FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija će temeljito istražiti je li Mladić imao suradnike

Autor: mhaj
PARIZ , 27. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Srbijanska država provest će "vrlo temeljitu istragu" da bi se saznalo je li Ratko Mladić, uhićen u četvrtak, imao "suradnike među članovima državnog aparata" tijekom svojeg šesnaestogodišnjeg bijega i skrivanja, izjavio je u petak za francuski radio France Inter potpredsjednik srbijanske vlade Božidar Đelić.

"Srbija će sigurno obaviti vrlo temeljitu istragu kako bi se doznalo gdje je bio Mladić, s kim je ondje bio i je li ikad imao suradnike među članovima državnog aparata", rekao je Đelić za France Inter.

"Ne treba nagađati" o mogućim suradnicima bivšega vojnog zapovjednika bosanskih Srba unutar državnog aparata, rekao je Đelić. "Jasno je da smo predsjednik Tadić, kao i mi iz srbijanske vlade, od 2008., odnosno u trenutku kada smo došli na vlast u državi, učinili sve kako bismo postigli ovakav završetak", kazao je. "Ovako smo postupili zbog nedužnih žrtava i njihovih obitelji, zbog Bošnjaka, Srebrenice i zbog trajnoga izmirenja u regiji", istaknuo je Đelić.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u četvrtak je objavio vijest o Mladićevu uhićenju u mjestu Lazarevu, 80 km sjeveroistočno od Beograda. Uhićenjem Ratka Mladića, kojega je Haški sud 1995. optužio za genocid i zločine protiv čovječnosti, zbog njegove uloge u masakrima počinjenim u Srebrenici i tijekom opsade Sarajeva, završen je bijeg čovjeka koji se pred međunarodnim pravosuđem uspio skrivati gotovo šesnaest godina.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙