FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 19. svibnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

DUBLIN - U sinoćnjem finalnom susretu nogometne Europske lige Porto je u Dublinu pobijedio Bragu 1:0 i po drugi put u povijesti slavio u ovom natjecanju. Prvi put to mu je uspjelo 2003. Pogodak odluke postigao je Kolumbijac Falcao u 44. minuti. Bio je to njegov 18. gol ove sezone čime je "El Tigre", kako glasi nadimak ovog kolumbijskog napadača, postavio novi rekord po broju golova u jednoj europskoj sezoni. Do ove sezone rekordan broj golova držao je bivši njemački reprezentativac Jurgen Klinsmann koji je u sezoni 1995/96. za Bayern u Kupu Uefa zabio 15 golova.

DUBLIN - Trener Porta Andre Villas-Boas postao je najmlađi osvajač nekog od europskih kupova. Villas-Boas je do naslova pobjednika Europske lige stigao sa 32 godine i 213 dana. Dosadašnji rekord držao je Gianluca Vialli koji je imao 33 godine i 308 dana kada je vodio Chelsea do naslova pobjednika Kupa pobjednika kupova u sezoni 1997/98. Londonski sastav je u finalu pobijedio Stuttgart.

ZAGREB - U prvom susretu polufinala doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske Cedevita je u dvorani Sutinska Vrela pobijedila Cibonu 75:72 (16:18, 23:23, 19:12, 17:19) i u seriji na dvije pobjede povela 1:0. Druga utakmica na rasporedu je u nedjelju u KC Dražen Petrović. Cedevitu je do pobjede predvodio Dontaye Draper s 20 koševa, dok su najefikasniji igrači u Ciboni bili Zubčić i Bogdanović sa po 17 koševa. U drugom polufinalnom paru sastaju se Zagreb Croatia osiguranje i Zadar. Nakon prve utakmice vodi Zagreb CO koji je u utorak na gostovanju u Zadru slavio 98:79. Druga utakmica je u subotu u dvorani Trnsko.

CHICAGO - U drugoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige košarkaši Miami Heata su u gostima svladali Chicago Bullse 85-75, i sada je omjer u pobjedama poravnat na 1-1, a igra se na četiri pobjede. Chicago je otvorio zadnju četvrtinu sa 8-2 i time poravnao rezultat na 73-73. No, nakon toga je uslijedila simultanka LeBrona Jamesa, koji zabio 9 od posljednjih 12 poena Miamija. Krilo Chicaga Luol Deng, koji je na prvoj utakmici odlično čuvao LeBrona, sada je samo nemoćno gledao najveću zvijezdu lige kako "trpa koševe". "Premda sam prehlađen dao sam zadnji atom snage, sve za pobjedu moje ekipe. To bih uvijek napravio, jer ovo je konferencijsko finale i nitko te ne pita za zdravlje", izjavio je LeBron James, koji je utakmicu završio sa 29 koševa i 10 skokova. Dwyane Wade ubilježio je 24 poena i 9 skokova, a Chris Bosh 10 poena. Kod Chicaga po običaju najbolji je bio Derrick Rose sa 21 košem i 8 asistencija, Luol Deng je dodao 13 poena, a centar Joakim Noah upisao je 9 koševa i 8 skokova. Košarkaši sada sele u Miami, gdje su na rasporedu treća i četvrta utakmica, u nedjelju i utorak.

VANCOUVER - U drugoj utakmici finala Zapadne konferencije hokejaške NHL lige Vancouver Canucksi su na domaćem terenu svladali San Jose Sharkse 7:3, pa sada Vancouver vodi sa 2:0 u pobjedama u seriji koja se igra na četiri pobjede. Prva trećina je završila 2-2, a u drugoj je pao samo jedan gol, za vodstvo Vancouvera 3-2. No, u posljednjoj trećini u razdoblju između 48. i 57. minute Vancouver je četiri puta zatresao mrežu i na kraju je uvjerljivo slavio sa 7:3. Ključni za pobjedu Vancouvera bili su švedski blizanci Daniel i Henrik Sedin. Daniel Sedin je zabio 2 gola, a Henrik Sedin je upisao 3 asistencije.

BUENOS AIRES - Favoriti ovosezonskog izdanja južnoameričkog Libertadores kupa nogometaši argentinskog Velez Sarsfielda plasirali su se u polufinale, a pridružio im se brazilski Santos. U četvrtfinalnim dvobojima Velez Sarsfield je izbacio paragvajski Libertad, a Santos je bio bolji od kolumbijskog Once Caldasa. Velez je na uzvrat u gostima kod Libertada došao sa prednošću 3-0 iz prve utakmice, a svoju nadmoć potvrdio je i u uzvratu pobijedivši 4-2, a dvostruki strijelac bio je odlični 24-godišnji veznjak Maxi Moralez. Santos je kod kuće odigrao 1-1 protiv Once Caldasa, no i to mu je bilo dovoljno jer je u prvoj utakmici slavio sa 1-0. Santos je poveo u 12. minuti golom 19-godišnje zvijezde Neymara, a strijelac za Once Caldas bio je Wason Renteria (30). Treba reći i da je Neymar promašio 11-erac u 85. minuti. U petak ujutro po hrvatskom vremenu u preostale dvije uzvratne utakmice četvrtfinala sastaju se Universidad Catolica - Penarol (prva utakmica Penarol - Universidad Católica 2-0), te Cerro Porteno - Jaguares Chiapas (Jaguares Chiapas - Cerro Porteno 1-1).

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙