FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 18. svibnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

DUBROVNIK - U trećoj finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske vaterpolisti dubrovačkog Juga CO pobijedili su na plivalištu Gruž riječko Primorje Erste banku 11:8 (3:4, 4:1, 1:1, 3:2) i u seriji na tri pobjede poveli sa 2:1. Vaterpolisti Juga u subotu će imati prvu prigodu doći do treće pobjede kojom bi obranili naslova prvaka Hrvatske. Ukoliko Dubrovčani i ne pobijede u toj utakmici, odlučujući peti susret opet će se igrati u Gružu, u nedelju 29. svibnja.

PARIZ - Hrvatski tenisač Franko Škugor nije se plasirao u treće kolo kvalifikacija Roland Garrosa, drugog Grand Slama sezone. Škugor je u dvoboju drugog kola zbog ozljede predao Srbinu Nikoli Ćiriću i to u drugom setu pri vodstvu 3:2 za Ćirića. Škugor je dobio prvi set 6:3. U kvalifikacijama pariškog turnir ostao je još jedan hrvatski tenisač, Antonio Veić kojeg u četvrtak očekuje susret protiv Argentinca Facunda Bagnisa.

MILANO - Nakon što je posljednjih deset godina nosio dres talijanskog nogometnog velikana Milana, Andrea Pirlo (31) na koncu sezone napušta San Siro. "Poslije deset nezaboravnih godina došlo je vrijeme za rastanak. Spreman sam za nove izazove," poručio je Pirlo koji je propustio veći dio ove sezone zbog ozljede koljena. Kao njegova nova destinacija spominje se Juventus, a prema pisanju talijanskog tisak vodstvo torinske "Stare dame" ponudilo je Milanu 13 milijuna eura odštete. "Još uvijek nisam donio odluku o nastavku karijere," dodao je Pirlo.

Reprezentativac Italije stigao je u Milan iz redova gradskog suparnika Intera 2001. godine, a u oproštajnoj sezoni osvojio je s "Rossonerima" naslov prvaka. Pirlo je u dresu Milana odigrao ukupno 377 utakmica i postigao 44 gola.

RIM - Francuz John Gadret pobjednik je 11. etape biciklističke utrke Giro d'Italia koja se danas u dužini od 142 kilometara vozila od Tortoreto Lida do Castelfidarda. Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević (Acqua & Sapone) zauzeo je 68. mjesto, dok je Robert Kišerlovski (Pro Team Astana) bio tek 153. U ukupnom poretku vodstvo je zadržao Španjolac Alberto Contador ispred Bjelorusa Kanstantsina Siutsoua (+59) i Talijana Vincenza Nibalia (+1:21). Miholjević je 37. sa 17:24 minute zaostatka, dok je Kišerlovski dva mjesta slabije plasiran sa 18:25 minuta zaostatka.

BUENOS AIRES - Argentinski tenisač Juan Martin del Potro objavio je danas da će ipak igrati na grand slam turniru u Roland Garrosu, koji počinje sljedećeg tjedna. Zbog ozljede kuka koju je nedavno zaradio tijekom turnira u Madridu sumnjalo se da se Del Potro neće oporaviti do početka Roland Garrosa. No, terapija je urodila plodom i Del Potro će nastupiti na turniru na kojem je prije dvije godine igrao u polufinalu. Del Potro je 2009. osvojio US Open, a nakon toga imao je dosta nesreća sa ozljedama, pa je u siječnju 2010. morao otići na dugotrajni oporavak zbog ozljede zgloba ruke.

BERLIN - Legendarni rukometni trener Heiner Brand (58) više neće biti izbornik njemačke reprezentacije, koju je vodio 14 godina. Brandu ugovor ističe 30. lipnja ove godine i nema ga namjeru obnoviti. Time su se ispunile njegove najave da odlazi s kormila njemačke reprezentacije, koje je dao nakon siječanjskog SP u Švedskoj, kada je Njemačka zauzela skromno 11. mjesto. Zasad još nije poznato tko će ga naslijediti na izborničkoj klupi. Brand je s njemačkim rukometašima osvojio naslov europskih (2004) i svjetskih prvaka (2007), a godine 2003. je bio svjetski viceprvak.

STRASBOURG - Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Strasbourgu, pobijedivši u 2. kolu Jelenu Dokić iz Australije sa 6-2, 6-2. U meču koji je trajao sat vremena Lučić je odlično vraćala servise i lako je dolazila do prilika za "break", te je šest puta oduzela servis protivnici. Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom 2008. godine u Firenzi slavila je Dokić. U četvrtfinalu će Mirjana Lučić igrati protiv pobjednice dvoboja između Španjolke Anabel Medine Garrigues i Srbijanke Bojane Jovanovski.

BRUXELLES - Napadač belgijskoga Standarda Mehdi Carcela još uvijek je u bolnici nakon što mu je divljačkim startom nogom branič Racing Genka Chrys Mavinga nanio višestruke prijelome kostiju lica. Genk i Standard su u utorak igrali odlučnu utakmicu za naslov prvaka Belgije, a u 28. minuti Francuz Mavinga je punom nogom pogodio Marokanca u glavu. Carcela je bez svijesti ostao ležati na tlu, a panika je zavladala igračima obje momčadi. U bolnici u Liegeu liječnici su napravili već nekoliko operacija na nogometaševu licu, a njegovo stanje je stabilno. Mavinga je za svoj krvnički start dobio samo žuti karton, a kako je utakmica završila 1:1 Genk je po treći puta u povijesti postao prvak Belgije.

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je bez napadača Srđana Lakića, koji zbog ozljede prepona neće moći konkurirati za kvalifikacijsku utakmicu EURA 2012 3. lipnja s Gruzijom u Splitu. Četvrti strijelac Bundeslige se ozlijedio na utakmici Kaiserslautern - Werder, a Dubrovčanin je o svemu obavjestio izbornika Slavena Bilića kao i liječničku službu reprezentacije na čelu s profesorom Borisom Nemecom koji je kontaktirao i njegove klupske liječnike. "Lakić je pred kraj utakmice osjetio bol u preponi, nastavio je igrati i kasnije je prilikom jednog šprinta bol postala puno jača. U ponedjeljak je u klinici u Kaiserslauternu napravljen pregled ultrazvukom, na sreću, nisu uočena značajnija oštećenja, no, bolnost u predjelu prepona je još uvijek prisutna i trebat će minimalno nekoliko tjedana terapije da se ozlijeđeno područje dovede u optimalno stanje. Obzirom da je utakmica praktički za dva tjedna, nema nikakvih izgleda da bi on u predstojećem razdoblju, dakle od početka priprema 26. svibnja mogao normalno trenirati i biti spreman za susret s Gruzijom", kazao je Nemec. Hrvatska će tako iznimno važnu utakmicu s Gruzijom igrati bez Lakića, ali i suspendiranog Nike Kranjčara te ozlijeđenih Ivice Olića, Ivana Rakitića i Ivana Strinića. Popis kandidata Bilić će objaviti u petak, 20. svibnja, u 10 sati, u zagrebačkom Sheratonu.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙