FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 19. svibnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

LONDON - Engleski nogometni savez (FA) bit će suzdržan prilikom skorašnjeg glasovanja za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (Fifa) i neće dati svoj glas niti sadašnjem predsjedniku Seppu Blatteru niti njegovom protukandidatu Mohamedu Bin Hammamu. "Izvršni odbor FA-a je donio odluku da ne učestvuje u glasovanju za predsjednika. Postoje određene prepreke zbog kojih FA ne može dati svoj glas niti za jednog kandidata," poručili su iz Londona. Englezi su se posljednjih mjeseci obrušili na pojedine dužnosnike Fife optuživši ih za korupciju prilikom odlučivanja o domaćinima svjetskih prvenstava 2018. i 2022. Bivši predsjednik FA-a lord David Triesman je optužio četiri visoka Fifina dužnosnika Jacka Warnera iz Trinidada i Tobaga, Paragvajca Nicolasa Leoza, Brazilca Ricarda Teixeiru i Tajlanđanina Worawija Makudija za uzimanje mita. Pod povećalom javnosti su i dopredsjednik FIFA-e Kamerunac Issa Hayatou i Jacques Anouma iz Obale Bjelokosti. Svjetska prvenstva dobili su Katar i Rusija, a Englezi su ispali najveći gubitnici.

MADRID - Nakon 18 godina bavljenja profesionalnim nogometom povremeni španjolski reprezentativac Ivan De la Pena (35) zaključio je igračku karijeru. De La Pena je ove sezone imao velikih problema s ozljedama i za Espanyol je odigrao samo jednu službenu utakmicu i to pola sata u susretu drugog kola protiv Villarrela. "Nažalost, moje tijelo je poslalo jasnu poruku. Vrijeme je za oproštaj. Subotnja utakmica protiv Seville bit će moj zadnji nastup u karijeri," kazao je De la Pena na rubu suza. De la Pena je karijeru započeo u Barceloni u čijim redovima se zadržao pet sezona. Potom je četiri godine bio član Lazia, no po jednu sezonu je bio na posudbi u Marseilleu i Barceloni. Od 2002. je član Espanyola. Tijekom karijere je s Barcelonom osvojio španjolsko prvenstvo, kup i superkup, te Kup pobjednika kupova (1997), u Laziju je također slavio u Kupu pobjednika kupova (1999), te osvojio talijanski Superkup, dok je u dresu Espanyola osvojio Kup Kralja. Za reprezentaciju je odigrao pet utakmica.

MADRID - Španjolski nogometni velikan Real Madrid nastavlja dovoditi igrače iz Bundeslige. Nakon Mesuta Özila, Samia Khedire i Nuria Sahina novi član "Kraljevskog kluba" postao je veznjak munchenskog Bayerna Hamit Altintop. Altintop je stigao na Santiago Bernabeu kao slobodan igrač nakon što je posljednje četiri sezone bio član Bayerna. Prije toga igrao je za Schalke. Ozil i Khedira su stigli u Real prošle sezone, a Sahin početkom svibnja. Ozil je stigao iz Werdera, Khedira je bio član Stuttgarta, a Sahin Borussije Dortmund.

RAVENNA - Britanski sprinter Mark Cavendish pobjednik je 12. etape biciklističke utrke Giro d'Italia, zadnje prije nego što Giro preseli u Dolomite. Cavendish je tako u 48 sati stigao do druge etpine pobjede na jednoj od najprestižnijih utrka na svijetu. Današnju 184 kilometara dugačku ravničarsku dionicu od Castelfidarda do Ravenne prošao je za četiri sata 17 minuta i 25 sekundi. Drugo mjesto osvojio je Talijan Davide Appollonio, dok je treći bio njegov sunarodnjak Alessandro Petacchi. Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević, član momčadi Acqua & Sapone zauzeo je 84. mjesto, dok je Robert Kišerlovski (Pro Team Astana) bio tri mjesta slabije plasiran. U ukupnom poretku i dalje vodi Španjolac Alberto Contador ispred Bjelorusa Kanstantsina Sivcova (+59) i Talijana Vincenza Nibalia (+1:21). Miholjević se nalazi na 37. mjestu sa 17:24 minute zaostatka, dok je Kišerlovski na 39. mjestu sa 18:25 minuta zaostatka.

ZAGREB - Vezni igrač hrvatskog nogometnog prvaka Dinama Brazilac Jorge Sammir Cruz Campos ponovo je prekršio klupsku disciplinu i očekuje ga novčana kazna. Vodstvo Dinama nije željelo otkriti što je Sammir ovoga puta zgriješio, no nagađa se kako je još jednom 'zaružio'. "Sammir je počinio prekršaj klupske discipline, nakon čega je prijavljen Upravi GNK Dinamo. Sammiru će Uprava Dinama u skladu s klupskim pravilnikom odrediti odgovarajuću novčanu sankciju, a Dinamov Brazilac nastavlja raditi i trenirati po već isplaniranom ritmu zajedno s ostatkom momčadi Dinama," stoji u priopćenju iz Maksimirske 128. Ovo je Sammiru već četvrti disciplinski prekršaj ove sezone. Prvo se provodio po Crikvenici, zatim je tulumario na Jarunu, a potom je u veljači ove godine nakon 'policijskog sata' ulovljen u društvu igrača Zagreba Jefthona.

BARCELONA - Španjolski vozač Formule 1 Fernando Alonso produžio je ugovor sa Ferrarijem do kraja 2016. godine, objavila je u četvrtak talijanska ekipa. "Odmah po dolasku u Ferrari osjećao sam se dobro, a sada mi je to druga obitelj. Imam veliko povjerenje u ekipu i zbog toga sam sretan što smo produžili ugovor", izjavio je Alonso, koji je u Ferrari stigao prošle godine iz Renaulta, sa kojim je bio svjetski prvak 2005. i 2006.

ZAGREB - Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić zaustavljena je u četvrtfinalu WTA turnira u Strasbourgu, izgubivši od sedme nositeljice Španjolke Anabel Medine Garrigues sa 4-6, 4-6. U meču koji je trajao sat i 25 minuta Lučić je tri puta imala "break", ali to nije bilo dovoljno jer je pet puta izgubila svoj servis. Najviše ju je koštala igra na drugi servis, na koji je osvojila samo 40 posto poena.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙