FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić: završetak pregovora povijesno je postignuće Hrvatske

Autor: trub
ZAGREB, 10. lipnja 2011.(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić čestitao je Saboru, Vladi i Predsjedniku Republike te svima ostalima koji su doprinijeli današnjoj odluci Europske komisije da Vijeću EU-a predloži završtak hrvatskih pregovora te 1. srpnja 2013. kao datum ulaska Hrvatske u EU, označivši tu odluku povijesnim postignućem Hrvatske.

"Čestitam Saboru, Vladi, Predsjedniku Republike Hrvatske i svima onima koji su cijelo ovo vrijeme davali puni doprinos ovom velikom, povijesnom rezultatu i postignuću Hrvatske", poručio je Bebić u sabornici popraćen pljeskom zastupnika.

Zastupnike je izvijestio kako je predsjednik Europske komisije (EK) Jose Manuel Barroso, u pisanoj izjavi pred početak konferencije za novinare povjerenika EK za proširenje Štefana Fuelea, iznio prijedlog Vijeću EU-a za zatvaranje preostala četiri poglavlja u hrvatskim pregovorima, što otvara put da Hrvatska 1. srpnja 2013. pristupi Uniji kao 28. članica.

Bebić je izrazio uvjerenje da će Vijeće EU-a prihvatiti Barrosov prijedlog, kao i "ciljani datum" hrvatskog ulaska u EU. "Mi mislimo da će to sve biti u radu, onako kako je to Barroso predvidio u izjavi", rekao je predsjednik Hrvatskog sabora.

"Posebne čestitke vama i cijeloj javnosti", poručio je Bebić te zakjučio ovotjedno zasjedanje Sabora.

(Hina) xtr yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙