FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 9. lipnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Svega nekoliko dana nakon što je sa Zagreb Croatia osiguranjem osvojio naslova prvaka Hrvatske, košarkaški reprezentativac Luka Žorić (26) preselio je u redove španjolskog prvoligaša Unicaje iz Malage. Žorić je transfer u Španjolsku dogovorio još u ožujku, a za novi klub je potpisao ugovor na tri godine. "Žorić može igrati na poziciji četiri i pet. Ima kvalitetan skok i šut i vjerujem kako smo načinili dobar posao," poručio je trener Chus Mateo koji je prošlog tjedna boravio u Zagrebu. Centar hrvatske reprezentacije dolazi u Malagu kao najbolji igrač NLB lige i hrvatskog prvenstva, a u svom prvom medijskom istupu u Španjolskoj naglasio je kako se nada da neće razočarati, ali i dodao kako se ne boji ničega. "Stigao sam u jedan od najboljih španjolskih klubova i trebat će mi vremena da se priviknem na grad i momčad, no siguran sam da mogu igrati na visokom nivou," kazao je 210 centimetara visoki Žorić.

SARAJEVO - Nakon duge i teške bolesti u Sarajevu je danas umro proslavljeni nogometaš Željezničara i nakadašnji reprezentativac bivše države Josip Katalinski - Škija. Katalinski je rođen 2. svibnja 1948, u Sarajevu, a nogomet je počeo trenirati i igrati u lokalnom klubu Igman sa Ilidže. Kao veliki talenat 1964. godine prelazi u mlađe kategorije Željezničara za čiji je prvi tim odigrao više od 250 utakmica i postigao 48 golova. Bio je član legendarne momčadi Željezničara koja je postala prvak Jugoslavije 1972. godine, a 1974. proglašen je nogometašem godine u tadašnjoj državi. Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 43 utakmice i postigao 10 golova. Tri sezone je igrao za francusku Nicu i u 103 utakmice i postigao 28 golova, a igračku je karijeru zbog problema s ozljedama završio 1978. godine s tek napunjenih 30 godina.

ZAGREB - Arbitražno vijeće Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) odbilo je žalbu Pomorca za izdavanje prvoligaške licence, pa time Lokomotiva ostaje u prvoligaškom društvu. Zahtjev je odbijen jer klub iz Kostrene ne ispunjava kriterije vezane za infrastrukturu, točnije nije u cijelosti ispunio sve zahtjeve. Protiv ove odluke nema žalbe. Tako su iz Prve HNL ispali Hrvatski dragovoljac i Istra 1961, a ušli su Lučko i Gorica. Osim njih u prvom razredu hrvatskog nogometa iduće sezone igrat će i Dinamo, Hajduk, Split, Cibalia, Inter, Karlovac, Slaven, Osijek, Rijeka, Zadar, Varaždin, Zagreb, Šibenik i Lokomotiva. Prema odlukama Skupštine HNS-a na kraju iduće sezone iz lige ispada pet klubova, a Prvu HNL će se plasirati pobjednik Druge HNL pa će se u prvenstvu 2012/2013. igrati Liga 12, a potom od prvenstva 2013/2014. Liga 10. Krajem idućeg tjedna održati će se konstituiranje Udruge Prve HNL u novom sazivu i ždrijebom izvršiti raspored odigravanja utakmica novog prvenstva koje počinje 23. srpnja

HALLE - Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u njemačkom Halleu. U dvoboju drugog kola Dodig je izgubio od Francuza Gaela Monfilsa 2:6, 3:6. Bio je to njihov prvi međusobni susreti, a Monfiles je pobjedu izborio vrlo lako za svega 50 minuta osiguravši plasman u četvrtfinale.

BIRMINGHAM - Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Mirjana Lučić u četvrtak je u osmini finala WTA turnira u Birminghamu nakon sat i 20 minuta igre svladala Čehinju Andreu Hlavackovu sa 6:2, 7:6 (7-4). U četvrtfinalu turnira u Birminghamu Mirjana Lučić igrat će protiv pobjednice susreta između Kanađanke Rebecce Marino, 45. na WTA rang listi, i srpske tenisačice Ane Ivanović, 19. tenisačice svijeta.

RIM - Branič talijanskog nogometnog prvoligaša Napolia Argentinac Hugo Campagnaro (30) čudom je prošao bez težih ozljeda u stravičnoj prometnoj nesreći u kojoj su poginule tri osobe. Nesreća se dogodila u četvrtak oko sedam sati ujutro na cesti između Coronel Biagorrije i Espinilla, u središnjoj argentinskoj regiji Cordobi. Campagnaro je upravljao terencem Toyota Hilux te se sudario s Volkswagen Polom koji se kretao iz suprotnog smjera. U direktnom sudaru branič Napolia je pretrpio potres mozga i ima lakše ozljede, međutim poginuo je njegov najbolji prijatelj Alvaro Castelli, a smrtno su stradale i obje osobe iz Pola policajka i zatvorski čuvar. Policija za sada nije otkrila urok nesreće, no pretpostavlja se da bi to mogla biti mokra cesta i magla. Campagnaro je član Napolia od 2009. godine, a prije toga igrao je i za Sampdoriju, Piacenzu i Deportivo Morón.

CATANIA - Bivši napadač talijanskog nogometnog prvoligaša Rome Vincenzo Montella (36) postao je novi trener Catanije. Montella je za klub sa Sicilije potpisao ugovor na tri godine, a na klupi će zamijeniti Argentinca Diega Simonea. Bit će to njegov drugi trenerski posao nakon što je posljednjih šest mjeseci vodio Romu. L'Aeroplanino je na klupu Rome stigao iz omladinske škole rimskog kluba i to kao privremena zamjena za Claudia Ranierija nakon što je ovaj dobio otkaz. Kada je postalo jasno da mu čelnici kluba neće ponuditi nastavak suradnje prihvatio je ponudu predsjednika Catanije Antonina Pulvirentija. U idućoj sezoni Romu će voditi Španjolac Luis Enrique.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙