FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 18. svibnja

Autor: ikut
ZAGREB, 18. svibnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 18. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor 23. sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena Obiteljskog zakona, još jednim iz paketa zakona koji se usklađuju sa Zakonom o općem upravnom postupku. Zakon o općem upravnom postupku (ZUP), koji je usklađen s pravnom stečevinom EU, propisuje rok od 15 dana za žalbu na prvostupanjsku odluku o posvojenju. Važeći Obiteljski zakon predviđa žalbeni rok od osam dana od dana primitka odluke, te ga je potrebno uskladiti sa ZUP-om. Donošenje izmjena Obiteljskog zakona obveza je Hrvatske preuzeta pregovaračkim stajalištem za poglavlje 23 "Pravosuđe i temeljna prava".Riječ je o još jednom iz paketa od 60-ak zakona čije je postupovne odredbe nužno uskladiti sa Zakonom o općem upravnom postupku.Iz tog paketa pred zastupnicima bi se trebao naći i prijedlog izmjena Zakona o doplatku na djecu (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastat će se sa šefom Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paulom Vandorenom (u 10 sati, dvorana Ante Starčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Bebić i Vandoren svečano će postaviti informativni stalak za promidžbene materijale o Europskoj uniji koji su tiskani u okviru projekta "Osmišljavanje i primjena kampanje za podizanje svijesti o EU" (u 10.30 sati ispred Sabornice).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će Brodarski institut (10 sati, Freudova 13).

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor održat će radni sastanak o završetku pregovora u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (11.15 sati).

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor položit će lovorov vijenac ispred poprsja Ruđera Boškovića, u povodu 300. obljetnice njegovog rođenja, s veleposlanicima zemalja u kojima je živio i radio (oko 12 sati, Trg J.J. Strossmayera).

ZADAR - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić bit će nazočan na otvaranju 7. svjetskog foruma Globalnih parlamentaraca za HABITAT, čiji je sabor pokrovitelj (20 sati, crkva Sv. Donata).

ZAGREB - Udruga Hrvatski izvoznici održat će svoju 6. konvenciju, a konvencija će se održati pod nazivom "Naš izlazak iz krize". Konvencija se održava pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade. U sklopu konvencije održat će se i četvrta dodjela nagrada "Zlatni ključ" najboljim izvoznicima u 2010. godini (9,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika "Croma" predstavit će na 1. kongresu hrvatskih menadžera i poduzetnika Masterplan razvoja hrvatskog gospodarstva s fokusom na reindustrijalizaciju. Masterplan ima deset glavnih područja promjena, a to su koordinirana promjena monetarne i fiskalne politike, promjena načina upravljanja državnim poduzećima, optimiziranje razvoja proizvodnje i industrije u skladu sa statusom priključenja EU, rješavanje nelikvidnosti, smanjenje parafiskalnih nameta, teritorijalni preustroj s ciljem efikasnije i jeftinije uprave, efikasnija energetska politika, efikasnije zakonodavstvo i pravosuđe, uključivanje znanosti i obrazovanja u razvoj proizvodnje te promjene u ostalim područjima. U Cromi procjenjuju da bi se primjenom mjera iz masterplana u srednjoročnom razdoblju mogao ostvariti gospodarski rast od 6 do 10 posto. Pokrovitelj 1. kongresa hrvatskih menadžera i poduzetnika je predsjednik Republike Ivo Josipović (10 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100).

ŠIBENIK - Gradsko vijeće Šibenika glasovat će o imenovanju Marka Torjanca za ravnatelja šibenskog kazališta (9,30 sati, gradska vijećnica).

DUBROVNIK - Treća finala utakmica prvenstva Hrvatske za vaterpoliste u Dubrovniku između Juga i Primorja (18 sati).

ZAGREB - Prva utakmica polufinala doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske Cedevita - Cibona (20.15 sati, dvorana u Sutinskim Vrelima).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina)x ik

An unhandled error has occurred. Reload 🗙