FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 7. lipnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

LONDON - Nakon engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda u lov na veznjaka hrvatske reprezentacije i Tottenhama uključio se i Chelsea. Prema pisanju engleskih listova Modrić se nalazi na vrhu liste želja londonskog kluba. Na meti "Bluesa" su i krilni napadač čileanske reprezentacije i Udinesea Alexis Sanchez, napadač Anderlechta Romelu Lukaku i nova brazilska nada, Neymar. Za ovu četvoricu igrača vlasnik Bluesa Roman Abramović je odvojio 120 milijuna eura. Chelsea je navodno za Modrića spreman platiti oko 30 milijuna eura, no predsjednik Spursa Daniel Levy za sada izbjegava pregovore. Već duže vrijeme za Lukine usluge je zainteresiran i Manchester United što bi vodstvo Tottenhama moglo iskoristiti za licitaciju. Kako navode otočka glasila Spursi su već krenuli u potragu za Modrićevim nasljednikom, a kao moguće zamjene spominju se veznjak West Hama Scott Parker, te veznjak Blackpoola Charlie Adam. West Ham i Blackpool su ispali iz premiershipa i gotovo sigurno Parker i Adam odlaze.

ZURICH - Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter pozvao je uglednog španjolskog opernog pjevača Placida Dominga da se pridruži krovnoj nogometnoj organizaciji kao savjetnik. Blatter planira oformiti "Vijeća mudraca" u kojem bi pored Dominga trebali biti i bivši američki državni tajnik Henry Kissinger, te nizozemski velikan Johan Cruyff. "Ova gospoda trebali bi biti savjetnici. Oni nisu stručnjaci, već savjetnici," kazao je predsednik Fife, te dodao: "Razgovarao sam sa Placidom i on je ponosan i sretan zbog našeg poziva." Blatter formiranjem Vijeća mudrac želi vratiti kredibilitet Fife uzdrman mnogobrojnim korupcijskim aferama.

ZAGREB - Hrvatski jedriličari ostvarili su odlične rezultate prvog dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u britanskom Weymouthu. Šime Fantela i Igor Marenić vode u klasi 470, Ivan Kljaković Gašpić je treći u klasi Finn, Pavle Kostov i Petar Cupać su osmi u 'četrdesetdevetki', dok su Mate Arapov i Ante Šitić u klasi Zvijezda na 11. mjestu. Nakon četvrtog i trećeg mjesta na regatama Svjetskog kupa u Francuskoj i Nizozemskoj u travnju i svibnju Šime Fantela i Igor Marenić su odlično startali u Weymouthu na šestoj od sedam regata Svjetskog kupa. U prvom plovu dana Šime i Igor bili su drugi, a u drugom treći što je bilo dovoljno za vodstvo. U jedinom plovu za klasu Finn Ivan Kljaković Gašpić je također bio izvrstan - treći. Odličan nastup i Pavla Kostova i Petra Cupaća u četrdesetdevetki, nakon tri plova su na visokom osmom mjestu. Ova klasa jedri i po vrlo slabom vjetru, tako da su oni jedrili bez zastoja, iako su tijekom jutra uvjeti na regatnom polju bili prilično loši. U zadnjem plovu dana Kostov/Cupać zabilježili su svoj najbolji današnji ulaz – treće mjesto.

CARSON - U susretu prvog kola B skupine Gold kupa nogometna reprezentacija Jamajke je u američkom Carsonu pobijedila Grenadu 4:0. Golove su postigli Lute Shelton (21), Ryan Johnson (39), Demar Phillips (79) i Omar Daley (84). U drugom susretu iz skupine Honduras i Gvatemala su odigrali bez pogodaka. Gold kup je prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike, te Kariba. Ovogodišnje izdanje igra se u SAD, a pobjednik će nastupiti na Kupu konfederacija 2013. godine u Brazilu. Gold kup se održava od 1963., a u dvadeset dosadašnjih izdanja sedam reprezentacija je osvajalo naslov. Najuspješnija je reprezentacija Meksika sa osam osvojenih naslova. Slijedi reprezentacija SAD-a sa četiri naslova, Kostarika sa tri, te Kanada sa dva. Po jedan naslov osvajali su Honduras, Haiti i Gvatemala.

ZAGREB - Iduće sezone u Prvoj HNL igrat će Lučko i Gorica, a iz elitnog razreda hrvatskog nogometa ispadaju Hrvatski dragovoljac i Istra, potvrdili su u Udruženju prvoligaša. Do isteka roka za prijavu klubova, koji je trajao do ponedjeljka u ponoć, svi klubovi koji su dobili licencu za natjecanje i ostvarili natjecateljski rezultat, prijavili su se u Udrugu Prve HNL za igranje Prve HNL u prvenstvu 2011./2012. Dvije posljednje prijave stigle su iz Lučkog i Gorice, a zanimljivo Gorica je prijavu poslala telefaksom u 23.08 sati. Ostalo je pričekati četvrtak i sastanak Arbitražnog suda HNS-a kojem se obratio Pomorac u želji da i on dobije licencu. Uspije li, u nižu rang seli i Lokomotiva.

Tako će se u Prvoj HNL iduće sezone igrati Cibalia, Dinamo, Gorica, Hajduk, Inter, Karlovac, Lučko, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Split, Šibenik, Varaždin, Zadar, Zagreb, te Lokomotiva ili Pomorac. Prema odlukama Skupštine HNS-a na na kraju iduće sezone iz lige ispada pet klubova, a Prvu HNL će se plasirati pobjednik Druge HNL pa će se u prvenstvu 2012/2013. igrati Liga 12, a potom od prvenstva 2013/2014. Liga 10.

MOSKVA - Prema pisanju ruskih listova trener ruskog nogometnog prvoligaša Lokomotiv Moskve Jurij Krasnožan (47) dobio je otkaz zbog sumnje da je namjestio utakmicu. Vodstvo kluba nije pojasnilo razloge zašto je trener dobio otkaz, no mediji su ga optužili da je sudjelovao u namještanju utakmice protiv Anži Mahačkale prošlog petka koju su Moskovljani izgubili na svom terenu 1:2. Krasnožan je navodno na teren poslao "čudan sastav" što je pomoglo da gostujući klub iz južne provincije Dagestan, čiji je vlasnik milijarder Sulejman Kerimov, osvoji sva tri boda. Nakon 11 kola Lokomotiv zauzima peto mjesto na ljestvici ruskog prvenstva s bodom zaostatka za vodećim gradskim rivalom CSKA.

DONJECK - U prijateljskom nogometnom susretu igranom u Donjecku reprezentacija Francuske je pobijedila Ukrajinu 4:1 (0:0). Golove za "Tricolore" zabili su Kevin Gameiro (58), Marvin Martin (87, 90+2) i Younes Kaboul (89), dok je strijelac za domaćine bio Anatoli Timoščuk (53). Francuzi su na Donbass Areni nastupili bez ponajboljih igrača, a u junaka susreta prometno se veznjak Sochauxa Martin koji je u svom debiju u dresu 'les Bluesa' postigao dva gola. "Nisam mogao poželjeti ljepšu premijeru u dresu reprezentacije. Izbornik Blanc mi je rekao da igram bez pritiska i da rezultat nije važan što mi je olakšalo," kazao je 23-godišnji veznjak. Posljednji igrač koji je u prvom nastupu za "Tricolore" zabio dva gola bio je Zinedine Zidane u kolovozu 1994. godine protiv Češke. Utakmica je završila rezultatom 2:2.

BOSTON - U trećem susretu finala doigravanja NHL lige hokejaši Boston Bruinsa deklasirali su Vancouver Canuckse 8:1 (0:0, 4:0, 4:1) i u seriji na četiri pobjede smanjili na 1:2. Četvrta utakmica na rasporedu je u srijedu ponovo u Bostonu. Nakon što je Vancouver u prve dvije utakmice slavio u dramatičnoj završnici, treći susret nudio je neizvjesnost tek u prvoj trećini. U preostale dvije Boston je 'zgazio' suparnika postigavši osam golova u 40 minuta. Strijelci za Boston bili su Mark Recchi (24:22, 57:39, Andrew Ference (20:11), Brad Marchand (31:30), David Krejci (35:47), Daniel Paille (51:38), Chris Kelly (58:06) i Michael Ryder (59:29), dok je gol za goste zabio Jannik Hansen (53:53). Zanimljivo, Vancouver je uputio više udaraca prema suparničkim vratima (41-38), međutim vratar Bruinsa Tim Thomas je branio sjajno sakupivši čak 40 obrana.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙