FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 10. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

SARAJEVO

Trener Dinama Vahid Halilhodžić bi ukoliko i definitivno napusti taj klub novi angažman mogao dobiti u turskom Galatasarayu, tvrdi bosanskohercegovački nogometni menadžer Nermin Čengić.U izjavi koju u utorak prenosi sarajevski "Dnevni avaz" Čengić koji je zastupao Halilhodžića 2005. kada je on preuzeo vođenje turske momčadi Trabzonspor, sada tvrdi da Galatasaray pokušava dovesti za trenera Fatiha Terima, no Halilhodžić također ostaje na popisu želja."Nedavno sam razgovarao sa jednim od čelnika turskog trofejnog kluba koji mi je rekao da su, ukoliko Terim ne pristane, jako zainteresirani za Halilhodžića", tvrdi Čengić.Interes za njega navodno su iskazali brojni turski klubovi, no Halilhodžića, pojašnjava Čengić, može zanimati samo tamošnja četiri najveća kluba - Galatasaray, Bešiktaš, Fenerbahče i Trabzonspor. Čengić također ističe kako Halilhodžić može pregovarati i o angažmanu u Francuskoj gdje mu menadžer i ne treba.

LONDON

U posljednjem susretu 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na gostovanju deklasirao Fulham 5:2 i tako ostao u utrci za plasman u Ligu prvaka.Liverpool je sjajno otvorio utakmicu i do vodstva je došao već u 31 sekundi, a gol je postigao Maxi Rodríguez. U sedmoj minuti Maxi postiže svoj drugi gol, a u 16. minuti je već 3:0 za "Redse". Strijelac je bio Dirk Kuyt nakon velike pogreške vratara Marka Schwarzera. U nastavku susreta Moussa Dembele je u 57. minuti vratio nadu domaćinu, no uslijedila su još dva gola Liverpoola. Prvo je Maxi Rodríguez u 70. minuti postigao svoj treći gol na utakmici, a pet minuta kasnije sjajnu predstavu gostiju potvrdio je i Luis Suárez. U 86. minuti je Steve Sidwell smanjio na 2:5.Ovom pobjedom Liverpool je preskočio Tottenham i sada su "Redsi" na petom mjestu sa dva boda više od "Crotenhama", te četiri boda manje od Manchester Cityja na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u Ligu prvaka. Međutim, Luku Modrića, Niku Kranjčara, Vedrana Ćorluku i Stipu Pletikosu u utorak očekuje zaostala utakmica protiv Manchester Citya koja bi mogla donijeti odluku o posljednjem putniku i Ligu prvaka. City bi pobjedom mogao riješiti sve dvojbe.

NEW YORK

Dvije utakmice polufinala doigravanja NBA lige ponudile su obilje uzbuđenja, čak četiri produžetka i dvije pobjede gostujućih ekipa. Miami Heat je u dodatnom vremenu slavio kod Boston Celticsa s 98:90 i poveo s 3:1, dok su Memphis Grizzliesi i Oklahoma City Thunder igrali čak tri produžetka, a nakraju su slavili gosti su 123:133, te izjednačili omjer na 2:2. Junak pobjede Miamija u Bostonu bio je LeBron James s 35 koševa i 14 skokova, uz veliku pomoć Dwyanea Wadea (28) i Chrisa Bosha (20, 12 skokova). Trojac Miamia bio je nerješiva enigma za Boston jer su zajedno dali čak 83 od 98 koševa Heata, te imali 35 od 45 skokova Heata. Za Boston su najviše dali Paul Pierce (27) i Ray Allen (17), ali je posve izostao učinak ozlijeđenoga Rajona Ronda (10) i Kevina Garnetta (7). U srijedu će Miami pred svojim navijačima tražiti četvrtu pobjedu i prolaza u finale Istoka. U Memphisu su Oklahomi bila potrebna čak tri produžetka da svladala domaće Grizzliese, najugodnije iznenađenje sezone. Junaci dvoboja bili su gostujući igrači Russell Westbrook (40) i Kevin Durant (35, 14 skokova), dok su domaće predvodili Zach Randolph (34 poena, 16 skokova) i Španjolac Marc Gasol (26 poena, 21 skok). Pobjednika ovoga ogleda u finalu Zapada čekaju Dallas Mavsi koji su s 4:0 izbacili prvake Los Angeles Lakerse.

RIM

Četvrta etapa utrke Gira bit će posvećena tragično preminulome belgijskome biciklistu Wouteru Weylandtu, a rezultati se neće računati za ukupni redoslijed, objavili su organizatori. Etapa dužine 216 kilometara od Genova Quarto dei Mille do Livorna bit će zapravo karavana u kojoj će se svakih 10 kilometara na čelu izmjenjivati vozači druge momčadi. Zasad se ne zna hoće li na etapi biti i momčad Leopard-Treka, čiji je član bio Weylandt jer su se pojavila nagađanja da će se ta ekipa povući s ovogodišnjeg Gira. Belgijanac je preminuo u ponedjeljak od posljedica teških ozljeda nakon pada na spustu s brda Passo del Bocco.

NEW YORK

Hokejaši Vancouver Canucksa osigurali su finale Zapadne konferencije NHL lige svladavši u šestom susretu polufinala u gostima Nashville Predatorse s 2:1. Canucksi su dobili seriju s 4:2, te u finalu Zapada čekaju boljega iz dvoboja San Josea Sharks -Detroit Red Wings (3:2). Kanađani su do pobjede i prvog finala nakon 17 godina došli pogocima Masona Raymonda i Daniela Sedina već u prvoj trećini, a junak dvoboja bio je vratar Roberto Luongo, koji je primio samo jedan pogodak, onaj Davida Legwanda u drugoj trećini.

BRATISLAVA

Nakon što su odigrani susreti petog kola drugog kruga svjetskog prvenstva elitne skupine u hokeju na ledu u Slovačkoj poznati su parovi četvrtfinala, a to su Kanada - Rusija, Češka - SAD, Finska - Norveška i Švedska - Njemačka.

RASPORED UTAKMICA ČETVRTFINALA:

11. svibnja - Orange Arena (Bratislava)

Češka - SAD (16.15)

Švedska - Njemačka (20.15)

12. svibnja - Orange Arena (Bratislava)

Finska - Norveška (16.15)

Kanada - Rusija (20.15)

TORINO

U posljednjem susretu 36. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus i Chievo su u Torinu odigrali bez pobjednika, 2:2.

Domaćin je vodio 2:0 golovima Alessandra Del Piera (13-11m) i Alessandra Matria (55), no Chievo je u drugom poluvremenu u razmaku od 60 sekundi postigao dva gola. Prvo je Fernando Uribe u 68. minuti smanjio na 1:2, a minutu kasnije je izjednačio Gennaro Sardo.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙