasjenile najavu vjerojatnog podizanja kamatnih stopa u eurozoni idućega mjeseca.

U posljednje vrijeme, naime, velika je korelacija između cijena dionica i tečaja dolara.

Na europskim burzama indeksi balansiraju danas između pozitivnog i negativnog područja. Londonski Ftse indeks u minusu je 0,08 posto, na 5.851 bodu, pariški CAC 0,6 posto na 3.856 bodova, dok je frankfurtski DAC ojačao 0,16 posto, na 7.170 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙