FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ladonja: IDS po običaju zamijenio teze

Autor: dspo
ROVINJ, 29. svibnja 2011.(hina) - Predsjednik rovinjske podružnice udruge Ladonja Ivo Uccio Miletić komentirajući izjave čelnika IDS-a oko tužbe za klevetu koju je čelnik Ladonje Plinio Cuccurin ovih dana podnio protiv predsjednika rovinjskog ogranka IDS-a Milana Mihovilovića i rovinjskoga gradonačelnika i potpredsjednika IDS-a Giovannija Sponze, rekao kako je "IDS po običaju zamijenio teze, zamaglio činjenice i blaćenjem pojedinaca prebacio svoju odgovornost na druge".

"Vjerujemo da naš predsjednik Plinio Cuccurin neće tužiti Jakovčića, što župan priželjkuje. Jakovčića više nitko ne uzima za ozbiljno, pa bi tužba za klevetu bila samo gubitak vremena, a on se ne treba osjećati zapostavljen što nije tužen", kazao je Miletić na konferenciji za novinare.

Dodao je kako je Jakovčića stvarno bespredmetno tužiti za klevetu jer je on "to više puta učinio, pa se potom ispričavao".

Podsjetio je da se u Ladonji nikada nisu služili lažima, već su svaku svoju tvrdnju argumentirali. Stoga je, smatra on, Cuccurin sudske postupke pokrenuo zbog odgovornosti za javno izraženu riječ i širenje laži.

"Sudski postupci potaknuti su očito zbog odgovornosti za javno izrečenu riječ i za ustrajanje na visokoj razini političkog dijaloga, što u Hrvatskoj politici nedostaje, a poglavito manjka u IDS-u", ustvrdio je Miletić. "Kada netko širi laži i poslije toga, kada je više puta objašnjena istina, tada se očito radi o nepravdi, a u pravnoj državi sud je mjesto dokazivanja istine i ispravljanja nepravdi", dodao je.

Ustvrdio je kako se Ladonja neće uvući, a i neće gubiti vrijeme na prepirci, već će ustrajati na originalnim idejama i dobro pripremljenim projektima.

"Očito je da IDS u nedostatku argumenata o rovinjskim poslovnim zonama nastoji skrenuti pozornost s pravih problema, a fokus stavlja na druge stvari koje su odavno riješene", rekao je Miletić.

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙