FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić ne vidi probleme u odnosima u koaliciji

Autor: dspo
PULA, 16. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić izjavio je večeras kako u odnosima između stranaka tzv. Kukuriku koalicije - SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a - ne vidi nikakve probleme.

"Bitni su odnosi među strankama, a pojedinačni istupi članova pojedinih stranaka ne dovode u pitanje odnose među stranakama", rekao je predsjednik IDS-a nakon večerašnje sjednice Predsjedništva IDS-a na kojoj se raspravljalo o parlamentarnim izborima, odnosima u koaliciji i pregovorima oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

"Napravili smo strategiju očekujući izbore u kasnu jesen, premda smo vjerovali da će oni biti i ranije. Nakon izbora očekujemo promjene», kazao je Jakovčić.

Što se tiče pregovora oko ulaska Hrvatske u EU, Jakovčić je rekao kako će IDS zagovarati dovršetak pregovora u lipnju za vrijeme mađarskog predsjedanja Unijom. "Ako nam to ne uspije onda je zadnji rok srpanj na početku poljskoj predsjedanja EU", ustvrdio je.

Kazavši kako je IDS-u žao što u Hrvatskoj među hrvatskim građanima raste euroskepticizam, istaknuo je kako vlast i hrvatska vlada trebaju građanima objasniti što Europska unija donosi Hrvatskoj.

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙