FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 19. svibnja

Autor: slek
ZAGREB, 19. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak 19. svibnja.

ZAGREB - Zajednički sastanak Odbora Hrvatskoga sabora s Izaslanstvom Senata Francuske Republike (u 10.30 sati u dvorani Janka Draškovića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Na zajedničkom sastanku sudjelovat će Neven Mimica, potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije, Vesna Pusić, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju EU, Marija Pejčinović Burić, predsjednica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU i Milorad Pupovac, predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju. U francuskom Izaslanstvu su Jacques Blanc, senator, predsjednik Odbora za europske integracije i potpredsjednik Odbora za vanjske poslove, obranu i oružane snage, te Didier Boulaud, senator, potpredsjednik Odbora za vanjske poslove, obranu i oružane snage, te član Odbora za europske integracije.

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama u State Departmentu će održati govor o političkim promjenama koje se događaju na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi, te o daljnjoj politici SAD-a prema toj regiji. Nakon mjeseci političkih prevrata i pobuna na Bliskom istoku, Obama će održati govor u kojem će procijeniti brze promjene koje je regija doživjela, te razmatrati smjer američke politike nakon tih promjena. Govor je, po riječima glasnogovornika Bijele kuće, prilika za Obamu da "objasni svijetu koje su američke vrijednosti i načela koje donosimo u regiju dok odlučujemo koju politiku ova administracija, ova zemlja, treba slijediti kako bi poduprla te promjene".

BEOGRAD - Predsjednik Europske Komisije Jose Manuel Barroso sastat će se sa srbijanskim premijerom Mirkom Cvetkovićem, kao i predsjednikom Srbije Borisom Tadićem. Također se očekuje sastanak članova vlade Srbije sa izaslanstvom Europske komisije.

Dežurni urednici:

Noć: Damir Muštović

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙